Może ktos napisac, jak w tej grze wyglada F2P? Jest cały content dostępny czy jak? I czy jakis mocny P2W istnieje?
F2p
1. Nie cały kontent jest dostępny (np. najnowszy dodatek HoT).
2. Nie ma żadnego p2w. Istnieje w grze sklep gdzie 90% itemków to skiny chodź jest kilka przedmiotów, które sprawiają, że gra się przyjemniej (np. scrolle rozszerzające ekwipunek, skrzynkę). Walute sklepiku można kupić za złoto w grze.
http://mmorpg.org.pl/forum/topic/76208-informacje-dla-graczy-f2p/ a jeśli nie wystarczy ci co tam jest napisane to pytaj dalej.
ps. IMO f2p w GW2 nadaje się tylko do sprawdzenia czy gra pójdzie na sprzęcie, czy pasuje graczowi jej styl i nie nadaje się do gry na dłuższą metę.
Dzieki za pomoc
a ja mam pytanko czy pvp jest wszedzie (na expie etc.) czy tylko w tych trybach ? I cos ala olympiada jak w lineage 2 istnieje ?
1. PvP występuje tylko Mistach (idziesz do "lobby PvP" i tam zapisujesz się na mecz, czyli standard w grach MMO) i na WvW. Nie ma otwartego PvP ani innego takiego.
2. Sprawdziłem sobie za pomocą google i odpowiedziałbym na pytanie, ale nie wiem co to znaczy dla ciebie "coś ala". Turnieje są, ale tylko takie organizowane przez ANet. Jeśli chodzi o takie "automatyczne" w grze, to nie ma. Teraz dopiero (dzisiaj, nawet nie sprawdziłem jeszcze) dodano ligi, czyli to co masz w takim League of Legends albo Starcraft 2, ale chyba nie o to chodziło. Jeśli chodzi o to, czy istnieje 1vs1, to nie, nie istnieje. Można walczyć 1vs1 na własnych arenach. Są nawet jakieś turnieje, ale organizowane są one tylko przez graczy i nagrody przyznają też gracze. Od twórców masz póki co tylko 5vs5.
Może ktos napisac, jak w tej grze wyglada F2P? Jest cały content dostępny czy jak? I czy jakis mocny P2W istnieje?