EVGA gtx770 SC ACX a Gainward gtx770 phantom

a ja to myślałem że EVGA będzie faworyzowana, hmmm na to wygląda że ten Gainward lepszy

Jeśli chodzi o estetykę to phantomy jednak maja to coś. 0 lipnego szkieletu. Wyciągasz z pudełka coś co wgląda jak opancerzona czarna skrzynka. Wielki grill i wgl ehh no ładne są :D Gwarancja jak gwarancja... karty graficzne i tak w miarę regularnie powinno się wymieniać bo co to za zabawa w nowe tytuły skoro detale już nie te same;) Bierz go i się nie zastanawiaj. Pamiętaj jeszcze o jednym. Warto go co jakiś czas przedmuchać bo na grillu lubi osadzać się kurz a to zaburza cyrkulację powietrza. Sam dmuchałem swoją 560 i 670 regularnie bo czasami zabzyczała.

Sam dmuchałem swoją 560 i 670 regularnie bo czasami zabzyczała.

Oj Xaorus... :D

Jak już nabędziesz kartę zdaj relacje jak z głośnością...

Bo mam wrażenie ze właśnie przez ten grill będzie głośniejsza (opór powietrza i te sprawy).

Ja ze swojej strony polecam karty graficzne od MSI oraz Sapphire. Tutaj właśnie zależnie od tego czy wezmiesz AMD czy Nvidie wybierałbym pomiedzy tymi dwoma.

Jeśli mowa o GTX 770 to masz do wyboru wersje Gaming oraz Lightning. Gaming to w obecnym czasie standardowa konstrukcja od MSI, natomiast Lightning jest przeznaczony dla wymagających użytkownikow. Lightning bedzie lepiej wykonany, bardziej efektownie a za razem bedzie miał lepszą kulture pracy. Warto też wspomnieć o dość sporym potencjale OC w przypadku wersji Lightning bardzo sporym.

W przypadku 280X od MSI masz tylko wersje Gaming. Sapphire oferuje wersje takie jak Dual-X, Vapor-X, Tri-X, oraz Toxic. Dual-X pomijamy. Tutaj zastanawiał bym sie nad Vapor-X vs Toxic. Zaleznie od budzetu wybrał bym odpowiednia. Co do radeonów to Sapphire oferuje jedne z najlepszych o ile nie najlepsze konstrukcje na rynku.

a takie pytanie czy dalej Sterowniki AMD lubią się sypać? bo ten Sapphire Toxic wygląda nie ziemsko

Słucham? coś źle napisałem, bo nie wydaje mi się.

Ee nie ważne :P

Co do radeono w faktycznie Sapphire robi jedne z lepszych, ale to samo z XFXem (te nowe).

A to pewnie dlatego ze oni robią tylko radki.

Małe sprostowanie do tego co napisał respecto.

Toxic to nazwa karty, a Tri-X to nazwa systemu chłodzenia tej karty.

Wiec to się tyczy jednej i tej samej konstrukcji.

P.S. Biorąc Radki brałbym pod uwagę Sapphire/XFX (mimo ich gwarancji).

Natomiast myśląc nad GTX'em kierował bym się w stronę MSI.

brałbym te radki bez zastanowienia tyle że nie wiem czy nie będę miał tego samego co teraz czyli wysyp sterów i bsod`y

a takie pytanie czy dalej Sterowniki AMD lubią się sypać? bo ten Sapphire Toxic wygląda nie ziemsko

Ja powiem tak. Kilka lat uzywałem produktów nvidii. Od 3 lat używam AMD. Nie miałem ani razu probelu z radeonem. Myślę ze to sprawa indywidualna, że komuś, coś tam nie pasuje.

teraz tak czytam na stronce sapphire piszą ze ten toxic wymaga minimum 750 watów ;/

750 Watt Power Supply is required.

A ze piszą... dobry zasilacz 500/550W starcza.

Do każdej platformy z 1GPU.

To że tak piszą to nie oznacza że tak jest. Dobry zasilacz 550W wystarczy nawet przy OC tej karty jak i procesora.

Pamietaj że Tri-X to chłodzenie, natomiast Toxic to cała konstrukcja z chłodzeniem Tri-X.

skoro piszecie że nie macie takich problemów ze sterami jak ja to może ja trafiłem na jakąś felerną kartę.No nic brałbym tego toxica tylko teraz czy mi się zmieści do CM dominator`a ii lite

Karta ma ~31cm a obudowa mieści do 30,4cm, wiec... NIESTETY NIE :(

Zmierz, Jesli masz 31cm miejsca to bez problemu. Inna sprawa czy tam można coś zdemontowac?

nie przejdzie w sumie xardunek napisal dobrze teraz ogarnałem 30.4 cm jest

to wybór pomiędzy gtx 770 gainward a XFX 280x

A nie możesz zdemontowac koszyka na dyski? Czy to nie o tym samym dominatorze rozmawiamy?

ten rozmiar to chyba bez koszy już

To jest ta:

13fa7a14e4495c82c8e7a3269643ce3e_1361409

Jeśli tak to możesz wyjąc (odkręcić) cały blok na dyski.

A dyski do zatoki 5.25 wsadzić :P

A tam przypadkiem nie jest blok na dyski na 2 czesci podzielony? Rozmiar bez koszy to masz ponad 51cm. Jesli nie da sie zdemontowac koszy to polecam Sapphire 280X Vapor-X. Miałem 7970 z tym chłodzeniem i powiem tylko tyle, jest całkiem niezłe, bynajmniej dla mnie.