Witam, zaciekawia mnie ostatnio gra, tak jak w tytule podałem jest to eve online, czy istnieją do niej jakieś prywatne servery? Oglądałem "gejmpleje" i jakoś ta gra mnie zaciekawiła. Najlepiej jak serwer był by Polski, lecz na tą chwile chcę jedynie się zorientować czy wgl istnieją. I jak coś to który polecacie? Aktualnie pobieram triala i zobaczymym co z tej gry wyjdzie
EVE online
Niestety z tego, co mi wiadomo to nie ma prywatnych serwerow do EVE Online.
Aktualnie pobieram triala i zobaczymym co z tej gry wyjdzie
Powiem tak, trzeba znać język angielski, chociaż na poziomie podstawowym (dajmy tak podstawowo-rozszerzony), żeby wiedzieć o co chodzi lub... Mieć jakiegoś mentora, która wyjaśni kilka rzeczy, których jeszcze nie pojmujesz. Akurat dobrze mi się trafiło i spotkałem osobę obcojęzyczną, która wprowadziła mnie mniej więcej do gry. Następnie doprowadziła mnie do takich osób, które można uznać za doświadocznych graczy, co świadczy ich staż w grze (2-5 lat) oraz porady jakie dają, a nawet ich statki i wyposażenie.
Osobiście dodam, co nie jest tajemnicą, że w EVE Online trzeba włożyć trochę czas, gdyż od razu nie staniesz się ultra super graczem. Jeżeli gra Cię wciągnie to wciągu 2 miesięcy nie będziesz musiał płacić za abonament, gdyż będziesz go opłacać walutą, która obowiązuje w grze (ISK), kupując tzw. PLEX, który przedłuża grę o 30 dni.
Co ciekawe PLEX'em handlują również gracze, więc czasem można go taniej zakupić, ale po ostatniej akcji, która była wywieszona na "naszym" portalu podrożało. Z tego można wywnioskować, że gracze w pewnej mierze tworzą tą grę.
Jakbyś chciał się dołączyć to jestem w systemie "Khanid" (ok. 30min lotu na autopilocie z układu startowego GALLENTE, 15-20min bez autopilota), polataj tam trochę, a Cię znajdę.
Nie ma, bo to bzdura. W EVE masz plexy na 30dni grania, są one do kupienia za kasę w grze. Wprawnemu graczowi zarobienie na plexa zajmuje góra dzień. O ile się nie mylę, za ukończenie wszystkich tutoriali masz około 50%potrzebnej kasy, a ich ukończenie zajmuje około 10dni. Ja zapłaciłem za EVE tylko raz (na miesiąc), jak zaczynałem grać, od tego czasu plexy.
Można za darmo dostać 40 dni grania na forum EVE online jak poprosisz, ja dostałem.
Obecnie bez większych problemów można dostać przedłużonego o 7 dni triala /łącznie 21 dni/ Wystarczy zagadać do aktywnego gracza (np. mnie ).
Witam, zaciekawia mnie ostatnio gra, tak jak w tytule podałem jest to eve online, czy istnieją do niej jakieś prywatne servery? Oglądałem "gejmpleje" i jakoś ta gra mnie zaciekawiła. Najlepiej jak serwer był by Polski, lecz na tą chwile chcę jedynie się zorientować czy wgl istnieją. I jak coś to który polecacie? Aktualnie pobieram triala i zobaczymym co z tej gry wyjdzie