Explorer jakby nie wczytywał w pełni stron

Witam, mam dziwny problem z Internet Explorerem 11. Nie mogłem znaleźć żadnych informacji w wszechwiedzącym internecie, więc może komuś tutaj przytrafiło się to samo.

Gdy odpalam jakąś stronę przeglądarka jakby nie w pełni wczytywała strony. Tak jak na przykład na tym forum, gdy kliknę w jakiś przycisk nic się nie dzieje, nie otwiera go w ogóle, muszę odświeżyć stronę, by dobrze zadziałało, np. "oznacz jako przeczytane". To samo jest na przykład z battlelogiem, za pierwszym razem nie wczytuje mi wszystkich interaktywnych okienek, dopiero jak odświeżę stronę.

Dodam, że w innych przeglądarkach działa mi to normalnie, ale wolałbym z nich nie korzystać.

Zaktualizuj/zainstaluj jave bądź flasha, chrome i firefox mają bodajże domyślnie wbudowane te wtyczki, IE- nie jestem do końca przekonany. Ponadto zaktualizuj adresy DNS w routerze bądź bezpośrednio na karcie sieciowej swojego PCta na 8.8.8.8 [podstawowy] i 8.8.4.4 [alternatywny]

ale czemu exploler to nie jest za dobra przeglądarka ja ci polecam albo opera albo google chrome

A odnośnie to tematu to nw co jest

mod_ico.png
Offtop, nie wiem tylko, czy umyślny, tak więc zakończymy na ostrzeżeniu. - Might
ale czemu exploler to nie jest za dobra przeglądarka ja ci polecam albo opera albo google chrome

Właśnie explorer 11 jest już dobry, na pewno lepszy od opery, która zacina się jak nie wiem i lepszy od Chrome'a, bo przynajmniej Google mnie nie śledzi.

Zależy mi na tym, bo w Windowsie 8 musi być ustawiony jako domyślny żeby działał w trybie kafelkowym. :)

Java i wszystko już zaktualizowane, zapomniałem dodać.

Co mają adresy DNS do jednej przeglądarki? Poza tym nie wygląda mi to na problem w sieci (router), w sensie na innych kompach IE chodzi dobrze.

@Inyenn - Otóż to. Sam raz tak namieszałem z domyślną przeglądarką że miałem potem problem z IE w trybie pulpitowym jak i kafelkowym. Co do problemu po pierwsze zobacz czy masz coś w windows update. Po drugie w trybie desktopowym masz w IE na pasku adresu strony taką "kartkę" stronę jest to widok zgodności. Mimo tego że to klikasz nadal są problemy?

PS: Otwóż opcje w IE następnie możesz kliknąć jedną z tych opcji (albo obydwie jak jedna nie pomoże)

http://i.imgur.com/ceGjXQn.jpg

albo pobawić się w ustawieniach dla strefy internetowej może pomoże

http://i.imgur.com/sWXwug1.jpg

Witam, mam dziwny problem z Internet Explorerem 11. Nie mogłem znaleźć żadnych informacji w wszechwiedzącym internecie, więc może komuś tutaj przytrafiło się to samo.

Gdy odpalam jakąś stronę przeglądarka jakby nie w pełni wczytywała strony. Tak jak na przykład na tym forum, gdy kliknę w jakiś przycisk nic się nie dzieje, nie otwiera go w ogóle, muszę odświeżyć stronę, by dobrze zadziałało, np. "oznacz jako przeczytane". To samo jest na przykład z battlelogiem, za pierwszym razem nie wczytuje mi wszystkich interaktywnych okienek, dopiero jak odświeżę stronę.

Dodam, że w innych przeglądarkach działa mi to normalnie, ale wolałbym z nich nie korzystać.