Witam. Czy jest tu grupka uzdolnionych ludzi umiejąca stworzyć jakiś darmowy portal, którego tematyka opierałaby się na grze Everquest 2 Extended. Chodzi mi o utworzenie jakiegoś darmowego fanpage, gdzie grupka fanatyków pomoże nowym graczom w rozwoju postaci.
Everquest 2 Extended: Fanpage
W sumie to ja mógłbym pograć i zrobić. Moja stara stronka sprzed 3 lat: http://f35cclan.bnx.pl/viewpage.php?page_id=22. Jako dowód mogę się zarejestrować i pokazać Panel Administratora Strasznie popularna jest. Drugi podlink w google po wpisaniu: Cod4 klan
O i bardzo dobrze się składa Stronka ładna
Chłopaki już nie ma Everquest'a 2 Extended . Połączono serwery i teraz co najwyżej panuje w tej pierwszej płatnej wersji, system freemium. Fakt jednak, że nie ma żadnej popularnej i wysoko rozwiniętej polskiej strony o tej grze, natomiast istnieje blog prowadzony przez dzielną towarzyszkę o nicku Kinya(w grze posiada wiele wcieleń
której to wpisy znajdziecie na stronie http://babagra.pl/ . Znajdziecie tam świeże wiadomości, blog jest aktualny i na czasie
gdybyście w jakiś sposób się porozumieć ze mną na serwerze Splitpaw to mój nick: Wojtaz. Pozdrawiam
Warto dodać, że dziś są doładowania Station Cash x3 i można kupić konto Gold na rok za 40$.
Właśnie miałem o tym wspomnieć więc ci co lubią oszczędzać jest idealna okazja i chyba sam się dam namówić na to
Bo gra jednak dopiero na statusie Gold jest warta uwagi.
Za 10$ można kupić 2 miesiące Golda. To chyba średni czas gry w jedną grę mmorpg, większości obecnych graczy mmo.
Chłopaki już nie ma Everquest'a 2 Extended . Połączono serwery i teraz co najwyżej panuje w tej pierwszej płatnej wersji, system freemium. Fakt jednak, że nie ma żadnej popularnej i wysoko rozwiniętej polskiej strony o tej grze, natomiast istnieje blog prowadzony przez dzielną towarzyszkę o nicku Kinya(w grze posiada wiele wcieleń której to wpisy znajdziecie na stronie http://babagra.pl/ . Znajdziecie tam świeże wiadomości, blog jest aktualny i na czasie gdybyście w jakiś sposób się porozumieć ze mną na serwerze Splitpaw to mój nick: Wojtaz. Pozdrawiam
Własnie podałem to Xarusowi Szukałem trochę tego bloga, ale znalazłem. Jeżeli więcej chętnych by było to może zrobiłoby się jakąś gildię portalu MMORPG i nie tylko
Istnieje wieloletnia gildia na serwerze Splitpaw - Pospolite Ruszenie, do której z resztą przynależę. Niestety brakuje mi tam osób na niższych poziomach bo są tam sami starzy wyjadacze, ale mam za to u nich pełne wsparcie. Mam 50 poziom i tak samo jak ja i gildia stworzona jest po stronie złej ale słyszałem, że i po dobrej stronie jest jakieś małe ugrupowanie. Ciekawym atutem tej gry jest to, że postać z wielokrotnie wyższym poziomem może w drużynie z nisko poziomowymi postaciami wyrównać szanse obniżając swój poziom na czas bycia w drużynie, dzięki czemu reszta zdobywa doświadczenie i przemierza instancje nawet z seniorami
Przy okazji teraz dodatek do gry, rasy, klasy, status złotego członka itp. SĄ DOSŁOWNIE ZA GROSZE, więc chętnym do gry polecam dzisiaj nie zwlekać i kupować ile wlezie. Dla przykładu polecę za 25$ jest 7500 SC za, które dostaniecie dodatek uprawniający do całego dostępu do lokacji itp. udogodnień z nim związanych za 4000 SC a za 3000 możecie wykupić 2 miesiące statusu gold lub odblokować sobię rasy i klasy, które chcecie, lub dokupić jeszcze za 5$ 1500 SC i mieć 3 miesiące zabawy na gold i reszta zostaje na później. Tak czy inaczej za taką grę taka promocja jest godna uwagi.
Przecież Splitpaw to server pve i nie ma znaczenia po której stronie gildia została utworzona. Poza tym akurat Pospolite Ruszenie ma Guild Hall w Qeynos, a to jest po dobrej stronie.
Dla chcących pograć w open pvp, można zrobić postać na serwerze Nagafen w regionie US, po złej stronie jest polska gildia Rivia, gdzie gra kilkanaście osób.
Lepiej brać Golda + dodatek DoV, bo wtedy nic nie trzeba już dokupywać, reszta to zbędne bzdety.
Fakt napisałem tak o tym bo zapomniałem, że to pve serwer
Mimo wszystko porządną stronę o EQ trzeba zrobić, gdyż gra fajna jest:)
To jak panie i panowie, jacyś chętni pokazać się na serwerze Splitpaw w szeregach gildii Pospolite Ruszenie? Jak wyżej wspomniałem na stronie się czegoś dowiecie, po za tym możecie wejść do gry, wpisać w okienko czatu komendę /join polacy aby dołączyć do naszego wspólnego kanału i się odezwać do kogoś w jakieś sprawie w godzinach 18-23 jest tam zawsze grupa ludzi, gotowa pomóc i zwerbować. Możecie też napisać do mnie w grze czy na forum.
