Fabuła do Rpg

Witam zgłaszam się z prośbą do osób z DUUZĄ wyobraźnią i lubiącym pisać

o Napisanie mi Fabuły do gry rpg

a ja później ja już ją sobie w z bogacę questami gdzie na końcu Wszystko będzie do siebie pasować

fabuła musi być o Klimacie Fantasy (średniowiecze.smoki.magia Demony itp)

A na czym chcesz pracować? W sumie będę miał teraz sporo czasu więc mogę coś wymyślić. Pozdro

Ja pracuje w rpg maker

Nie chcę Cie urazić ale ktoś ma marnować swój czas dla słabego projektu w RPG Makerze?! Jeślibyś miał jakiś bardziej zaawansowany silnik, najlepiej własnoręcznie wykonany to nie byłoby problemu. Ale uważam, że skoro korzystasz z takiego narzędzia (nie bójmy się tego powiedzieć - dla amatorów) to znaczy, że nie masz umiejętności w dziedzinie programowania/grafiki i jest to projekt, który porzucisz za kilka dni/tygodni.

RPG Maker to fajny silnik, prosty, nie dajacy duzych mozliwosci, ale to dobrze, bo to przez takie ograniczone narzedzia ludzie do swoich gier zachecaja graczy innowacyjnymi pomyslami, ciekawie zarysowanymi swiatami i ogolnie - klimatem produkcji. A to dla mnie najwazniejsze ; p.

Tak ale takie projekty zdarzają się naprawdę rzadko, a szkoda aby ktoś marnował czas na daremno. Oczywiście jeśli autorowi uda się zrobić porządną grę to gratuluję i myślę, że nieco zmienię podejście, ale jak narazie będę stał przy swoim. Z doświadczenia wiem, że korzystając z czegoś co samemu się zrobiło (np. z własnego silnika) to potem motywacja jest większa, bo wiesz ile pracy w to włożyłeś. A jak sam napisałeś jest to prosty silnik, więc filozofia tworzenia w nim gry nie wymaga dużego zaawansowania w programowaniu.

@down

Ok, ale myślę że tak prostą fabułę sam mógłbyś sklecić, już dość offtopu.

chce podkreślić że nie tworzę gry nad którą będę musiał pracować 24/7 żeby udoskonalić wszystkie Detale

nie będę robił gry którą w przyszłości mam Wystawić w sklepach nie jestem Jakimś Koncernem Wydawniczym

Jestem Młodym chłopakiem który ma trochę czasu i sobie tworzy gierkę Nie ważne czy mi się nie uda czy nie ale dążę do tego żeby było Elegancko robię grę która będzie cieszyć oko Klimatem banalną ale ciekawą i wciągającą fabułą i prostotą

a to Najbardziej osiągnę z RPG Maker niby banalny program ale możliwości są wielkie

Nie robię gry na cry3engine itp więc nie potrzebuje jakiejś Ogromnej fabuły

i dla tego piszę tu o fabułę gdyż potrzebuję banalną ale ciekawą fabułę i kogoś kto ma trochę wolnego czasu Lubi pisać opowiadania itp

i znajdzie trochę czasu na napisanie fabuły

Drags, a jeśli gra się uda, będzie miała jakiś większy rozgłos, to umieścisz twórce fabuły w "creditsach" pod ew. koniec gry?

każdy który był zaangażowawszy w projekt nawet w małym stopniu (skrypt/dźwięk/fabuła/grafika itp)

to niech się spodziewa tego że na końcu gry gdy ktoś przejdzie ją

w trakcie napisów końcowych pojawi się:

