Expienie na Dungeonach

Siema niedawno zacząłem przygodę z Wowem już dobiłem 36 rogue lecz aktualnie gram 32 worgen warrior arms i mam pytanie.

Czy opłaca się spamować dungeony dla szybkiego expa i nawet fajnych itemów z nich ? Ponieważ słyszałem, że można expić na questach bądź na samych dungeonach.

Co o tym myślicie ? W sumie mnie przyda się szybko wbić lvl ponieważ mam w planach DK, ale to jeszce nie 100%.

Jasne, że się da ba nawet lepiej tak przykładowo zapisujesz się na inste, w tym samym czasie robisz questy.Mając heirloomy można tak wbić 60lv w jeden dzień.

Szczerze to polecam zając się lore bo dungeony można robic ale gdy mamy na niego questa. Jeżeli chcesz szybko wbic lvl to na dungach można to zrobic. Ale co to za przyjemnośc bic lvl na tych samych dungach. Na 58 w outland masz duzo questow ktore daja duzo expa. To samo w Northrend i potem w Cata :) Zawsze uważałem, że najgorzej wbic 58 bo potem idzie z górki i to strasznie.

P.S. Priv czy euGB?

Dungi daja wiekszy fun, niz spamowanie questow. Ale co racja to racja, po cata, w Azeroth jest duzo fajnych questow teraz.

euGB serwer Darksorrow :)

Jeżeli zależy ci na szybkim LVLu, to spamuj dungeony, a w czasie kiedy szuka ci grupy, to zrób questa i masz bardzo szybciutki exp nie przeżarty monotonią, tylko funem z dungów.

Skoro grasz na globie, to spamuj dungi + Q na nie. Szybko nabijesz lv. + dobre EQ.

Szkoda, że już kupiłeś, bo ktoś z nas mógłby Ciebie invitnąć i miałbyś z nami triple exp :) Polecam również przerzucić się na Burning Legion, gra tam najwięcej polaków. Jeżeli chodzi o exp to tak jak poprzednicy, zapis na dungeon, questy, questy, questy. :)

Szkoda, że już kupiłeś, bo ktoś z nas mógłby Ciebie invitnąć i miałbyś z nami triple exp Polecam również przerzucić się na Burning Legion, gra tam najwięcej polaków. Jeżeli chodzi o exp to tak jak poprzednicy, zapis na dungeon, questy, questy, questy.

Może jak wbije max lvl i będę miał jakiegoś już porządnego geara to poskąpię te 100zł na przejście na BC :) Lecz narazie nie zależy mi na graniu z "Polakami" grałem w zbyt wiele mmo i trochę mnie do siebie zrazili ;/

Z reguły w WoWie nie ma dzieci.. bo to płatna gra, a dzieci nie mają pieniędzy. :)

Z reguły w WoWie nie ma dzieci.. bo to płatna gra, a dzieci nie mają pieniędzy.

No chyba ze maja bogatych rodzicow ktorzy placa swoim pociechom abonament i widza ich 24/7 przed kompem ^^. Kiedys jak gralem na Bladefist po stronie hordziakow mialem takiego jednego bachora w gildii, 13 lat chyba mial. Fakt faktem na tsie dostal bana, ale mowcie co chcecie, potrafil grac resto shamkiem o_O

@Aeth W wowie są dzieci i to sporo, na niektórych serwerach... szczególnie niemieckich to jest jedno wielkie przedszkole. Dla przeciętnego polskiego ucznia gimnazjum 200 zł na początek + 80 co 2 miesiące to sporo, ale dla niemca to jest wyjątkowo niewiele.

Co do tematu (piszę o globalu, privy mnie nie interesują). Do 70 poziomu expi się szybciej na dungeonach niż na zadaniach. Jednak jeżeli przechodzisz grę pierwszy raz to radzę ci oczywiście robić te zadania, dzięki nim po woli poznaje się mechanikę gry/klasy i co najważniejsze content. Tym bardziej ci to proponuje ponieważ od cataclysm'u robienie zadań stało się na prawdę interesujące, zręczne i szybkie.

Siema niedawno zacząłem przygodę z Wowem już dobiłem 36 rogue lecz aktualnie gram 32 worgen warrior arms i mam pytanie.

Czy opłaca się spamować dungeony dla szybkiego expa i nawet fajnych itemów z nich ? Ponieważ słyszałem, że można expić na questach bądź na samych dungeonach.

Co o tym myślicie ? W sumie mnie przyda się szybko wbić lvl ponieważ mam w planach DK, ale to jeszce nie 100%.