Faceci grający Panienkami w MMORPG'ach są bardziej przyjaźni

Do takiego wniosku doszli twórcy tego raportu. Przebadali oni kilkaset koreańskich graczy MMO, którzy grając postaciami płci przeciwnej (w tym wypadku faceci grający żeńskimi postaciami) wykazali więcej empatii, przyjaźni i byli mniej toksyczni od innych.Men playing female ava...

Wyświetl

Na szczęście zauważono również moim zdaniem najważniejszy element – element estetyczny. Bo ja i pewnie nie tylko ja gram Panienkami ze względu na widoki. Bo przez setki godzin wolę gapić się na damski, zgrabny, seksowny tyłek, niż na ten męski.

Jezeli kogos podniecaja piksele, to sie zgodze. Ale prawda jest taka, ze ja nigdy nie rozumialem tego argumentu. Grac kobietami, bo maja fajniejsze tylki? To nadal tylko wygenerowana grafika, a dla mnie zawsze wazniejsze bylo wczuwanie sie w postac, a takze tworzenie pewnych kreacji. Raczej nie grywam kobietami, ale jak tak sie juz zdarzy, to tylko po to, aby odegrac jakas stworzona w mojej glowie postac. Lepiej odgrywa sie bohaterow naszej plci. Poza tym strasznie irytuja mnie zenskie postacie w tego typu grach, bo wlasnie bazuja na tych pierwotnych, meskich instynktach. One maja sie podobac, dlatego sa wulgarnie poubierane, ale przez to strasznie tandetnie. Nic tak nie irytuje, jak laska z gaciami na wierzchu, ktora macha wielkim, oburecznym mieczem. Rownie dobrze mogliby dac jej do rak dildo, pewnie jeszcze wiecej meskich osobnikow wybierze taka postac. Nie, zdecydowanie nie - podniecanie sie widokami bohaterek gier jest slabe.

Do takiego wniosku doszli twórcy tego raportu. Przebadali oni kilkaset koreańskich graczy MMO, którzy grając postaciami płci przeciwnej (w tym wypadku faceci grający żeńskimi postaciami) wykazali więcej empatii, przyjaźni i byli mniej toksyczni od innych.Men playing female ava...

Wyświetl