[F2P] Shadow Of Legend

Może gra znana i uważana za starą. Jednak nic bardziej mylnego :) Gra przeszła tak wiele zmian iż można powiedzieć że jest jak nowa :)

Nowa szata graficzna 2.5D, bardzo rozbudowany system PVP, wiele ciekawych funkcji to tylko część gry Shadow Of Legend.

Gra wystartowała 17 Października 2008 (tj. serwer Tritese). Póki co gra mało osób ale z dnia na dzień przybywa (również Polaków).

Co oferuje gra:

* 2 Frakcje (Union i Chaos)

* W każdej Frakcji 2 rasy (Union - Ludzie oraz Elfy, Chaos - Orki oraz Krasnale)

* W każej rasie 4 klasy postaci (Combatant - wojownik, Mage - mag, Monk - priest, Archer - łucznik).

* Każda klasa ma możliwość wyboru 2 profesji, następnie kolejnych dwóch podprofesji!

(Np. Ork -> Combatant -> Warrior -> Berserker)

Odbywa się to kolejno na 20 levelu, 40 levelu, 60 levelu.

* Free PVP system od 30 lvl. Od 40 levelu zaczynają się wspólne mapy (do 40 levelu Chaos ma swoje, Union swoje). I zaczyna się cała zabawa :)

* Mounty - zwierzaczki do szybszego przemieszczania się!

* Bardzo dużo Questów, od zwykłych (idź, zabij, wróć) aż po rozbudowane wymagające dużego Party :)

* Bossy! Na każdej mapie jest jeden Boss :) Map jest od groma więc i Bossów również :D

* Crafting, Collecting. Kopanie skałek, zbieranie skór, rąbanie drewna. Późniejszy crafting ciekawych przedmiotów (od broni, po przez armory aż po biżuterię).

* Wbydowany BOT (Auto Kill, Auto Heal, Auto Pick Up). Zdatny do 40 levelu, dalej już sam grind nie daje za wiele, należy zająć się przede wszystkim Questami.

* Bardzo rozbudowane PVP. Wojny terytorialne, wojny ras, wojny gildii, wojny o zamek, walki pvp na otwartym terenie, najazdy, areny pvp, duele.

* Ciekawy klimat :) Codzienne eventy dostępne dla wszystkich!

Plusy:

- Wszystko powyżej

- Szybkie levelowanie

- Prostota gry, grafika + interfejs

Minusy:

- Mało graczy

- Czasem denerwujące zachowanie grafiki, lekkie niedociągnięcia w silniku

- Można poczuć monotonię robiąc kolejne podobne questy (ale to mija:) )

- Wysokie ceny w sklepach, duża ilość materiałów do craftingu

Gorąco polecam!

Strona: http://www.shadowoflegend.com/

Forum: http://www.shadowoflegend.com/forum/

Screeny: http://www.shadowoflegend.com/web/Screenshot.aspx

Download: http://www.shadowoflegend.com/web/Downloads.aspx

[ Klient zajmuje 1,1 GB]

Minimalne wymagania sprzętowe:

*Windows 2000/XP/Vista

*Intel Pentium® IV 1.2 GHz or higher

*512 MB or more of RAM

*DirectX® 9.0 or above and latest video drivers

*1.5 GB available HD space

*A 56k or better Internet connection

W niedługim czasie zostanie utworzone Polskie Forum gry Shadow Of Legend.

Najwięcej Polaków gra po stronie Chaosu :) Do zobaczenia w grze :*

Noo, ślinka mi pociekła gdy to czytałem jednak na razie zajmuje się WoWem.

Bardzo ładna recenzja, chociaż przydałoby się podać jakieś minusy gry :)

As you wish. Poprawiony pierwszy post!

In Game:

VeroneK | Ork | Gladiator | Chaos | 47 level

No teraz to się nadaję na główną stronę do recenzji :D

Veron pomijając gre co to jest 2,5d? bo nie kumam. Co do gry nie grałem ale duzo dobrego słyszałem , podobno może sioe podobać... i to bardzo:)

2.5 D jest to wdrożenie w świat 2D postaci (bohater, potwory) trójwymiarowych (3D).

Czyli że świat wokół Ciebie jest 2D, a postać którą sterujesz obraca się, kręci, itp. typowo dla postaci 3D.

Ciekawy efekt, albo się go polubi albo znienawidzi:) Trzeba po prostu spróbować!

Duken Nukem 3D był tak naprawdę 2.5D. Wg. mojej definicji 2.5D to są płaskie postaci, przedmioty itp. (tzw. bilboardy) ale poruszasz się w świecie 3D (najczęsciej tylko w jednej wysokości).

To operujesz złą definicją ;)

Wg. obywdu Wikipedii (PL i ENG) operuję dobrą definicją :P

Zgodzę się tylko z jednym. Iż obraz masz z jednej, stałej prespektywy. Ale postacie NA PEWNO nie są płaskie xD

Gra zapowiada się całkiem ciekawie. Co do recenzji to bardzo dobra. Mam nadzieje, że pisana samodzielnie,a nie skopiowana z jakiegoś portalu.

Za kogo Ty mnie masz :> ?

Mam Cię za inteligentnego człowieka. Z góry każdego user'a na tym forum uważam za inteligentnego,lecz mogę zmienić zdanie gdy ktoś pokaże, że nim nie jest. Cieszę się, bo z tego co powiedziałeś wynika, że sam to zrobiłeś.

Gra jest mało znana toteż staram się zrobić reklamę która przyciągnie a nie odrzuci :)

[ Dodano: 2008-10-25, 13:32 ]

Co do recenzji i samej gry!

Uwaga jeśli MU Online oraz Diablo 2 są kwalifikowane do gier 3D to ta gra również spełnia te założenia!

W związku z tym proszę o ponownie przemieszczenie do działu gier 3D.

[center:a89adeb613]Gra dodana do spisu[/center:a89adeb613]

http://www.mmorpg.org.pl/shadow,of,legend.htm

No ,no, chyba zagram jak ściągnę lineage 2 . Kto będzie grał ?

W Shadow of Legend mamy wbudowanego bota, tzn. że postać sama może grindować..

plusy tego są takie że pozbywamy się monotonnego grindu i nieuczciwych boterów,

jednak idzie za tym poważny minus jakim jest obniżenie rozgrywki..

W tą grę gra sporo ludzi, mało jest tylko low lvl co powinieneś poprawić w opisie,

popieram również ciekawy klimat gry..

To chyba grałeś na starym serwerze. Nowy świeci pustkami :)

Co do bota - faktycznie, jest ale po 40 levelu jest parktycznie bezużyteczny. Czemu?

1. Wspólne areny do expienia z ludźmi przeciwnej frakcji. Kto mądry zostawi w takim miejscu bota?

2. Niski exp z Grindu (Mob da 500 expa, quest 60.000 i 10.000 golda). Robiąc questa (np.zabić 30 Mobów) dostaniesz 60k expa za moby, 60k expa za quest i 10.000 Gold.

3. Brak myślenia, bot nie pomyśli - człowiek owszem.

Uwaga jeśli MU Online oraz Diablo 2 są kwalifikowane do gier 3D to ta gra również spełnia te założenia!W związku z tym proszę o ponownie przemieszczenie do działu gier 3D.

A od kiedy to Diablo 2 jest uznawane za 3D? Tam nie ma krzty trójwymiarowości. Ba, tam nawet nie ma cząsteczek, tylko prerenderowane efekty. Co do MU - w każdym celu 3D (tylko kamerą nie da się kręcić, ale cały świat jest w trzech wymiarach...).