Fallout 3

Pare dni temu wbijam na mego torrenta i patrze oo Fallout 3 ale w wersji EN(nie mam problemu z angolem ale jak ma byc PL to ok) se mysle luuz to zaraz bedzie w PL. Przed wczoraj patrze oo jest w wersji PL ale ze zassysalem Red Alerta 3 to zassałem Fallouta 3 dopiero wczoraj.

I teraz pare słów o tej grze. Pierwsze co robimy postac... yeaaa niby nic specialnego ALE podoba mi sie zabieg z tym ze mamy DOSLOWNIE bezposredni wplyw w rozwoj postaci. CHodzi o to ze twozymy postac od niemowlaka do wieku 19 lat. Ciekawe nie? No i sama gra. Po pierwsze tworcy Obliciona Bethesda Softworks wkurwili mnie troche bo czysto PieCowy Fallout 3 jest centralnie emulacja z konsoli... naszczescie bugi z zalamaniem textur graficznych przy przekonwertowywaniu(boze ale wyraz sklepalem :P ) sa minimalne wiec OK. Sama grafa to silnik Obliviona ale na maxa podrasowany. Grafa jest na bardzo dobrym poziomie ale nie da best. Dubling i dzwiek.... Mioodzioo :)

Sama gra.. nie gralem w to jeszcze za dlugo bo mecze ja od paru godzin... wiec nie powiem dokladnie czy questy sa dobre czy denne. Narazie jestem poczatkujacym w nowym Falloucie. Ale zapowiada sie nawet calkiem fajnie. Jakie zmiany? A no spoore fani juz pewno wiedza ze gra jest 3D z widikiem fpp/tpp. Nie ma juz systemu turowego... co prawda mozna dalej celowac w czesci ciala przeciwnikow(w tym czasie gra pauzuje na wybor tego w co chcemy strzelac/bic) ale sama gra juz jest w czasie rzeczywistym.

Teraz to co mnie najbardziej interesowalo... [glow=red:c4bc837d4f][shadow=green:c4bc837d4f]KLIMAT[/shadow:c4bc837d4f][/glow:c4bc837d4f] i powiem wam ze jestem za***iscie zaskoczony w pozytywnym znaczeniu. Pier chodzimy po tej krypcie. Robimy jakies... questy? Nie wiem czy to mozna bylo tak nazwac... no ogolnie dazylismy do tego by wyjsc z 101 :) Wychodzimy za drzwi(a raczej uciekamy, nie powiem "dla czemu" nie chce psuc gry :) ) I JEB dostajemy swiatlem slonecznym po oczach... wtedy dostajemy oczo-plasu i umieramy.... zartuje z tym umieraniem :D. Rozgladam sie mysle hmmmm.... ide do jakiegos miasteczka.. mysle... hmmm.... stwierdzam ZAJEBIOZA!! Kto ogladal MadMaxa? Powiem tak 1 wiocha jest centralnie wygladajaca jak ta wiocha z tego filmu. Pozytyw na maxa.

Wiec 1 wrazenie z gry mam bardzo pozytywne... mam nadzieje ze dalej bedzie tylko lepiej :D

PS: To nie jest recka to moje odczucia :D

Pare dni temu wbijam na mego torrenta i patrze oo Fallout 3 ale w wersji EN(nie mam problemu z angolem ale jak ma byc PL to ok) se mysle luuz to zaraz bedzie w PL. Przed wczoraj patrze oo jest w wersji PL ale ze zassysalem Red Alerta 3 to zassałem Fallouta 3 dopiero wczoraj.

I uważasz się za fana gry? Jesteś wrzodem wgryzającym się w tyłek twórców... Temat do zamknięcia według mnie.

Pare dni temu wbijam na mego torrenta i patrze oo Fallout 3 ale w wersji EN(nie mam problemu z angolem ale jak ma byc PL to ok) se mysle luuz to zaraz bedzie w PL. Przed wczoraj patrze oo jest w wersji PL ale ze zassysalem Red Alerta 3 to zassałem Fallouta 3 dopiero wczoraj.I uważasz się za fana gry? Jesteś wrzodem wgryzającym się w tyłek twórców... Temat do zamknięcia według mnie.

alez oczywiscie :) ale za nim kupie gre chcialbym wiedziec w co laduje pieniadze. I naprzyklad wiem ze Fallouta kupie.... natomiast Red Alert 3 ni ch*ja :) bo jest poprostu na maxa cienki :) Widzisz teraz jest tyle tego syfu na rynku ze czlowiek jara sie okladka a tak naprawde dostaje gowno. pare razy sie przejechalem tak (czytaj Splinter Cell Duble Agent czy Colin Macre Dirty) i od tej pory wole sprawdzic zanim cos kupie. A jak mi sie podoba to kupuje z wielka checia by miec orginalny klucz/dostep do MP i talon od gram.pl :)

Poza tym nigdy nie twierdzilem ze jestem fanem gier... raczej Forda Mustanga z 76, Czarnej muzy, Quadow, Paint balla :) czy w moim profilu w zaintesowaniach widzisz gdzies napis "fan gier"? :)

Sam jestem fanem Fallouta, ale nie mam naraazie kaski na F3 więc sam zasysam z torrenta właśnie mom 44,5 % :). Tylko, że po angielsku, ale u mnie z English tak źle nie jest, więc dam rade.

