Extra Bany za MC - WUT

Jakiś czas temu niejaki zimuś zwany Phaequel chciał być "Fajny" i napisał offtopa w temacie tutaj:http://mmorpg.org.pl/forum/topic/65113-path-of-exile-grimoire-ponawia-rekrutacje/page-3#entry577980 Chłopakom z sekcji PoE się to nie spodobało czyli:

Sildu, Reve i Toxicblood , zgłosili typa go za "offtop i próbę po raz kolejny wywołać flamewara"

O dziwo wszyscy trzej dostali bana za Multikonto przez Lemana, a owy typ nie dostał NIC!
Suprajsssssssssssss

I teraz moje pytanie brzmi ? Czy ktoś ma jakiś problem, lub potrzebuje dodatkowe szkolenia z zakresu moderacji forum? 3 różne osoby 3 różne konta 3 różne IP i wszyscy dostali Bana za Multikonto?

Jako że sprawa nie fajna, proszę o przekazanie panu lemanowi ze zanim kogoś zbanuje niech zastanowi się 1000 razy, bo dzięki takim akcjom robicie tylko syf na tym forum. To już nie pierwsza akcja gdzie ktoś dostaje za nic bana, warna itp. Może najwyższy czas jakieś spotkanie zorganizować i wprowadzić zmiany?

Post napisany na prośbę 3 zbanowanych użytkowników.
Oczywiście proszę o zdjęcie niesłuszynych banów z kont.

Miesiąc nie minął i znowu Leman posłał bana. Tym razem widzę, że się nie szczypał, bo wlepił aż 3 na raz. :D A tak na poważnie, to każdy z nich ma dość sporo postów na koncie, każdy z nich dość aktywnie bierze udział w dyskusjach na forum i z tego powodu dostają bana? Coś nie halo. Fajnie by było, by tym razem całej sprawy nie załatwił Might czy NS, tylko sam Leman.

Dziwna sprawa, odezwe sie prywatnie do Lemana i dam wam znac - o ile bede szybszy od administracji.Napisalem do Lemana.

A za przeproszeniem, czemu sam leman poinformuje o przyczynie swojej decyzji?

Jeśli ma honor i odwagę niech się wypowie, chyba że jest inaczej.....to lepiej niech się nie odzywa.

Dał Bana ok, teraz niech wyłoży karty na stół i pokaże co ma do powiedzenia.

Treść zgłoszenia była dokładnie taka sama u każdego ze zgłaszających, sytuacja wydała mi się prosta.

Dziwne, że Phaequel nie ma bana za multikonto niektórzy wiedzą kim jest ale to nie takie proste.

Treść zgłoszenia była dokładnie taka sama u każdego ze zgłaszających, sytuacja wydała mi się prosta.

czyli jak rozumiem ze jak 3 osoby raportuje tą sama jedna osobę za to samo wiec treść jest taka sama tego raportu...a ty nie sprawdzasz nawet czy jest to jedna i ta sama osoba i wstawiasz bana no barwo...po prostu brawo...kolejna sprawa dobrze wiecie kto ma multikonto...a kto nie

A od kiedy daję się bana za MC za taką samą treść zgłoszenia?????

Chłopaki grają w tej samej społeczności, siedzieli na Ts3 i wspólnie napisali to samo zgłoszenie. Reakcja tego była taka że oni dostali bana a ten facet nie dostał nic?

Czy tak powinno wyglądać prawidłowe moderowanie ?

To trochę jak wpakować 3 świadków do więzienia, bo zeznali przeciwko jednemu przestępcy. :D

czyli jak rozumiem ze jak 3 osoby raportuje tą sama jedna osobę za to samo wiec treść jest taka sama tego raportu...a ty nie sprawdzasz nawet czy jest to jedna i ta sama osoba i wstawiasz bana no barwo...po prostu brawo...kolejna sprawa dobrze wiecie kto ma multikonto...a kto nie

Treść raportu była dość długa:

Kolejna próba zrobienia smietnika w topiku ile można to pobłażać nie dość że chłop siedzi na multikoncie po już pare razy banna dostał weście dajcie mu niewiem bana na ip na jakiś czas może go to wreście to nau

więc trudno aby to był przypadek.

Co do multikont sytuacja nie jest prosta, wystarczy kilka kroków, aby nikt się nie zorientował.

a może po prostu wzięli i wysłali to samo zgłoszenie z tej przyczyny ze wszyscy są z tej samej społeczności i po prostu chcieli mieć spokój na topic ale jak widać zrobiła się tego większa afera niż jest potrzebne

Chyba rzeczywiście popełniłem błąd, zaraz zdejmę bany.

No mogę się wypowiedzieć dostałeś te samą wiadomość od nas dlatego by ukazać że wypowiedzi tej osoby od dłuższego czasu robią smietniki w naszych topikach a on nigdy nie dostaje za to warna czy jakieś kary no nic dzięki za od banowanie nas

Temat trzeba zamknąć, sprawa wyjaśniona. Mam nadzieję iż warna/bana dostanie odpowiednia osoba którą cała trójka raportowała.

Jakiś czas temu niejaki zimuś zwany Phaequel chciał być "Fajny" i napisał offtopa w temacie tutaj:http://mmorpg.org.pl/forum/topic/65113-path-of-exile-grimoire-ponawia-rekrutacje/page-3#entry577980 Chłopakom z sekcji PoE się to nie spodobało czyli:

Sildu, Reve i Toxicblood , zgłosili typa go za "offtop i próbę po raz kolejny wywołać flamewara"

O dziwo wszyscy trzej dostali bana za Multikonto przez Lemana, a owy typ nie dostał NIC!
Suprajsssssssssssss

I teraz moje pytanie brzmi ? Czy ktoś ma jakiś problem, lub potrzebuje dodatkowe szkolenia z zakresu moderacji forum? 3 różne osoby 3 różne konta 3 różne IP i wszyscy dostali Bana za Multikonto?

Jako że sprawa nie fajna, proszę o przekazanie panu lemanowi ze zanim kogoś zbanuje niech zastanowi się 1000 razy, bo dzięki takim akcjom robicie tylko syf na tym forum. To już nie pierwsza akcja gdzie ktoś dostaje za nic bana, warna itp. Może najwyższy czas jakieś spotkanie zorganizować i wprowadzić zmiany?

Post napisany na prośbę 3 zbanowanych użytkowników.
Oczywiście proszę o zdjęcie niesłuszynych banów z kont.