EVE online - od początku!

Witam serdecznie,

Poszukuję parę osób do wspólnej gry w EVE Online, grałem troszkę kiedyś i teraz planuję wrócić na stałe i od samego początku :)

Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam do rejestracji przez ten link ( dostaniecie 21 dni triala + 7 milion ISK na start, zamiast tylko 14 bo takie jest "zwykłe" zaproszenie:

https://secure.eveon...40&action=buddy

Mój nick w grze będzie Vertixen Corleone, rasa Caldari

Fajnie by było stworzyć taką "familie" Corleone, czyli wasz nick + Corleone. Nastawiam się w przyszłości głównie na PvP bo to najlepsza frajda w tej grze :-)

eve F2P czy P2P?

@Baruch

Jest to gra z abonamentem, 30 dni około 30 zł, ale wystarcza te 21 dni darmowe + raz kupić 30 dni, a za kolejne miesiące możesz płacić in-gamową waluta za plexy to licencja pilota czyli inaczej abonament na 30 dni, więc ja bym to bardziej nazwał jednorazowy zakup za 30 zł i później grasz ile chcesz tylko co miesiąc będziesz musiał wydać w grze około 500-600 milion ISK na tego plexa aby dalej grać. 3/4 graczy EVE tak w to gra ^^

EVE jest P2P, ale wystarczy poznać jakiegoś ogarniętego gracza, poświęcić 2 tygodnie gry i za walutę w grze wykupić kolejny miesiąc abonamentu :)

@UP: O parę sekund :D

Vertixen opisz mi jak sie odbywa platnosc ig wluta po minieciu tych 21+30dni

500-500 milion ISK? Dlugo sie to farmi? Masz jakies poradniki jak to i gdzie?

Ja z checia bym zagral w ta gre ale tez nie wiem o co w niej chodzi.

Ponoc tam atakuja z nienacka i moga zabrac wszystko co sie zebralo.

Troszke ciezko mi ta gre ogarnac jak widzialem filmiki.

Od dawna zamierzałem się zacząć grać w to ale jestem kompletnie zielony. Poprowadziłbyś za rączkę zielonego co i jak, żeby zarabiać na plexy? Mogę kupić kilka miesięcy abonamentu bez większego problemu.

Vertixen opisz mi jak sie odbywa platnosc ig wluta po minieciu tych 21+30dni
Szybciej ci odpiszę. Po prostu, kiedy zarobisz(poprzez 16(czy tam ile) różnych sposobów ok 500-600kk ISK, kupujesz PLEX na giełdzie.
500-600 milion ISK? Dlugo sie to farmi? Masz jakies poradniki jak to i gdzie?
Szczerze mówiąc, to można to zarobić w te 30-40 dni, ale jeszcze nie spotkałem no-life'a, który by to zrobił. I nie polecam na początku samotnego miningu, bo można się zesrać i skasować grę po godzinie.
Ja z checia bym zagral w ta gre ale tez nie wiem o co w niej chodzi.
Polecam korporację(tu nie ma gildii, czy klanów) Unseen Academy - polski, przyjazny corp dla początkujących.
Ponoc tam atakuja z nienacka i moga zabrac wszystko co sie zebralo.
To chyba jednak nie jest gra dla Ciebie.

A na poważnie. Tak, jeśli latasz w null-sec lub low-sec, to mogą cię zestrzelić i pupa, po statku(lub, co w dalszej grze jest ważniejsze, po całym wyposażeniu). Zawsze możesz wykupić ubezpieczenie, ale nie zwraca to nigdy 100% wartości statku. Oczywiście, kiedy jest się uważnym i/lub jest w porządnym corpie/sojuszu), można tego uniknąć.

Jeśli nie rozumiesz jakiegoś pojęcia, poszukaj sobie w necie(jeśli nie znasz ang, możesz sobie darować EVE i grać w WoWa)

@Rycii

Dzięki wielkie, że wyręczyłeś mnie i odpowiedziałeś im na wszystkie pytania, więc jest tak jak Rycii napisał.

Jeżeli macie jakieś pytania to piszcie, a chętnych zapraszam oczywiście do gry :)

Skończyło się jak zawsze, gramy we 2 z Vertixenem. Mamy upatrzonego corpa po akademii, aktualnie mamy zamiar się dostać do akademii i przejść szkolenia. Jakby ktoś się jeszcze wahał to zapraszamy, gra wciąga strasznie.

Tak jak D4kai ujął, szkoda, że nikt więcej nie namyślił się, aby spróbować tej wspaniałej gry :) Wciąga masakrycznie, siadasz wieczorkiem po pracy a to już po 24 i musisz skończyć :D Jeżeli ktoś się namyśli to zapraszamy; kontakt w grze: Vertixen Corleone bądź Berud Corleone

Ciezko. By ogarnac gre trzeba miec ekipe, a ja sam nie mam zamiaru wydawac co miesiac kwoty okolo 30zl.

Sam szukalem najlepszych i najlatwiejszych sposobow by zarobic kase przez 50 dni, ale jesli widze ze tu ludzie pisza ze trzeba miesiac zbierac... A gdzie indziej dwa tygodnie to ja zaczynam glupiec. Z checia bym zagral ale p2p? Aktualnie d*pa...

Ja już zacząłem grac ale nie zrobiłem jeszcze tutoriali odezwę się jak je skończę.

Ja jestem w trakcie ściągania, ale jestem kompletnie nowy w tej grze więc każdą pomoc chętnie przyjmę :)

Okey, super, że zaczynacie :) Także do swojego nicku możecie dopisać Corleone, to zrobimy familie :) Obecnie z Berudem złożyliśmy podania do Unseen Acadamy na 12 tygodniowe szkolenie w EVE w którym sporo sami się nauczymy. Napiszcie w grze do mnie albo do Berud Corleone, bądź odezwijcie się na gadu to odpowiemy wam na więcej pytań ^^ I najważniejsze jak już zrobicie postacie i zalogujecie, czytajcie dokładnie misje i tutoriale bo w nich sporo rzeczy można się dowiedzieć

I w przypadku karier po tutorialach 2 military i biznes obowiązkowo na początku.

Małe sprostowanie - szkolenie w UA nie jest 2miesięczne. W trakcie waszego pobytu co jakiś czas będą się odbywać szkolenia. Aby uzyskać możliwość uczestniczenia w niektórych musicie mieć ukończone inne - np. na szkolenie z WH musicie mieć podstawkę, skanowanie i PvP, o ile dobrze pamiętam. Radzę wczytać się w statut bo Markus bardzo lubi gnoić nowych z nieznajomości jego.

Oj lubi lubi, żeby dostać purpurkę trzeba przejść 3 fakultety i 3 szkolenia bodajże. Ma się na to jakiś tam czas. Potem o wiele łatwiej dojść do corpa.

Witam serdecznie,

Poszukuję parę osób do wspólnej gry w EVE Online, grałem troszkę kiedyś i teraz planuję wrócić na stałe i od samego początku :)

Jeżeli ktoś jest chętny to zapraszam do rejestracji przez ten link ( dostaniecie 21 dni triala + 7 milion ISK na start, zamiast tylko 14 bo takie jest "zwykłe" zaproszenie:

https://secure.eveon...40&action=buddy

Mój nick w grze będzie Vertixen Corleone, rasa Caldari

Fajnie by było stworzyć taką "familie" Corleone, czyli wasz nick + Corleone. Nastawiam się w przyszłości głównie na PvP bo to najlepsza frajda w tej grze :-)