Witam,
kilka dni temu zacząłem swoją przygodę z eve sporo oglądałem poradników na yt, czytałem na angielskich forach itd. i mam kilka pytań które mnie nurtują:
1. Wybór rasy czytałem , oglądałem sporo i nic już z tego nie rozumiem podobają mi się i Caldari i Gallente jedni piszą ,że dla konta alpha do PvE najlepsi Gallente do PvP Caldari inni na odwrót i już po prostu nie wiem co jest prawdą.
2. Jak mogę poznać PvP to znaczy czy mogę iść do jakieś polskiej korporacji a jak mi się nie spodoba spokojnie wyjść i nie będzie żadnego problemu?
3. Dlaczego nie ma chatu z help w grze dla polaków (jest nawet dla japończyków) ?
4. Wybór historii naszej postaci wpływa tylko na początkowe skille które będą na odpowiednim pozomie w zależności od naszego wyboru , nic więcej?
5. Wybór Npc z military = będziemy zabijać npc a nie prawdziwych graczy tak jak w tutorialu (pierwsze 10x misji od npc) ?
6. Czy najlepiej mieć jedną postać na wszystko do PvE i PvP czy osobno do PvE i PvP (skille dużo zajmują czasu do nauki stąd to pytanie)?
To chyba na tyle przepraszam ,jeżeli pytania są bardzo początkujące ale co inny poradnik na yt , lub na forum każdy pisze co innego.
Dzięki wielkie z góry za odpowiedzi!