Eve online - pare pytań

Witam mam pare pytań odnośnie Eve online , więc do rzeczy :

1. Czy Eve zadziała mi na win 8 ?
  2. Czy jest możliwe granie za free , a jeśli tak to czy wymaga ona grania 24/h 7 dni w tygodniu ( przy użyciu triala a dalej już za darmo ).
  3. Czy są tam jakieś klany,gildie,floty chętne do pomocy nowicjuszom .
  4. Może ktoś mi podać link do jakiegoś poradnika który pomoże mi zacząć .

To tyle jak jeszcze coś przyjdzie mi do głowy to napisze .

1. Tak

2. Tak, tak.

3. Tak

4. http://wiki.eveuniversity.org/Main_Page Najlepiej dołączyć in-game do Unseen Accademy, a jeżeli umiesz angielski w stopniu zaawansowanym, to do EVE University.

ad 2. Jest możliwe, nawet sporo graczy tak robi. Jak już się wdrożysz w EVE, podepniesz do jakiegoś sensownego corpa to tam Ci ludziska wytłumaczą co i jak robić aby nabić ISK (tamtejsza waluta). Pomocni są nawet ludzie na polskim kanale, jednakże muszę Cię rozczarować, pierwszy miesiąc prawdopodobnie zabulisz prawdziwą kasę. Będzie Ci ciężko zarobic 500 kk isk na plexa w pierwsze 14 dni, zależy także czy jak dużo czasu chcesz spędzać w grze (time is money).

Na początku radze Ci poczytać co i jak, kim chcesz zostać bo to zdeterminuje całą twoją rozgrywkę, chcesz zostać górnikiem ? jest poradnik na necie (nudne jednakże niektórym się to podoba), chcesz zostać klepaczem misji ? nic prostszego, ogrom świata i możliwości może przytłoczyć ale musisz odnaleźć coś dla siebie.

pozdro

Trial account ma ograniczenia, więc ciężko będzie ci zarobić na PLEX w 14 dni, o ile w ogóle jest to możliwe. Dodam od siebie, że do EVE trzeba mieć tyłek ze stali, bo będziesz wielokrotnie tracił statek a nawet i klona, często bez żadnego powodu, po prostu dlatego, że ktoś lubi griefować innych. Najlepszym poradnikiem dla nowicjusza jest tutorial wewnątrz gry, który przy okazji da ci mnóstwo darmowych itemów. Później jak już będziesz wiedział co chcesz robić, będziesz mógł znaleźć jakieś wyspecjalizowane.

Witam mam pare pytań odnośnie Eve online , więc do rzeczy :

1. Czy Eve zadziała mi na win 8 ?
  2. Czy jest możliwe granie za free , a jeśli tak to czy wymaga ona grania 24/h 7 dni w tygodniu ( przy użyciu triala a dalej już za darmo ).
  3. Czy są tam jakieś klany,gildie,floty chętne do pomocy nowicjuszom .
  4. Może ktoś mi podać link do jakiegoś poradnika który pomoże mi zacząć .

To tyle jak jeszcze coś przyjdzie mi do głowy to napisze .