Eve Online

Witam, gra mnie mocno zaciekawiła, więc pojawia się kilka pytań:

1. Czy, aby coś w miarę osiągnąć trzeba mieć dużo czasu na grę?

2. 2-3h dziennie byłby wystarczające?

3. Ile trzeba grać zeby móc kupić PLEX'a?

4. Czy są jakieś polskie korporacje, które przyjmują początkujących graczy?

5. Czy w ogóle jest sens zaczynać grę jeśli skille trenuje się w czasie rzeczywistym, wnioskując po tym można stwierdzić, że na PvP jako początkujący ma się średnie szanse.

6. Gdzie mogę znaleźć jakiś skill planer, najlepiej z możliwością lekkich podpowiedzi?

Za wszelkie info serdecznie dziękuję. :)

1 nie

2 tak

3 zależy w 0.0 tydzien w normalnym systemie miech

4 bardzo wiele takich istanieje

5 w pvp kor[pach jak np CBC w którym byłem nie patrzą na to ile milionów SP masz a jak grasz bo w PvP nie laata sie gigantami a np destroyerami i crusierami które da się zrobić w 3 miechy

6 eve fit tool (EFT) i strona http://eve.battleclinic.com/browse_loadouts.php

spoko ;p gre polecam jeżeli nie przeszkadza ci rozgrywka (jest wolna)

jest bardzo rozbudowana i daje naprawdę wiele możliwości zabawy

Podłącze się pod pytania i zapytam jeszcze o jedno, czy w 14 dni darmowej subskrybcji dałbym rade zarobić na PLEX'a i dalszą subskrybcje.?

Raczej nie, chyba że znasz gre dosyć dobrze, a jak zaczynasz to wątpie.

Tak, jesteś. Wiąże się to z farmą LP w milicji. Jednak grając w ten sposób niczego się nie nauczysz oraz żaden szanujący się corp Cię nie weźmie.

Ok, to wszystko co chciałem wiedzieć :), jak narazie odpuszcze sobie EVE online i może jak będe miał kase to wtedy pomyśle.

q `4 dni jak bys grał 12h dziennie nie masz szans na plexa...

A czy zarobienie na PLEX-a w ciągu 51 dni jest możliwe?

tzn.: 21 trial + http://klucze.inexus.pl/eve-online/klucz-aktywacyjny-30-dni (w opisie jest napisane, że może posłużyć do przedłużenia konta trial)

I czy na tego PLEX-a, jeśli już, mógłbym zarobić bawiąc się w PI? Wygląda ciekawiej niż mining.

Wciąż jest ciężko, ale już bliżej. Na starcie na PI nie zarobisz nic, więcej wydasz. Upłynie trochę wody, nim zaczniesz zarabiać, ale znam człowieka, który opłaca 5 kont za samo PI.

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie miningu. Gram od 3 dni i bawię się owym miningiem w systemach 0.9. Mam statek Venture i w miarę grę ogarniam, bo miałem z nią kontakt kilka miesięcy wcześniej. Chciałem zapytać czy opłaca mi się w tych początkowych systemach kopać, czy lepiej udać się do jakichś innych typu 0.7 czy 0.6, ale w miarę bezpiecznych dla nowych graczy :D?

Nie opłaca się kopać w hi-sec'u. Najbardziej się opłaca kopać w null-sec mercoxit.

Najlepiej znajdź jakiś kopiący corp, zrób mining barge, najlepiej procurer i wtedy kop.

A duże są szanse na to, że zostanę zaatakowany w innych sektorach niż hi-sec?

Zależy od tego, jak bardzo jesteś inteligentny. Jak jesteś, to polecisz do takiego systemu, gdzie local jest pusty. A gdy zobaczysz kogoś na lokalu lub, gorzej, na skanerze, polecisz do stacji i przeczekasz.

-nie

-tak, aczkolwiek zależy do czego.

3. Ile trzeba grać, żeby móc kupić PLEX'a?

-w High się nie dorobisz, w LOW, NULL-secu 3dni do tygodnia (ja w tydzień zarabiałem na 3 miechy abonamentu)

-tak

5. Czy w ogóle jest sens zaczynać grę jeśli skille trenuje się w czasie rzeczywistym, wnioskując po tym można stwierdzić, że na PvP jako początkujący ma się średnie szanse.

-jest sens, miech, dwa i możesz już coś zdziałać na PVP ( z drużyną)

6. Gdzie mogę znaleźć jakiś skill planer, najlepiej z możliwością lekkich podpowiedzi?

-W początkowych corpach Ci wszystko wyjaśnią (np. Unseen Academy)

Witam, gra mnie mocno zaciekawiła, więc pojawia się kilka pytań:

3. Ile trzeba grać zeby móc kupić PLEX'a?

Za wszelkie info serdecznie dziękuję. :)