Everquest 2

Witam ostatnio szukam mmo i stwierdziłem że może stary Everquest 2 będzie odpowiadał moim wymaganią. No to do rzeczy:

1. Czy jest sens zaczynać, czy ta gra jeszcze nie wymarła?

2. Gra bez płacenia ma sens?

3. Jakie plusy i minusy według was posiada EQ2

Prosiłbym o odpowiedzi od osób które miały styczność z grą. Z góry dziękuje za odpowiedź!

1. Gra nie wymarła i nie wymrze bo jest genialna.

2. Oczywiście gra bez płacenia jest możliwa jednak z czasem wypada odrobinkę włożyć. Da się grać bez płacenia po aktualnych update w całości ale jest troszkę trudniej na instach.

3. Plusy to zdecydowanie klimat, zadania i świat. Jest duży fajnie wykonany i nie starzeje się tak jak ten z WoWa. Społeczność to osoby, które liczą raczej na faktyczną zabawę z rozgrywki niż dzieciuchy latające za darmowym złotem. Ja osobiście do plusów daję również grafikę. Wiadomo, że taka Tera, czy RaiderZ to aktualnie inna bajka ale grafika wykonana w EQ2 kilka lat temu jest wciąż estetyczna i miła dla oka. Minusami jest zapewne troszkę skromniejsza społeczność, chociaż z PT problemu raczej nie będzie no i w sumie ten IS, który czasem jednak kopnie w tyłek.

Jak się zgłosisz do gildii Pospolite Ruszenie i pograsz trochę z nimi to dostaniesz od liderki abonament (konto Gold) za darmo, więc płaceniem to bym się w ogóle nie przejmował. Zgłoś się tutaj http://babagra.pl/forum/viewtopic.php?id=733

Potem Cię nauczą jak sobie samemu w grze wyfarmić kasę na abonament i możesz grać latami jak w Eve Online nic nie płacąc. Jedyne co trzeba kupić ewentualnie, jak chcesz raidować na max levelu (nie każdy chce/lubi), to ostatni dodatek z tym contentem.

z tego co słyszałem to te "odrobinke" to jest bardzo duzo, i gra jest monotonna :>

Tu nawet nie chodzi o maksymalny level tylko o max AA.

Dokładnie. Aktualnie cały kontent z tego co mi wiadomo odblokowany. Ja grałem jeszcze na p2w. Warto przetestować mimo wszystko.

Dzięki wszystkim za pomoc! Jeszcze dziś jak będę miał czas postaram się spróbować i ocenić na własnej skórze czy to to czego szukam.

Siemka.Właśnie od wczoraj pogrywam w Everquest2.Też się zaciekawiłem tym tytułem i postanowiłem w końcu spróbować.Faktycznie dość ładna grafika,choć silnik już nie pierwszej młodości,podobno EQ2 działa na tym samy engine co StarWars Galaxies.Druga rzecz która zwraca uwagę do dużo ras i klas postaci. Do wyboru mamy jak by trzy frakce,czy grupy właściwie-dobrzy,żli i neutralni.Z każdej z tych grup kilka ras do wyboru.Chyba pierwsze mmo w mojej karierze gracza ;), w którym możemy wybierać spośród tylu ras,poważnie ,bez jaj;p.Widać też,że gra ma rozbudowany mocno system craftingu i zbieractwa.Co ciekawe od pierwszego levela właściwie możemy wszystko zbierać,rąbać,łowić itd,bez wykupowania konkretnej umiejętności.Pewnie potem się decydujemy którą umiejętność będziemy rozwijać.Muszę ogarnąć kwestię z rozwojem skilli i umiejętności,jest trochę tych zakładek,nie za bardzo ogarniam co ,z czym,dlaczego i po co :D.Także gra wydaję się ciekawa jeśli chodzi o pierwsze wrażenia i wygląda na dość rozbudowaną,trochę dużo okienek,zakładek i dziwnych opcji,które trzeba ogarnąć he,he. @Meta Na którym serwerze gra te Pospolite Ruszenie?

Na serwerze Splitpaw, czyli europejskim, z najlepszym pingiem zdecydowanie, żeby widzieć ten serwer musisz przestawić region w launcherze z US na EU - jest to dostępne na górze launchera w opcjach launchera gry.

Pisany dwa lata temu, jeszcze dosyć aktualny poradnik (poza informacjami dotyczącymi tego co jest darmowe, bo teraz jest o wiele więcej), powinien Ci trochę rozjaśnić odnośnie craftingu i paru innych spraw na początku gry http://babagra.pl/forum/viewtopic.php?id=445

@up Dzięki za info i za poradnik,zdecydowanie się przyda.

SZUKAM MMO jest taki dział, proponuje tam się zwrócić z potrzebą ;) Pozdrawiam, szejd

Zaczołem grać od niedawna. Jeżeli ktoś lubi skomplikowane, złożone MMO to gra właśnie dla niego (polecam również Vanguard: Saga of Heroes). Jestem w gildii Pospolite Ruszenie. Atmosfera fenomenalna, większość to dorośli, ustakowani ludzie, mamy nawet 60-latka który jest zapalonym graczem. Gra trzyma się świetnie mimo tych kilku lat, a co najważniejsze jest ciągle rozwijana. 30 kwietnia wychodzi kolejny duży update. Polecam.

Witam ostatnio szukam mmo i stwierdziłem że może stary Everquest 2 będzie odpowiadał moim wymaganią. No to do rzeczy:

1. Czy jest sens zaczynać, czy ta gra jeszcze nie wymarła?

2. Gra bez płacenia ma sens?

3. Jakie plusy i minusy według was posiada EQ2

Prosiłbym o odpowiedzi od osób które miały styczność z grą. Z góry dziękuje za odpowiedź!