EVGA gtx770 SC ACX a Gainward gtx770 phantom

Bo wydaje mi się, że zadajesz za dużo pytań i przez to masz problem :D

Powiem Ci tak. Ja wielokrotnie wybierałem kartę na podstawie, że ta cicha, tamta lepsze temperatury itp. I powiem ci, że zwracałem uwagę na to może 2-3 dni. Potem praktycznie się tym nie interesowałem. Oczywiście co jakiś czas sprawdzałem czy temperatury i obroty w normie i to wszystko. I zapewne też tak będziesz miał. A to czy będzie głośniejsza od innej czy będzie miała o 2-3 stopnie wyższe temperatury po jakimś czasie stanie się dla Ciebie obojętne. Będziesz się po prostu cieszył, że masz wydajną kartę graficzną :)

nie no odbiegłem od tematu krótka piłka będę brał gtx 770 więc Gainward albo Msi 770 twin frozr gaming edition ewentualnie Asus gtx 770 2gb directcu ii (bo backplate i chyba wydajnościowo dobre)

Gainward będzie miał najniższe temperatury ale będzie najgłośniejszy. Do tego jest bardzo duża. Zajmuje bodajże ponad 2 sloty.

Asus jest taki pośrodku. Cichszy od Gainward, głośniejszy od MSI. Ale za to lepsze temp od MSI ale gorsze od Gainward.

MSI będzie najcichsza ale też będzie miała najwyższe temp.

Co do OC to jest to często bardzo losowe. Znam przypadki, że nawet MSI Lighting które w teorii powinno się dobrze kręcić w praktyce w niektórych modelach było bardzo słabe pod tym względem.

zaciekawił mnie ten asus, a nie powiem backplate nie kiepawy i myślę że nadaje konstrukcji stabilności.

Orientuje sie ktoś jak wyglada OC na tym modelku asus'a? Bo wejść jak sie nie mylę wejdzie w mojego CM dominatora 690 ii lite tak?(oczywiście bez ściągania klatki na dysku)

@ karta wybrana a jest nią msi gtx770 dzięki za udzielanie sie w temacie

Tak jak w temacie mam dylemat która kartę wybrać z tego co patrzyłem na internecie to na tych samych zegarach pracują.lecz które z tych kart posiada lepsze chłodzenie jak i możliwości OC. Dużo osób chwali EVGA lecz z chęcią bym coś usłyszał od osób które są w temacie a nie od ocen laików które zawyżają ocenę karty. Z góry mówię Asus mnie nie interesuje (dawne nie przyjemności związane z seria kart graficznych) ani msi ( za dużo błyskotek , nie pasuje mi do wyglądu ) tudzież gigasuszara z windforcem.na koniec dodam ze obudowa to CM dominator ii lite a zasilacz to corsair GS 600 (2013 edition) . Dzięki wielkie za pomoc z góry.

Sent from my iPhone using Tapatalk