Ever Quest 2 ,Free realms czy DC universe?

Chcialbym sie spytac o wady ,zalety,populacje i o jakosc tych gier : Ever Quest 2,Free Realms, Dc universe.

Na którá z powyzszych wymienionych gier trzeba bulic kase ? :)

Free realms i dc jest spod sony a wiec trzeba placic bo inaczej bedziesz nikim... niestety

Chyba najbardziej opłaca się grać w DCUO. Nie musisz tam inwestować tyle kasy, żaby cieszyć się rozgrywką (dobiłem prawie maxa i źle nie było). Do tego duży świat, po którym możesz latać/biegać/skakać/etc, dynamiczna walka, jeśli lubisz customizację postaci, to znajdziesz tam masę kostiumów. Jest jeszcze chyba przyzwoita fabuła, cinematiki, BATMAN, ciekawe dungi, questy i raidy.

Free Realms, to takie uboższe Fable. To nie te klimaty, ale to takie jakby Fable MMO, tylko bardziej nowocześniejsze, bo i są wyścigi samochodów etc.

Pograłem chwilę, jak szukałem właśnie takiego Fable MMO. Ma się kilka klas: medyk, wojownik, łucznik, podróżnik, górnik itd. (wszystkie można zmieniać), można budować domy, a raczej dekorować i dobudowywać już do istniejącego, można bawić się w PvP (z tego co zauważyłem, to tylko duele), łowić ryby, minigierki: gotowanie, kucie, wykopywanie złóż, bitwa na śnieżki, pety etc.

To taka gra bardziej dla rekreacji, niż do czegoś poważniejszego.

W EQ2 grałem, ale nie spodobało mi się. Wiem, to klasyk etc., ale za późno do tej gry dotarłem i to może dlatego.

W DCUO pograłem, mimo tego, że nie lubię chodzić w majtach na spodniach. Przyzwoite PvP (nie grałem w BG, piszę teraz o PvP na serwerze PvP [walki z wrogą frakcją]), ładne cutscenki, dunegony. No i walka też daje radę.

Jeśli nie masz nic przeciwko klimatowi herosów, to polecam Ci DCUO. Moim zdaniem najlepsza gra MMO o superbohaterach.

Jeśli jednak wolisz coś zbliżonego do Fable, to leć w Free Realms.

O EQ2 się nie wypowiadam, bo nie grałem za długo.

I w DCUO, i w FR, i w EQ2 (jak grałem po tym, jak przeszła na f2p), nie było problemów z populacją.

W FR nie ma P2W, bo to gra, która opiera się na spędzaniu czasu, ale jeśli chcesz kupić jakieś pety, coś do domku etc. to musisz wydać prawdziwą kasę. Są tylko niektóre przedmioty w sklepie, które można kupić za walutę in-game.

W DCUO nie zauważyłem przesadnego P2W, być może dlatego, że dotarłem tylko do 18 poziomu.

C-* Dziekuje wam :)

Chcialbym sie spytac o wady ,zalety,populacje i o jakosc tych gier : Ever Quest 2,Free Realms, Dc universe.

Na którá z powyzszych wymienionych gier trzeba bulic kase ? :)