[EverQuest II] Pospolite Ruszenie

Ponieważ trwa jump event, małe ogłoszenie parafialne:

Pospolite Ruszenie, gildia aktywna od 2008 roku, poszukuje kilku klas do raidowania w międzynarodowym sojuszu. Gildia znajduje się na serwerze EU Splitpaw (aby tam zacząć grę należy zmienić region w launcherze gry na EU, przed odpaleniem klienta).

Więcej szczegółów pod tym linkiem:

http://babagra.pl/forum/viewtopic.php?id=435

Poza tym wszystkie klasy mile widziane do casualowego grania.

ok ja sciagam zobacze i obadam. Jak mozesz polec mi jaka klase pod gre solo bo zaloze sobie 1 z jump eventu a jedna normalna do poznania gry. Preferuje dps lub tank byle sie dało przechodzic solo od poczatku bo pewnie malo ludzi na lokacjach.

Klasy mają różną szybkość levelowania, ze względu na AOE i możliwości solowania, więc z jump eventu lepiej zrobić taką, którą leveluje się wolniej, a której potrzebują na raidy, np. dps taki jak brigand. Do solo gry każdy tank się nada, chociaż guardian jest najsłabszy tutaj. Fajnie się soluje brusierem, bo nie musisz bić każdego moba, tylko biegasz do bossów. Najlepsze AOE ma Shadowknight i Berserker.

A jakiej klasy wam brakuje?

Skoro zapraszasz ludzi, to może napiszesz co nieco?

Masz w linku.

pisze w nim kogo wam potrzeba?

2011-05-16 14:20:41 i myślisz że w dniu dzisiejszym dalej te same priorytety są?

Na dole masz bump sprzed kliku dni i info, że post był edytowany. Serio, jeśli nie wiesz takich rzeczy to raczej Ciebie nie szukamy.

i dobrze, bo weszłam do gry i mi się odechciało w nią grać, nic dziwnego że robią Jumpa...

Ah i kiedy post jest edytowany to w prawym dolnym rogu jest info, na tamtym forum go nie ma, a że ty sobie dasz tam post z dnia 2013-09-28 17:01:26, nie oznacza, ze 1 post był edytowany.

Tak więc wybacz, ale jak dla mnie to była chamska odpowiedź i nawet bym nie chciała z tobą grać, bo za pewne masz tak na co dzień...

A teraz pozdrawiam i życzę udanej gry, oczywiście mnie w niej nie szukaj...

Zamiast "bumpu" lepsza zapewne byłaby informacja w pierwszym poście typu "01.10.2013 EDIT". Bardziej czytelne. Co do samego EQII jest to chyba jedna z bardziej rozbudowanych gier MMO i razem z WoWem miała wpływ na ukształtowanie się gier MMO w późniejszym czasie.

Sewei spokojnie po co te nerwy. Zachowaj je na robactwo tego swiata a nie na zwyklych ludzi :P

@Sewei

Szkoda, ale za wrażliwa jesteś na raidowanie w tym towarzystwie. Nasza liderka lubi sobie pokrzyczeć i rozdawać zjebki, więc pewnie przy pierwszej byś trzasnęła drzwiami, skoro na moje lekkie zirytowanie się tak obruszyłaś. Jakkolwiek tak jak napisano wyżej niepotrzebne nerwy.

@zainteresowani

Poważnych raiderów, nastawionych na progres szczerze zapraszam. Jeżeli ktoś ma jeszcze wątpliwości jakie klasy są potrzebne, to w tym pierwszym poście pod linkiem, który podałem jest też link do strony aliansu, a tam sekcja recruitment. http://rrc-raiders.c...ic.php?f=5&t=62 Nie podałem do niej bezpośrednio linka, żeby podkreślić, że to alians w którym gra dużo Polaków i owszem podtrzymuję - szukamy osób, które są na tyle samodzielne, że potrafią wyszukać takie informacje mając tylko jednego linka, podobnie jak będą musiały ogarniać i domyślać się wielu rzeczy podczas raidów.

