Jakie moglibyście rpgi na lanie polecić?
Ja osobiście grałem raczej we wszystko ale z braciakiem chciałem coś zagrać
Najlepiej coś z wykopem :>
Jakie moglibyście rpgi na lanie polecić?
Ja osobiście grałem raczej we wszystko ale z braciakiem chciałem coś zagrać
Najlepiej coś z wykopem :>
Może Neverwinter Nights? Co prawda to bardziej hack'n'slash niż RPG momentami, ale słyszałem że jest sporo kampanii do ściągnięcia, więc raczej byście się nie nudzili, zwłaszcza że ścieżek rozwoju jest BARDZO wiele.
dawno dawno temu ;] grałem na lanie w Icewind Dale ze znajomym i było przyjemnie, jeśli nie odpycha cię izometryczny rzut i staroszkolna grafika to polecam
Torchlight 2.
We wszystkie diablo-podobne gry można grać z kumplami przez LAN, w szczególności polecam Torchlight II i Diablo II (Najlepiej z fajnymi modami ^^).
Ale po co nas się pytasz o RPGa skoro, jak sam twierdzisz grałeś we wszystkie RPGi. Powinieneś zrobić listę, w które już grałeś.
Ja jestem weteranem rpg- nic nowego dla mnie nie znajdziecie
Ale moj 8 letni brat raczej nie, a baldur czy nwn to chyba za nocny cios jak na poczatek.
Chodzi mi o cos przyjaznego dla newbie-graficznie i przede wszystkim mechanicznie.
Tyle ze ja zawsze gralem solo wiec nie wiem co sie nadaje jako gra na 2
Zdefiniuj pojęcie "przyjazny graficznie". Może Sacred? Rozbudowany i obszerny a zarazem prosty i przyjemny w obsłudze, kampanię można robić w coopie. Pełna polska wersja, więc nie ma problemu "co oni do mnie mówią?". Tylko grafika trochę trąci myszką.
Ewentualnie Sacred 2, grafika na pewno lepsza, chociaż o grywalności się nie wypowiem, nie grałem, nie wiem.
O, a swego czasu miałem okazję nawiedzić kuzynów, własnie w podobnym przedziale wiekowym, i grali w Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes. Też nie miałem okazji zagrać, więc tylko wspominam.
Jak już poprzednicy pisali Torchlight 2. Mogę dać ci linka z exsite jak chcesz i pograć z wam przez hamachi
E tam, głupoty gadacie. Tu pasuje jak ulał Władca Pierścieni: Wojna na Północy. Akcja jak w RotK (jeśli ktoś pamięta), zbieranie itemków jak w Diablo, mapa fajna, duża, rozbudowana, za***iste uniwersum, można grać na LANie. Czego więcej chcieć?
Dzięki za podane tytuły-nie omieszkam spróbować.
O tym Władcy pierscieni słyszę po raz pierwszy, sam z chęcią zagram.
Zdecydowanie Torchlight - jedynka i dwójka.
@Up. Jedynka nie ma z tego co pamiętam opcji gry przez lan
Nad Torchlightem się zastanowię.
A znajdziecie coś bardziej pod action?
Byłbym wniebowzięty:P
Spróbuj Wojnę na Północy, tak jak ktoś wyżej polecił. Grałem z bratem, spoko gierka, nawet sporo akcji tylko jak dla mnie troszkę za krótka. Spróbuj może Borderlans- strzelanka z elementami RPG, z tego co wiem jest coop.
Dzięki wszystkim za odpowiedzi- można chyba zamknąć chyba że ktoś ma coś do dodania.
Myslalem, ze szukasz RPGa, bo ten wladca, tak tutaj chwalony i polecany, nie jest gra z tego gatunku, bo elementy RPG, nie czynia z gry pozycji z tego wlasnie gatunku. To tylko elementy.
Icewind dale 2 jest dosyc lajtowy, jesli mowa o ciezar gry, czyli nastawienie na walke, a nie na rozgrywke czysto fabularna. Dlatego polecam IWD 2. Z samym systemem twoj brat moze miec problem, ale jesli mu wszystko wytlumaczysz, to chlopak szybko zalapie o co chodzi. Ja sam pierwsze kroki w takim BG1 stawialem majac 8 lat, nie gralem sam, a z kuzynem, co polgalo glownie na tym, ze przygladalem sie, jak on gra, a samodzielnie poczalem grac gdzies dopiero rok pozniej. Wydaje mi sie wiec, ze twoj brat jest w odpowiednim wieku, aby pograc w tego klasyka. Kto wie, moze mu sie spodoba i za kilka lat ukonczy BG2, Tormenta czy Fallouta.
W erze gdzie wszystko ma się podane na tacce taka zmiana może go właśnie odrzucić od takich gier. Próbowałem z nim w diablo zagrać, ale po 2 rozdziale się znudził.
Szukam czegoś od czego można by się wciągnać w taki gatunek- dla mnie był to Gothic.
Ale dzięki za radę-sam chętnie bym przeszedł jeszcze raz Icewind Dale 2
Diablo go odrzuciło przez grafikę czy jak?
Między innymi. Do tego monotonia i fakt że zdarzało mu się umierać.
Specjalnie dałem mu barba by nie miał za trudno, ale cóż widać nie wszystkim diablo uwodzi.