Ale ta strona babagra.pl jest lipna troszkę ;P nic ładnego. Jakieś to takie tandetne. Nie lepiej zrobić takiego prawdziwego forum dla polaków odnośnie tej gry ?
No pewnie, że lepiej, tylko jak widać jedna osoba w ogóle wyraziła chęć podtrzymywania przy życiu chociażby tego bloga, więc nie ma co narzekać na okładkę jeśli ktoś się zajmię utrzymywaniem strony i jej wizualizacją, ja chętnie będę podawał przetłumaczone teksty z zagranicznych źródeł.
No liczę że jeszcze ktoś zechce nam w tym pomóc.
Na forum babagra.pl masz zarejestrowanych 170 userów i duże community ludzi, którzy grają od początku i znają grę od podszewki. Wierz mi, nie zrobisz lepszego forum i nie przyciągniesz więcej osób, bo po prostu nie masz czego zaoferować, jeśli nie jesteś w stanie lepiej ogarnąć tematu od nich. Zakładając, że miałbyś podobne dojścia co niektóre z tych osób, czy chociażby sama Kinya i rozdawałbyś przedpremierowo klucze do dodatków w konkursach, tak jak jej się zdarzało, to i tak sam jeden nie ogarniesz tematu w podobnym stopniu, bo EQ2 to zwyczajnie jedna z najbardziej skomplikowanych gier mmorpg na rynku. Oczywiście nie widać tego, tak bardzo, na etapie levelowania postaci, ponieważ bez np. takiego transmutingu czy choćby adorningu można dojść nawet do end game i nie mieć zielonego pojęcia, że w ogóle istnieją. Przekonałem się o tym wiele razy, grając z nowymi ludźmi w EQ2X. Spójrz tylko na same zmiany jakie wprowadził najnowszy dodatek w craftingu i które Kinya opisuje na forum - to jest kilkanaście stron opisów, czyli ciężkiej pracy. Samo skakanie po tagach w blogowej części strony może uświadomić ile informacji nazbierało się tam o grze przez kilka lat jej prowadzenia.
Swoją drogą, była już parę miesięcy temu próba zrobienia "lepszej" strony o EQ2 przez jakiś nowych ludzi. Ktoś założył stronę na domenie everquest2.pl, gdzie też było forum. Zarejestrowało się na nim całe 10 osób i 95% materiałów było zwyczajnie ukradzionych z forum i bloga babagra.pl, bez podania źródła lub chociażby autorów tekstów i poradników. "Lepsza" grafika strony, w wyniku indolencji autorów, pokazywała screeny nieodpowiadające podpisom, postacie i elementy graficzne nie będące nawet związane z produktami SOE. W wyniku braku zainteresowania, strona padła po paru miesiącach. Po tym zdarzeniu, żeby zobaczyć większą część materiałów na forum babagra.pl trzeba się zarejestrować, bo tardy które kradły materiały nie zrobiły nawet tego. Możliwe więc, że jeżeli się nie zarejestrowałeś, to po prostu nie widziałeś większości zawartości forum. Nie zrozum mnie źle, nie chcę podkopywać Twojej chęci do kontrybucji na rzecz gry. Robisz fajne filmy z gier, ale zastanów się czy to wystarczy. Jeśli naprawdę Ci zależy na popularyzacji gry, a nie rzucasz tylko ambitnych pomysłów, które potem "ktoś" miałby za Ciebie w głównej mierze zrelizować, to może lepiej dołącz najpierw do ludzi, od których czegoś się możesz jeszcze dowiedzieć. Wojtekelpaso daje niezłą okazję, jakby co.
Masz tam okazję zdobyć poparcie dla swoich pomysłów kogoś kto może wnieść w projekt jeszcze coś wartościowego, albo zwyczajnie przyłączyć się do inicjatyw, które już są realizowane przez kogoś innego. Nie podoba Ci się wygląd strony babagra? Zrób lepszy layout i zaproponuj jako swój wkład. Nie podoba się domena? Wykup inną i zrób przekierowania. To ma większe szanse powodzenia, niż próby pytania o poparcie dla nowego projektu na tym forum, gdzie nawet trwałej ekipy do gry nie udaje się zebrać. Gra nie jest nowa, więc nie przyciągnie nagle rzeszy nowych ludzi, którzy mogliby ten projekt zasilić. Nawet na tym forum, większość tych, którzy coś o tej grze wiedzą, zwyczajnie jest już zarejestrowana na babagra.pl i nie widzi sensu, żeby robić coś nowego, bo strona jest tyle warta co ludzie, którzy ją tworzą. Lepszy layout nie wystarczy.
Witam. Czy jest tu grupka uzdolnionych ludzi umiejąca stworzyć jakiś darmowy portal, którego tematyka opierałaby się na grze Everquest 2 Extended. Chodzi mi o utworzenie jakiegoś darmowego fanpage, gdzie grupka fanatyków pomoże nowym graczom w rozwoju postaci.