@ Meta

Nie znasz mnie i lepiej żebyś mnie nie poznał...

Po 2 wcale się zdenerwowałam, bardziej zirytowałam, takim dziecinnym zachowaniem...

p.s ty chyba nie widziałeś wkurzonej dziewczyny i nie doświadczyłeś nic z tego tytułu...

Co do gry widać duże podobieństwo do wowa, ale grafa i interfejs leżą i kwiczą... Może być to początkowe MMO, na szczęście te czasy minęły i mamy teraz lepsza grafe i interfejs...

Lubie starsze gierki, ale TO przerosło moje wyobrażenia brzydoty i starości...

Gdzie wow i Silk chociaż są stare to bardzo mi sie podobają...

Wybaczcie, że się wtrącę, lecz jeżeli dla kogoś EverQuest 2 jest porównywalny jeżeli chodzi o grywalność i wkład w rozwój MMO do World of Warcraft, to nie ma bladego pojęcia o tym, co mówi. Z obecnych tytułów jedynie World of Warcraft łączy w sobie wszystko, co może być potrzebne prawdziwemu gamerowi.

EverQuest? Tytuł jak każdy inny, z tym, że obecnie nie ma sensu by zaczynać z tym swoją przygodę, a już zupełnie, by osiągnąć coś wielkiego.

Poruszenie na tym forum ogromne, bo darmowe 85 lvl. Jednak Ci ludzie pograją tydzień lub dwa i tyle. Sposób, na zarobienie przed całkowitym upadkiem gry. Również, jak jest to w przypadku Aiona.

Wydawca, który po kilku dobrych latach od wypuszczenia gry dopiero decyduje się na dodanie nowego języka ma prosty cel, zarobić jeszcze trochę przed upadkiem.

Rekrutacja - OK. Lecz jeżeli mowa u Was, o "poważnych raiderach" to chyba nie wyszliście z ery Mu Online. Plus Gildia nie jest w żadnym stopniu dobrze zorganizowana, gdyż podstaw marketingu lider niestety nie ogarnia. W dzisiejszych czasach trzeba się starać o graczy, nie rzucić link do forum, gdzie macie tylko pod-kanał. Zabieg ten mogą prowadzić jedynie zaawansowani liderzy poważnych społeczności, którzy posiadają własne zaplecze techniczne (www), plus renomę. Tutaj jest polska nazwa a międzynarodowy sojusz.

Ps.

Wiek tutaj niestety nie działa na korzyść, spotkałem się już kilkanaście razy z ludźmi, którzy mają po 30+ lat i rodziny, wolny czas zamiast z nimi spędzają przed grą komputerową i sądzą, że pozjadali wszystkie rozumy plus są dojrzali jak nikt. Niestety szkoda, że często w realnym świecie zachowują się jak zwierzęta.

@sewei

Ok, przyjąłem. Już sobie nie podnoś w takim razie ciśnienia tą grą. Mam córkę, która zachowuje się podobnie, więc jednak widziałem wkurzone dziewczę.

@up

Fajnie, ale opinie o grze wyrażaj proszę w innym temacie, już są takie na forum odnośnie gry, bo wątek dotyczy rekrutacji dla osób zainteresowanych.

Edytowałeś posta, więc ja też edytuję odpowiadając na to co napisałeś (ponieważ rozszerza to informacje dla potencjalnych zainteresowanych):

