ale panowie te 30,04 cm to chyba bez koszy juz
EVGA gtx770 SC ACX a Gainward gtx770 phantom
Nie, producent podaje to z tym.
Bo żeby wsadzić coś większego całkowicie musisz się tego pozbyć.
Wiec producent odrzucił taką możliwość.
Moja obudowa ma podobną konstrukcje więc wiem
P.S. Ale dysk/dyski będziesz musiał wsadzić do zatok 5.25"
i tak dysku ssd jeszcze nie mam tylko hdd
E chwila poprawa
Wiec teoretycznie możesz tylko 1część wywalić (widać ze to 2częściowe).
Zresztą co ja się trudzę, otwieraj obudowe, miarka w łąpe i jedziesz
Zerknij też jak ten kosz zbudowany.
Tylko jak teraz tak patrzę to to chyba zanitowane jest z tym od napedow
Sent from my iPhone using Tapatalk
E chwila poprawaWiec teoretycznie możesz tylko 1część wywalić (widać ze to 2częściowe).Zresztą co ja się trudzę, otwieraj obudowe, miarka w łąpe i jedziesz Zerknij też jak ten kosz zbudowany.
Tak jak wlasnie pialem wczesniej ze wydaje mi sie ze powinno byc 2 czesciowy blok.
faktycznie jest dwu częściowy lecz dalej nie mam bladego pojęcia jak go odkręcić
w prawdzie to CM 690 II Advanced ale w nim demontuje sie blok w taki sposob: Demontaż części koszyka jest bardzo prosty wystarczy zdjąć filtr przeciw kurzowy z dołu obudowy, odkręcić 4 śruby mocujące koszyk oraz następnie odkręcić 3 śrubki, które znajdziemy za koszykiem(należy zdjąć prawy bok obudowy aby je odkręcić). Następnie zostaje nam tylko wyjęcie koszyka, który składa się z dwóch części.
ale ten teges jak odkręcę z dołu to cały koszyk wyskoczy.To co wystarczy z prawej strony wywalić śruby?
Zdejmij prawy bok obudowy, zobacz co tam da odkrecenie tych 3 srubek. Mi sie wydaje ze jak blok jest podzielony na 2 czesci, to od czesci dolnej są śruby na spodzie obudowy, natomiast te z prawej strony od gornej czesci, aczkolwiek musisz sam to sprawdzic.
sorry za jakość.Nie widzę śrubek tylko same nity ;/
Jeśli tu masz nity, to skoro na dole obudowy są srubki w takim razie da sie zdemontowac dolna część bloku. Czyli zostana 2 sloty rozszerzen, reszta powinna sie zdemontowac bez problemu.
Coś takiego powinno powstac po zdemontowaniu dolnej częsci http://youtu.be/8ysED47JOpk?t=1m29s
Ale to nie ma sensu no to bo te dwa sloty zostaną w miejscu karty
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jest sens... bo kartę możesz dać niżej.
Podaj tylko dokładnie jaką masz płytę
nie dam nizej bo mam jeden slot pci 16x
To co ty masz za płyte? O.o
asus p8 z77-v lx
W takim razie jeśli chodzi o radeony to zostaje MSI 280X Gaming, Sapphire 280X Vapor-X oraz XFX 280X. Z tych trzech oczywiście Vapor-X bym brał pod uwage. Co do geforców i wersji od gainwarda to raczej bym odpuscił sobie. Dlaczego? 3 wiatraczki(dość kiepskie), beda hałasować przy odprowadzaniu powietrza ( kratka ala grill zrobi swoje). Jesli GTX 770 to MSI Gaming lub Lightning (ale ten dość drogi jest). Jest jeszcze opcja z Gigabyte WF3. Myślę że raczej nie ma sensu pakowac sie w 770 powyżej 1300zł. W zasadzie to i tak cena 770 jak i 280X są grubo przesadzone uwzględniając realna wydajność.
tak zachwalacie te msi lightning z gtx 770 to może jednak się przekonam do tego
Limannielkou ale czy jest sens płacic tyle za 770? Nie ujmując MSI GTX770 Lightning bede sie upierał do usranej śmierci że to najlepsza karta z serii 770, ale czy warta takiej dopłaty w stosunku do konkurencji?