eXacto BF4

Tak jak w temacie kontakt na steam : areq231, ts: 87.204.155.55:5556

Beda dla preorderow zaczyna sie jutro. Natomiast dla reszty 4 pazdziernika.

Poszukujemy chetnychdo teamu ( narazie fun po premierze ligi, turnieje, ESL Versusy )

@Do adminów:

Przepraszam za nowy temat ale tego z wczoraj nie moglem edytowac tytułu.

O 10 startuje beta. Zapraszam do wspolnej gry 87.204.155.55:5556

warn_ico.png
odświeżać można co 72h ~ blaumro

Przestroga dla userów:

Sprzęt z wymagań minimalnych: gra nie działa

Średnie tj, 4 rdzenie w miarę nowa grafika 20-30 FPS

Sprzęt za 3,5k w górę może 60 FPS z dziwnymi freezami wyciągniecie

@Kruszyn99

Mój sprzęt:

AMD FX 8120 8Core 3.1Ghz

NVIDIA GeForce GTX 560Ti 1Gb

8Gb RAM

Wyciągam na High z 45fps bez freezów

Intel i5-4570

8 GB RAM

AMD Radeon 7870 XT + Catalyst 13.10 Beta2

Rozdzielczość 1920x1080

Ultra + maks blur + HBAO + antyaliasing 40-50 fps.

Ultra (+ ewentualnie blur na maksa), reszta wyłączona 50-70 fps.

Odczuwalne chwilowe spadki fps.

Pomiary robione Frapsem.

Na moim confingu nie da się grać mimo że na średnich powinno działać. BF3 działa bez problemu na wysokich.

Panowie to jest beta optymalizacja troche słaba ale ta beta jest po to abysmy wlasnie sprawdzili jak to chodzi i zgłosili gdzie trzeba. A oni reszte zrobia za was. Po becie bedziecie grac na ultra z 90, 100 fpsow.

Moj sprzet to

i7 3770k

8 Ramu

GTX TITAN

i co mam płakac że mam 60fpsów na ultra? - nie bo to beta tak samo było z ArmA 3 :)

Jak na razie to nie ma tej optymalizacji, ale nie ma się co przejmować bo z BF3 też tak było. Mam tylko nadzieję, że poprawią najbardziej uciążliwe błędy, które występowały w poprzedniej części. Czy też wam się wydaje, że po przytrzymaniu prawego klawisza myszy i przycelowaniu broni odległość jaką widzicie do celu jest taka sama jak przed przycelowaniem? W BF3 było tak, że trochę się przybliżało. Czy to tak ma być? Czy da się zmienić w opcjach coś co sprawi, że będzie tak jak w BF3?

OMG..... po 1sze to Beta po 2gie i tak bedzie miala wymogi z kosmosu...

na kompach high end bedzie dzialac normalnie (czyli u mnie tez;pp)

wiec dopiero 4tego zagram i spotkamy sie w grze :D

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE !!!!!

KTO GRA W FPSA DLA GRAFIKI!!!???? jak mozna grac z max blurem w bfa?.... przeciez tam nic nie bedzie widac a chyba o reakcje chodzi w fpsacha nie efekty

Ogromnej różnicy pomiędzy on/off motion blur nie ma (przy włączonym na maksa nie ma też spadku fps), ale przynajmniej u mnie nie ma rozmazanego obrazu, gdy jest włączony.

OMG..... po 1sze to Beta po 2gie i tak bedzie miala wymogi z kosmosu...na kompach high end bedzie dzialac normalnie (czyli u mnie tez;pp)wiec dopiero 4tego zagram i spotkamy sie w grze A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE !!!!!KTO GRA W FPSA DLA GRAFIKI!!!???? jak mozna grac z max blurem w bfa?.... przeciez tam nic nie bedzie widac a chyba o reakcje chodzi w fpsacha nie efekty

Jak dobrze pamiętam, to to jest client i ogólnie testy, które można nazwać Alpha (to nie ta sama faza co były na oficjalnych Streamach EA). Pewnie dlatego wymagania nie pasują do rzeczywistości. Poza tym nie napisane jest, że te wymagania dotycząc jakichkolwiek testów, a więc na premierę powinno wszystkim podchodzącym pod minimum, chodzić.

Faktycznie, oFPSy nie są dla grafiki, ale BF4, trzeba przyznać, idzie w stronę efektów i dobrej oprawy, co oczywiście faktu nie zmienia o rzeczywistym celu takich gier.

Temat nie jest przypadkiem o klanie ?? To żeby dodać coś na temat, to tylko zapytam, czy przypadkiem założyciel tematu nie pośpieszył się z zakładaniem klanu, albo szukaniem kompanów do gry, gdy gra jeszcze nie wyszła. No ale, możliwość samych alpha testów daje nam niezły widok na przyszłość i już teraz można coś powiedzieć o tym tytule. Jednak dalej, nie dajcie się omamić pierwszemu wrażeniu, chyba, że nie graliście w BF3 nigdy, to nie dziwię się....

Gralem w bfa 3 dosyc dlugo. ;)

Tak jak w temacie kontakt na steam : areq231, ts: 87.204.155.55:5556

Beda dla preorderow zaczyna sie jutro. Natomiast dla reszty 4 pazdziernika.

Poszukujemy chetnychdo teamu ( narazie fun po premierze ligi, turnieje, ESL Versusy )

@Do adminów:

Przepraszam za nowy temat ale tego z wczoraj nie moglem edytowac tytułu.