Gildia nie jest korpo z EVE online na 3 tyś, osób, więc nie ma własnego dywizjonu HR, jeśli oczekujesz czegoś takiego to absolutnie nie jesteśmy taką ofertą. Istotne nie staramy się zrekrutować każdego, a to ogłoszenie to prosta informacja dla nielicznych czytających ten tamat, że istniejemy, bo być może są tu tacy, co szukają stabilnego community, w odpowiednim wieku, bo owszem to ma znaczenie - ponieważ szukamy osób, które nie są targane burzą hormonów. To co napisałeś, w tej kwestii, odnosi się do cech charakteru, ale to truizm, który dotyczy każdego człowieka i jedyne co mogę napisać to, że nie żremy się w naszym towarzystwie o to kto ma większego. ;) Gildia jest tylko grupą znajomych i jako taka nie mogłaby robić raidowego progresu. Stąd alians, który wbrew temu co piszesz, że nie warto już zaczynać, bo się nic nie osiągnie, stoi wysoko w rankingu, 6. miejsce na serwerze http://progress.eq-r...server=Splitpaw, chociaż oczywiście mogłoby być lepiej, ale dlatego szukamy nowych ludzi. Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że kandydatów raczej pozyskamy wśród zagranicznych weteranów gry, ale to nie znaczy, że nie można dać szansy komuś kto raidował, lubi to, i ma ochotę na jeszcze więcej w kolejnej grze. Często największym zniechęceniem jest dla takiej osoby długie levelowanie, które nie ma nic wspólnego z tym co tak naprawdę daje jej przyjemność - raidowaniem. Dlatego jump event pozwala to skrócić o kilka tygodni. Nauka, dolevelowanie i spełnienie standardów to i tak przynajmniej kolejne 2-4 tygodnie gry, zanim ktoś weźmie taką osobę na raid.

Liderka naszej gildii jest też raid liderką sojuszu i tam głównie prowadzi rekrutacje, bo wśród rodaków rzadko się ktoś znajduje. Ten wydzielony wątek, który skrytykowałeś to też jest na forum tej liderki, stąd nazwa strony - babagra.pl, jej blog i renoma dla osób, które się interesują tym tytułem są znane, bo to jedyna polska strona o EQ2 (choć już nie jest tylko o nim). Co więcej SOE to zauważyło, kilka razy dając bonusy na konkursy organizowane na blogu (obecnie trwa kolejny dotyczący PlanetSide 2) i jest to jedyna polska fanowska strona linknięta na oficjalnej stronie ProSieben w konteście EQnexta http://forum.everque...xt-fansites.62/ (hint: ta druga strona http://everquestnext.pl/ też należy do autorki bloga i mają to samo wspólne forum). Także zarzut o braku renomy uznaję za niezbyt trafiony.

@reszta

Jeszcze jedna adnotacja dla zainteresowanych. Mediana wieku w gildii to 30-35 lat. Młodszych, stabilnych i przewidywalnych w zachowaniach chętnie też przyjmiemy.

Eh dzieci. Jak w przedszkolu czasem tylko cialo sie starzeje xD Ja myslalem czy nie zagrac ale zrezygnowalem za duzo tych gier juz jest na lapku, nie wyrabiam sie z graniem. Powwodzenia w grze, i prosze was forum nie jest od klotni.

Wybaczcie, że się wtrącę, lecz jeżeli dla kogoś EverQuest 2 jest porównywalny jeżeli chodzi o grywalność i wkład w rozwój MMO do World of Warcraft, to nie ma bladego pojęcia o tym, co mówi. Z obecnych tytułów jedynie World of Warcraft łączy w sobie wszystko, co może być potrzebne prawdziwemu gamerowi.EverQuest? Tytuł jak każdy inny, z tym, że obecnie nie ma sensu by zaczynać z tym swoją przygodę, a już zupełnie, by osiągnąć coś wielkiego.

Nawet nie masz pojęcia jak bardzo się mylisz.

Co do gry widać duże podobieństwo do wowa, ale grafa i interfejs leżą i kwiczą... Może być to początkowe MMO, na szczęście te czasy minęły i mamy teraz lepsza grafe i interfejs...Lubie starsze gierki, ale TO przerosło moje wyobrażenia brzydoty i starości...Gdzie wow i Silk chociaż są stare to bardzo mi sie podobają...

Raczej odwrotnie. To WoW czerpał z tej serii "całymi garściami", szczególnie z pierwszej części. Jeżeli grafika jest dla Ciebie wyznacznikiem jakości gry, to nie warto z Tobą rozmawiać.