(xxx)- Nick/lub imię osoby z danego forum która mi pomagała nikt nie będzie obojętny

a jeśli osoba która mi pomogła życzyła sobie Imię i Nazwisko to też będzie

Podziękowanie

Fabuła- xxx

Dźwięki- xx

Mapa -xxx

itp itp

Powiem ci tak. Ja jak grałem z kumplami w Rpg ( D&D) stworzyłem ciekawą postać która na końcu stała się jedną z potężniejszych istot. Himo tak się zwała był pół liszem pół wampirem na końcu która miała pod władaniem całą wyspę oraz niezliczoną liczbę sług. Więc możesz zrobić coś takiego że się budzi na nieznanym terenie bez mocy i musi zrobić wiele zadań aby przypomnieć sobie kim jest oraz jaką ma moc. [ Od razu mówię że nie trzymaliśmy się zasad książkowych w pełni bo doszliśmy do wniosku że bardziej trują d*pę niż pomagają grać... ] Jeżeli jesteś zainteresowany napisz na pw a w wolnych chwilach nakreślę fabułę :)

Niewiara hmm pomysł Ciekawy z tym odkrywaniem kim się jest

ale czy to nie za bardzo znany temat?

no nic jak byś mógł to zrób zarys fabuły i ja rozpatrzę

Mogę zrobić ale dopiero jutro się za to wezmę bo dziś wypiwszy jestem. Czy ja wiem że schemat znany jest.? Chodziło mi o taki zarys fabuły że postać gracza była najsilniejsza ale miała miejsce intryga czy kto tam woli.. I swą siłę, wspomnienia utraciła. Podczas takiej fabuły można by wtrącić wiele elementów np: gracz postępuje dobrze gdy nagle budzi się pierwotna splugawiona do szpiku kości osobowość która namawia go do zabicia osób którym pomaga.. Nie wiem na ile pozwala RPG Maker ale jeśli można wpleść wiele wyborów które doprowadzą do obłędu gracza to mogę pomóc :)

Jeśli byś potrzebował, mogę coś popisać ;) Pisz na PW.

Poza tym, RPG Maker to RPG Maker, jednak wymaga on JAKICHŚ podstawowych umiejętności w programowaniu (głównie skryptowaniu), oraz pixelarcie. Gry nie jest łatwo zrobić, nawet w takim "małym" silniku ;)

Pozdrawiam.

pixel Arty mam opanowane :D dobra zgłoszę się do was na pw :P

Chyba sobie sam coś w RPG makerze pokombinuję B), ale dla frajdy.

A co do tematu może być np. Ze zwykłego świata czytając jakąś książkę przeniosłeś się do świata magi i odkrywasz że w tym świecie panuje zło które musisz zwalczyć aby wrócić do normalnego świata. :ph34r:

hubcert twoja fabuła jest identyczna jak w książce

"Niekończąca się opowieść"

Wiedziałem że gdzieś to już słyszałem, sorka. :unsure:

Niewiara hmm pomysł Ciekawy z tym odkrywaniem kim się jestale czy to nie za bardzo znany temat?
chce podkreślić że nie tworzę gry nad którą będę musiał pracować 24/7 żeby udoskonalić wszystkie Detalenie będę robił gry którą w przyszłości mam Wystawić w sklepach nie jestem Jakimś Koncernem Wydawniczymi dla tego piszę tu o fabułę gdyż potrzebuję banalną ale ciekawą fabułę[...]

Aż mi się nóż w kieszeni otwiera. Chcesz banału? Masz banał przecież...

Jeśli nie zamierzasz udoskonalać wszystkich detali tylko zrobić coś żeby było, to lepiej cię ostrzec przed tym, że efekt końcowy może być dość niechlujny i odpychać zamiast zachęcać do gry (bugi). Jak już za coś się bierzesz, bierz się porządnie... W końcu robisz to z założenia także dla innych, prawda? :)

Witam zgłaszam się z prośbą do osób z DUUZĄ wyobraźnią i lubiącym pisać

o Napisanie mi Fabuły do gry rpg

a ja później ja już ją sobie w z bogacę questami gdzie na końcu Wszystko będzie do siebie pasować

fabuła musi być o Klimacie Fantasy (średniowiecze.smoki.magia Demony itp)