Fabuła gier i miejsce

Czemu 90% gier ma miejsce w świecie fantasy, a nie na mapie świata?

I przecież mamy też swoją (słowiańską) mitologię. Czemu żadna gra (którą znam) nie ma w fabule naszej mitologii?

Wiedzminy czerpia garsciami z naszej mitologii. Poszukaj tez gier fantasy z Rosji, one zapewne tez krocza szlakami spod znaku Slowian.

Lepiej iść wytoczonymi szlakami, niż wytaczać własne ;)

Wszystkie nowe MMO tylko Chiny/Japonia.

To stwórzmy taką! : D

Ja znam tylko 3 gry PL.

Wiedźmin, Painkiller i Książe i Tchórz...

Ja znam tylko 3 gry PL.Wiedźmin, Painkiller i Książe i Tchórz...

To mało ich znasz.

To są jakieś inne?

two worlds jest polska a jeśli chcesz grę z naszą prawdziwą historią to mount&blade ogniem i miecziem jest tam potop szwedzki itd gierka jedna z najlepszych rpg jakie znam naprawde polecam

Wszystkie nowe MMO tylko Chiny/Japonia.

Bo są tworzone z myślą o takich krajach jak Korea, czy Chiny.

Trza zauważyć, że mamy 1,3 miliarda chinczyków, co za tym idzie liczba konsumentów z tego regionu jest przeogromna. MMo na japońskim rynku zarabia kolosalną kasę. Gdzie zawsze są pierwsze CBT/OPB/Premiery?? Chiny. Dopiero potem inne firmy zajmują się tytułem i puszczają go na nasz rynek. A samej gry nie zmienią, chinole lubią takie uniwersum. I w ten sposób automatycznie jest nam narzucane fantasy. Chociaż ja nie narzekam, mi pasuje.

Cały nasz glob powinien mieć naszywkę made in china. ;/

P.S. Tak zbaczając z tematu, zobaczcie jaki napis macie na metce waszych jeansów.

Strzelam, że made in china.(Nawet jak to będzie wrangler, lee czy inna dobra marka)

Czemu 90% gier ma miejsce w świecie fantasy, a nie na mapie świata?

I przecież mamy też swoją (słowiańską) mitologię. Czemu żadna gra (którą znam) nie ma w fabule naszej mitologii?