Corvus dobrze prawi. Everquest jest dłużej na rynku od wow'a więc jeśli jakikolwiek gimbus ma zamiar wejść do tego tematu i napisać że wszystko skopiowane z WOW to niech sobie lepiej odpuści ;p

Sama gra może i jest ciekawa,odrzuca mnie jedynie dynamika

Wlasnie pobieram, i zagram sobie tym wadenem, brzmi ciekawie

Wybaczcie, że się wtrącę, lecz jeżeli dla kogoś EverQuest 2 jest porównywalny jeżeli chodzi o grywalność i wkład w rozwój MMO do World of Warcraft, to nie ma bladego pojęcia o tym, co mówi. Z obecnych tytułów jedynie World of Warcraft łączy w sobie wszystko, co może być potrzebne prawdziwemu gamerowi.EverQuest? Tytuł jak każdy inny, z tym, że obecnie nie ma sensu by zaczynać z tym swoją przygodę, a już zupełnie, by osiągnąć coś wielkiego.Poruszenie na tym forum ogromne, bo darmowe 85 lvl. Jednak Ci ludzie pograją tydzień lub dwa i tyle. Sposób, na zarobienie przed całkowitym upadkiem gry. Również, jak jest to w przypadku Aiona.Wydawca, który po kilku dobrych latach od wypuszczenia gry dopiero decyduje się na dodanie nowego języka ma prosty cel, zarobić jeszcze trochę przed upadkiem.Rekrutacja - OK. Lecz jeżeli mowa u Was, o "poważnych raiderach" to chyba nie wyszliście z ery Mu Online. Plus Gildia nie jest w żadnym stopniu dobrze zorganizowana, gdyż podstaw marketingu lider niestety nie ogarnia. W dzisiejszych czasach trzeba się starać o graczy, nie rzucić link do forum, gdzie macie tylko pod-kanał. Zabieg ten mogą prowadzić jedynie zaawansowani liderzy poważnych społeczności, którzy posiadają własne zaplecze techniczne (www), plus renomę. Tutaj jest polska nazwa a międzynarodowy sojusz.Ps.Wiek tutaj niestety nie działa na korzyść, spotkałem się już kilkanaście razy z ludźmi, którzy mają po 30+ lat i rodziny, wolny czas zamiast z nimi spędzają przed grą komputerową i sądzą, że pozjadali wszystkie rozumy plus są dojrzali jak nikt. Niestety szkoda, że często w realnym świecie zachowują się jak zwierzęta.

Stary, naprawdę. O gildiach się nie wypowiadaj, bo ten Twój "multigaming" rozpadł się w moment i był kompletną porażką.

Nie lubię jak ktoś wypowiada się z pozycji autorytetu i znawcy, a mało się zna. Jedyna dywizja Twojego multigamingu, to był Rift, który się trzymał, ale z Twojej strony zero wsparcia- ts nie działał, forum zniknęło i ogólnie wszystko się rozwiało, cały multigaming, a nie raczyłeś nikogo z riftowej sekcji o tym powiadomić i miałeś kompletnie gdzieś tę sprawę.

Co do EQ2, chętnie pogram. Tylko pytanie, czy znajdzie się w Waszej gildii miejsce dla kogoś, kogo zwyczajnie nie stać na płacenie za grę/dodatki?

@GrimReaper

Tak, oczywiście przyjmujemy do grania casualowego, tak jak napisałem w pierwszym poście, nie musisz do tego nic wydawać. Maksymalnie wbijesz wtedy 92 poziom, aby wbić 95 poziom i raidować musisz wydać 40$ na dodatek, poza tym nie musisz nic kupować, bo konto np. Gold możesz sobie wyfarmić w grze co nie jest zbyt trudne, a z obecnym zdjęciem ograniczeń, raidować możesz nawet na bronze (o ile masz najnowszy coroczny dodatek). Nowy dodatek wyjdzie w ciągu miesiąca i już można składać na niego pre-ordery https://www.everquest2.com/expansion-content Pre-order daje od razu dostęp do obecnego najnowszego ciągle jeszcze dodatku sprzed roku, więc uwaga, nie należy go kupować, jeżeli ktoś wpadłby na taki pomysł.