Siemka.Właśnie od wczoraj pogrywam w Everquest2.Też się zaciekawiłem tym tytułem i postanowiłem w końcu spróbować.Faktycznie dość ładna grafika,choć silnik już nie pierwszej młodości,podobno EQ2 działa na tym samy engine co StarWars Galaxies.Druga rzecz która zwraca uwagę do dużo ras i klas postaci. Do wyboru mamy jak by trzy frakce,czy grupy właściwie-dobrzy,żli i neutralni.Z każdej z tych grup kilka ras do wyboru.Chyba pierwsze mmo w mojej karierze gracza
, w którym możemy wybierać spośród tylu ras,poważnie ,bez jaj;p.Widać też,że gra ma rozbudowany mocno system craftingu i zbieractwa.Co ciekawe od pierwszego levela właściwie możemy wszystko zbierać,rąbać,łowić itd,bez wykupowania konkretnej umiejętności.Pewnie potem się decydujemy którą umiejętność będziemy rozwijać.Muszę ogarnąć kwestię z rozwojem skilli i umiejętności,jest trochę tych zakładek,nie za bardzo ogarniam co ,z czym,dlaczego i po co
.Także gra wydaję się ciekawa jeśli chodzi o pierwsze wrażenia i wygląda na dość rozbudowaną,trochę dużo okienek,zakładek i dziwnych opcji,które trzeba ogarnąć he,he. @Meta Na którym serwerze gra te Pospolite Ruszenie?