Pare dni temu wbijam na mego torrenta i patrze oo Fallout 3 ale w wersji EN(nie mam problemu z angolem ale jak ma byc PL to ok) se mysle luuz to zaraz bedzie w PL. Przed wczoraj patrze oo jest w wersji PL ale ze zassysalem Red Alerta 3 to zassałem Fallouta 3 dopiero wczoraj.
I teraz pare słów o tej grze. Pierwsze co robimy postac... yeaaa niby nic specialnego ALE podoba mi sie zabieg z tym ze mamy DOSLOWNIE bezposredni wplyw w rozwoj postaci. CHodzi o to ze twozymy postac od niemowlaka do wieku 19 lat. Ciekawe nie? No i sama gra. Po pierwsze tworcy Obliciona Bethesda Softworks wkurwili mnie troche bo czysto PieCowy Fallout 3 jest centralnie emulacja z konsoli... naszczescie bugi z zalamaniem textur graficznych przy przekonwertowywaniu(boze ale wyraz sklepalem ) sa minimalne wiec OK. Sama grafa to silnik Obliviona ale na maxa podrasowany. Grafa jest na bardzo dobrym poziomie ale nie da best. Dubling i dzwiek.... Mioodzioo
Sama gra.. nie gralem w to jeszcze za dlugo bo mecze ja od paru godzin... wiec nie powiem dokladnie czy questy sa dobre czy denne. Narazie jestem poczatkujacym w nowym Falloucie. Ale zapowiada sie nawet calkiem fajnie. Jakie zmiany? A no spoore fani juz pewno wiedza ze gra jest 3D z widikiem fpp/tpp. Nie ma juz systemu turowego... co prawda mozna dalej celowac w czesci ciala przeciwnikow(w tym czasie gra pauzuje na wybor tego w co chcemy strzelac/bic) ale sama gra juz jest w czasie rzeczywistym.
Teraz to co mnie najbardziej interesowalo... [glow=red:c4bc837d4f][shadow=green:c4bc837d4f]KLIMAT[/shadow:c4bc837d4f][/glow:c4bc837d4f] i powiem wam ze jestem za***iscie zaskoczony w pozytywnym znaczeniu. Pier chodzimy po tej krypcie. Robimy jakies... questy? Nie wiem czy to mozna bylo tak nazwac... no ogolnie dazylismy do tego by wyjsc z 101 Wychodzimy za drzwi(a raczej uciekamy, nie powiem "dla czemu" nie chce psuc gry
) I JEB dostajemy swiatlem slonecznym po oczach... wtedy dostajemy oczo-plasu i umieramy.... zartuje z tym umieraniem
. Rozgladam sie mysle hmmmm.... ide do jakiegos miasteczka.. mysle... hmmm.... stwierdzam ZAJEBIOZA!! Kto ogladal MadMaxa? Powiem tak 1 wiocha jest centralnie wygladajaca jak ta wiocha z tego filmu. Pozytyw na maxa.
Wiec 1 wrazenie z gry mam bardzo pozytywne... mam nadzieje ze dalej bedzie tylko lepiej
PS: To nie jest recka to moje odczucia