EVGA gtx770 SC ACX a Gainward gtx770 phantom

tzn idąc twoim tokiem myślenia lepiej 280x kupić?

Idąc moim tokiem myślenia najlepiej kupic najtanszą karte ktora bedzie dobrze wykonana. Czy to 770 czy 280X to jeden czort. W obu przypadkach masz MSI Gaming, Gigabyte WF3, w przypadku radeona dochodzi Sapphire Vapor-X i XFX.

Cena 770 jak i 280X nie powinna przekroczyc 1100zł, a że mamy ceny jakie mamy to trudno. Sam sprzedałem (dość dobrze) Sapphire 7970 Vapor-X. Nie kupuje narazie nowej grafiki gdyż nie mam zamiaru przepłacac za coś co nie oferuje wydajnosci godnej ceny. Gdy cena 290X zejdzie poniżej 1900zł wtedy być może dokonam zakupu. Na szczescie zadna ciekawa gra nie wychodzi w najbliższym czasie, a mam zastepcza do wyświetlania mmorpgów wiec jest okej.

Idąc dalej moim tokiem myslenia idz po najnizszej linii oporu. Weź najtańsza ktora spełania Twoje oczekiwania, tutaj warto uwzglednic OC, kulture pracy oraz jakość wykonania w stosunku do ceny.

mi tam to nie robi 250 funtów a 280 w tym momencie, a niezbyt chce sięgać po niższą półkę

Rownie dobrze możesz sie wstrzymać i kupic grafike za 300 funtów. Myśle ze niedługo cena r9 290 powinna zejść poniżej 1,5 patyka, ale to takie gdybanie.

Masz multum możliwości, ja przedstawilem Ci sytuacje jaka jest na chwilę obecna.

referent 290 juz jest za 300 funtow. tyle ze mi az taka moc nie potrzebna dlatego celuje gtx770, 280x

Wiec może w ten sposob. Jeśli nie masz zamiaru bić rekordów, podkrecać grafiki do granic możliwosci to nie ma sensu kupować MSI Lightning. Zwykły MSI Gaming oraz Gigabyte WF3 czy to w przypadku AMD czy Nvidii wystarczy z nawiązką.

O gigabyte WF3 nie słyszy się za dobrze podobno słychać ją i to dość mocno poza tym słyszałem ze laminat?(pcb) z niej jest strasznie brzydkie

Ja produktów po kolorze PCB nie oceniam gdyż FPSów nie doda kolor płytki, rownie dobrze moglbym zjechać Asrocka za koszmarny kolor PCB np. w Z87 Extreme4 (a kazdy wie że płyta jest bardzo dobra). Gigabyte WF3 trzeba po swojemu ustawic. Tzn. Pobawic sie szybkościa wentli, bo w standardzie jest troche za duża predkosc. Poza tym można spotkać sie z opiniami o piszczacych cewkach. Ja chyba mam szczescie bo nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.

mam od MSI 760 w budzie i mogę polecić z czystym serduchem, jest cicha, jak się trzyma w ręku sprawia wrażenie solidnej, ogólnie 0 problemów

tylko że zwykły model, nie lithning

Ja produktów po kolorze PCB nie oceniam gdyż FPSów nie doda kolor płytki, rownie dobrze moglbym zjechać Asrocka za koszmarny kolor PCB np. w Z87 Extreme4 (a kazdy wie że płyta jest bardzo dobra). Gigabyte WF3 trzeba po swojemu ustawic. Tzn. Pobawic sie szybkościa wentli, bo w standardzie jest troche za duża predkosc. Poza tym można spotkać sie z opiniami o piszczacych cewkach. Ja chyba mam szczescie bo nigdy sie z czyms takim nie spotkalem.

wybacz ale próbuje zachować estetykę w obudowie :#

Co jak co ale PCB w gigabyt'ach jest czarne... MSI ma brązowe :P

Mowa o tych nowych.

Vapor-X jak i Lightning świecą na niebiesko ale czy jest to element estetyczny? :) Kto co lubi.

Tyle że jak bym miał bulic za sam wyglad grafiki to bym dał sobie siana :D

własnie utrzymuje niebieski/czarny więc jak ulał.Lecz strasznie podoba mi się z wyglądu ten Gainward ale mówicie że nie za wydajny

Nie twierdzimy że nie wydajny... tylko ze ten grill może powodować (a raczej na pewno) dodatkowy hałas.

Same wiatraki beda powodowały hałas, bo nie ukrywajmy sa lipne, do tego dochodzi kratka. Gainward to nie jest najlepsza firma robiaca grafiki. Ja bym powiedział że taki middle end jesli chodzi o firmy.

a ten XFX 280x?

XFX poprawił jakość chłodzenia w serii "R".

I teraz jest to jedno z czołowych rozwiązań (moim zdaniem).

ale MSI po wsadzeniu widzisz tylko TOP który jest czarny i bok karty który tez jest czarny ze srebrnym napisem MSI :)

Vapor-X z profilu też nie jest kiepskie :D

przez was nie wiem co brać :unsure: