Fable - Zapomniane Opowieści

Jesteś zły, a zrobiłeś dobrego, żeby dostać łuk od ZŁEGO boga, Skroma? No gz, ale musisz się teraz namęczyć, żeby to wbić ;x

BTW: Fable, to najlepsze gra. W F2 nie grałem, bo nie mam klocka. W F3 już tak, ale F3 do F1 się nie umywa. Ale to nie jest zła gra, jak niektórzy piszą, po prostu nie jest tak dobra jak pierwsza część.

PS: Nie wiem jak ty to zrobisz, ja miałem jednego złego i oczywiście z trainerem, bo musiałbym mieć trochę czasu, zrobiłem sobie z niego dobrego i twarz wyglądała bardzo "konsekwencyjnie". Na miejscu gdzie były rogi, pozostały wypalone dziury, oczy były niebieskie, ale powieki i obszar wokół oczu był też wypalony. Super ;D

Znowu to samo;/. Za jednego dostaje zło w czystej postaci +330 i ładnie za niego dziękują. Jednak za drugiego ledwie +40 do zła i mówią, że przynoszę im chłam.

Wszędzie (oprócz poradnika) powiedzą ci, że żeby zdobyć łuk, trza mieć max dobra. Gdzie ja, nawet po zdobyciu Sentinusa, byłem zły, a jednak dostałem łuk. Nie ma co się powoływać na poradniczki. I tak byłoby to bez sensu, po co zły ma być jeszcze gorszy? Może bardziej chodzi o to, żeby dobrego nawrócić na zło? :) Tak jak mówiłem, chcesz być szybko dobry - dajesz kilka razy po 2-3k golda i już. Nie wiem, jak to jest, ważne, że poświęca się dwóch ochroniarzy i zazwyczaj ma się łuk. Odsyłam do tego filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=mLIBCW1Kb0U

W opisie masz wytłumaczoną taktykę, i możesz też zobaczyć, jakie teksty powinny ci się pokazać, jak to przebiega itd.

Mam nadzieję, że pomoże.

@Vampir trainer czasem pomaga, jak ktoś jest leniwy, ja osobiście się trochę wypaliłem w tą grę, ale muszę przyznać, że początki z trainerem dają podjarę, a po godzince już nie masz ochoty wgl grać.

@ xyaz007

No nie przesadzaj:D Trzeba zapisać i wczytywać. I robić to przed 12. Przeczytaj co napisałem. Łatwo nie będzie, ale moim zdaniem nagroda jest proporcjonalna do trudu:D

@BlastBlue

No patrz. Nie pomyślałem z tym dobrem i złem, w taki sposób ;D

Znaczy to jest moje rozumowanie, ale zawsze warto spojrzeć z innej strony :)

Co do czasu, w ktorym należy to wykonać: jeżeli ma być przed 12 w nocy, to polecam metodę, żeby zaopatrzyć się w Księżycową Rybę (można wydropić z przeciwników, za każdym razem ją zodbywałem), i przed Świątynią Skorma zjeść tą rybkę, to zrobi się noc i można działać.

Okej, będę próbował. I od jakiegoś czasu nie mogę używać Szału bitewnego, wie ktoś może dlaczego tak się dzieje.

@EDIT: Zdobyłem już miecz Aeonów, i serce ognia też już mam to już z dodatku te serce?

No teraz nad lukiem trzeba się męczyć.

Hmm, co do tego Szału to nie wiem, ja go zawsze miałem na PPM, i jak przytrzymałem Shifta i nacisnąłem PPM to mi się włączał. Nie wiem, czemu ci Szał nie działa, po pierwsze, sprawdź manę, w trakcie walki szybko się wyczerpuje. Po drugie, sprawdź klawiaturę, czy czegoś nie zacina. W każdym razie gra sama z siebie nie powinna blokować ci czarów, bo niezależnie od tego, jakiego dokonasz wyboru, skille działają tak samo. Próbuj :)

NO mam manę i w ogóle jest wszystko w porządku. I nagle mi przestał działać.

Bo szał jest dla złych osób.

Weź idź do byle jakiego miasteczka, i nawalaj strażników miejskich. Max 10 minut i jesteś na maxa zły. Dobro jeszcze łatwiej wyexpic, ale musisz miec dostęp do świątyni avo. Dawałem z 50k zawsze, i full dobry byłem.

Z tym szałem to nie rozumiem, mówicie, że jest dla złych, a tymczasem, po wywaleniu Miecza Aeonów, co wiąże się z byciem dobrym aż aureolkę mamy, caly czas korzystałem z Szału. Po prostu nie rozumiem.

Co do nawalania strażników: pochwalę się rekordem: w Gildii nawalałem strażników, aż nabiłem 100k grzywny, potem szybki teleporcik do innego miasta i git :D

Ostro porąbane to wszystko. W Świątyni Avo wpłaciłem 50k już dzisiaj z rana:). Miecz Aeonów tez mam . Mój pasek co pokazuje zło i dobro jest na max'a zły, a i tak nie mam rogów ani nic, skończyłem już kampanię, robię dodatek zabijam każdego co się da i dupcynk. ;/ No to mam przed sobą wieczór pełen kombinowania ;).

no rzeczywiście xyaz, teraz to ci się wszystko popieprzyło :P

W końcu jestem zły. Mam rogi, oczenta czerwone, i dymek za mną leci. Jednakże łuku nadal nie mam heh ;d.

BlastBlue co do twojego rekordu pobiłem go 2 krotnie xd 209k. Zrobiłem ss'a ale nie wiem gdzie go znaleśc. Powiedzcie mi gdzie to wstawię ;d.

Zauważyłem, że po 50k wychodzą czerwoni a po 100 czarni i coraz mocniejsi.

Co do rozwalania strażników, to łatwo jest nawet z czarnymi, problem jest wtedy, gdy jest ich za dużo, a te ich strzały z kuszy strasznie mnie wpieniają :) Ss'y wstaw na tinypic.com, następnie view full size image, i kliknij prawym na screena w pełnych wymiarach>kopiuj adres obrazka. Następnie, jak piszesz posta, wybierz opcję dodaj grafikę i wklej adres obrazka.

Z tymi szałami i łukami to nie wiem, co u was nie jest tak, ale w ten weekend przejdę jeszcze raz grę, starając się być jak najbardziej dobrym, i spróbuję zdobyć łuk i używać nadal szału. Zainspirowaliście mnie i wrócę do grania w gierkę.

Pomyliło mi się z "zaklęcie szału mogą opanować tylko złe charaktery". Tylko szał mógł mu nie działać bo rozwinął go na zbyt wysoki poziom i po przejściu na dobrą stronę, zablokował się?

Fable gierka fajna ja zawsze byłem zły w 1 :P trzeba przyznać jest banalnie łatwa

A więc tak moje pytanie brzmi?

Jaka drogę wybrać dla mojej postaci, jakie będę miał z tego korzyści jak i proszę o podanie negatywnych stron.

Czy to jakie umiejętności/czary/etc. wykupiłem będzie mnie ograniczać w następnych mocach?

Kiedy kupuje czar przypisany do dobroci a jestem zła postacią to jego obrażenia będą zmniejszone. Czy chodzi tutaj o charakter?