Ever Quest II Extended

Wiatm, szukam gry przy ktorej przeczekam do GW2, zwrocilem uwage na EQ i mam kilka pytan do juz grajacych :

- Ogolnie czy warto zaczynac ?:

- Ilosc graczy na serwerach/serwie?

- Ile trzeba poswiecic czasu zeby cieszyc sie endgame?

- Czy to w pelni otwarty swiat i czy jest system pk?

- Ile kosztuje premium i czy wystarczy ono do przyjemnego expa? Nie chce wydawac kolejnej kasy na IS

Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto zaspokoi moja ciekawosc :>

Ja Cię zaspokoję. :) jakby to nie brzmiało :D

1. Warto zacząć gdyż gra jest świetna. Ogromny świat, masa interesujących i intrygujących zadań. Świetny Crafting oraz rozbudowa naszej postaci. Wystarczy chyba argumentów na ten punkt.

2. Graczy w tej darmowej wersji EQ jest sporo ale dopiero poza początkowymi obszarami gdyż tutaj znajdują się tylko nowi i niekoniecznie pomocni goście.

3. Czasu poświęca się sporo, tylko, że tutaj gra jest od początku bardzo dobra i czas upływa przy niej zadziwiająco miło od 1 lvl.

4. Świat poza pierwszymi obszarami jest w 100% otwarty i świetnie wykonany. Co do systemu pk to się z nim nie spotkałem, choć mogę się mylić.

5. System premium dzieli się tutaj na 4 konta. http://everquest2.com/_themes/default/images/extended/membershipMatrix.jpg . Wystarczy przybliżyć i zobaczyć co i jak. Ogólnie bez premium też pociśniesz tylko, że wolniej i to dopiero w naprawdę późnym okresie gry. Wtedy będziesz wiedział czy dalej chcesz grać czy Ci sie nie opłaca. Ja grałem bez premki i doszedłem do 67 lvl mając to co potrzeba.

Sam myślałem, czy opłaca mnie się grać w EQ :P I czy dam sobie rade bez żadnych premek, chyba sam sobie zacznę grać, przekonałeś mnie Xao :) Jakbt co, to możemy się razem złożyć na jakąś gildię. Ściągnę dopiero jutro. Serwer też podajcie, pojęcia nie mam ile ich tam jest i jakie są.

W tym sęk, że akurat robienie gildi jest od premka :D

A co do ściągania to wiesz... wystarczy zassać ok 300 mb a całe 12 gb idzie w czasie rozgrywki i aktualnych potrzeb gracza.

Hm... też bym mógł zagrać :D

Xaorus dzieki za wyczerpujace informacje, napewno zagram w EQ2 i sam sie przekonam ile gra jest warta

EQ2X posiada jeden serwer, więc nie ma problemu który wybrać. Darmowy server jest pve, a więc nie ma na nim PK. Jeśli ktoś chce pograć na serwerze z open pvp i PK to może pograć w normalnego EQ2 na amerykańskich serwerach (np. Nagafen).

1. Sam sobie musisz odpowiedzieć na to pytanie.

2. Jest sporo graczy, na niskich levelach też można znaleźć grupę, choć obecnie większa część już chyba dobiła w granice 80+

3. Grając na bronze/silver, żeby dobić samemu do end game, trzeba poświęcić ze 2-3 miesiące, zakładając, że grasz po kilka godzin, przez kilka dni w tygodniu. Korzystając z powerlevelingu wystarczy kilka dni.

4. Świat jest podzielony na zony w których spotykasz innych graczy. Jest dużo contested dungeonów, szczególnie na low level, gdzie konkurujesz o mobki z innymi graczami, również o bossów, ale jest też mnóstwo instancji raidowych/grupowych do których może wejść tylko Twoja grupa. Powiedziałbym więc, że świat jest półotwarty. PK, do tego jedynie frakcyjne, masz tylko w EQ2, nie w EQ2X.

5. Gold kosztuje 15$+VAT za 30 dni, Silver jednorazowo 10$, możesz też grać za darmo jak umiesz w grze zarobić kasę i znasz ludzi, którzy za kasę sprzedadzą Ci kody pre-paid. Możesz też dołączyć do istniejącej już polskiej gildii na serwerze, za odpowiednio duży wkład w levelowanie gildii rozdajemy kody na Golda. W IS są tylko itemy na wygląd, potiony na szybsze levelowanie lub itemy, które i tak możesz kupić na AH.

By mieć 100% pewności, czy to jest ta strona na której byśmy pograli? http://everquest2.com/free_to_play/

Tak to jest ta strona. Warto też zajrzeć tutaj http://babagra.pl/forum/viewtopic.php?pid=2687#p2687

Wiatm, szukam gry przy ktorej przeczekam do GW2, zwrocilem uwage na EQ i mam kilka pytan do juz grajacych :

- Ogolnie czy warto zaczynac ?:

- Ilosc graczy na serwerach/serwie?

- Ile trzeba poswiecic czasu zeby cieszyc sie endgame?

- Czy to w pelni otwarty swiat i czy jest system pk?

- Ile kosztuje premium i czy wystarczy ono do przyjemnego expa? Nie chce wydawac kolejnej kasy na IS

Mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto zaspokoi moja ciekawosc :>