Spawn, miałem z kupowaniem gier takie same przypadki jak Ty... A co do Twojej wstępnej wypowiedzi o F3, jeszcze bardziej mnie podjaraleś :mrgreen:

Pozdro.

Widzisz producenci pomyśleli o tym i dla tego wydaja coś takiego jak 'Demo' gry które właśnie służy do przetestowania. A ściąganie pełnych wersji przez torrent'a jest porostu piractwem bo jak można inaczej nazwać. :-P

a tak przy okazji lepiej uważaj z tymi torrentami bo ostatnio zrobili małą nagonkę w UK i Polsce, znaleźli IP ok 3 tysięcy ludzi i zgadnij jakie były konsekwencje ?? :-P

wiem,ze to nie zmienia faktu ,ze to dalej jst piractwo, ale skoro Spawn i tak ma zamiar kupić grę?

a demo, nie zawsze pozwala w pelni wytestowac gre...

To nam sie zrobił temat o piractwie......

W temacie powiem że xchoćby to była najlepsza gra na świecie to w nią nie zagram bo studio Bethesdamnie odrzuca. Dla mnie Fallout to 1 i 2 a nie jakies wypociny Obliviończyków

ps. Myśle że prawdziwym nastepcą F2 bedzie Aftrfall , pożujemy zobaczymy

pożujemy zobaczymy

haha ;D A co będziemy żuć? :D

Widzisz producenci pomyśleli o tym i dla tego wydaja coś takiego jak 'Demo' gry które właśnie służy do przetestowania. A ściąganie pełnych wersji przez torrent'a jest porostu piractwem bo jak można inaczej nazwać. :-P a tak przy okazji lepiej uważaj z tymi torrentami bo ostatnio zrobili małą nagonkę w UK i Polsce, znaleźli IP ok 3 tysięcy ludzi i zgadnij jakie były konsekwencje ?? :-P

Nie boje sie o namiezanie :) zassysam z prywatnego Trackera na ktory ma dostep 12tys osob. A nie publika :)

Poza tym slynne DEMO(nstracyjne) wersje gier to shit jakich malo. Nie dosc ze ostatnimi laty komercha jest tak wielka ze firmy juz nie maja czasu na demka bo wychodzi 10 gier z tego dostajesz 2 dema do nich... albo dostajesz ogolnie dema gier ale 2 miechy po wyjsciu orginalu... zal. A teraz same Dema. Hitman Codename 47 w DEMO byly tam 2 misje.. jedna na dachu z camperka a druga z Hotelem. Jak to przeszlem odrazu pobieglem kupic orginal... co sie okazalo? A no to ze to byly akurat najlepsze misje w grze a reszta byla poprostu cienka.. Wywalilem 129zł w ch*j(jak hitman byl nowoscia). Ostatnio Assassin Creed... widzial ktos demo? Jest to tutorial i 5 min gry po ktorej Assassin wychodzi do systemu. ZADEN producent nie wystawi demka na tyle OK bo sie bedzie bal ze po skonczonej grze ludzie poprostu nie kupia ich shitu. Tutaj dziekuje tworca Turoka. Bo DEMO bylo ok i dzieki tem nie kupilem tego hlapu :)

zal mi fanow fallout 1 i 2 . oczekiwali dobrej kontynuacji, a dostaja jakiegos FPSo-rpg. ale czego mopzna oczekiwac po tworcach obliviona? no na pewno nie gry rpg. ci ludzie wyznaja zasade : im wiecej i bardziej bajerancko tym lepiej. wiadomo: gra sie sprzeda i dla nich to chyba najwazniejsze. szkoda, ze nazwali to fallout 3... powinni zrobic tak, jak wczesniej bylo w przypadku fallout tactics. taka osobna nazwa, zeby nie bylo, ze to kontynuacja, bo przyznac musicie, ze to zbytnio sie rozni od poprzednich czesci.

co do sciagania gry i testowania...juz widze jak to wyglada: sciagam testuje, podoba mi sie, ale przeciez nie kupie, bo juz gre koncze... ludzie nauczcie sie kupowac gry. podcinacie galaz, na ktorej siedzicie. nie wiecie czy gra jest dobra? macie rozne serwisy o grach, recenzje, dema, gameplay'e...wszystko.

A dla mnie F3 to nadzieja. Kupiłem F1 i F2 bo słyszałem, że to świetne RPG, klasyk i w ogóle. No i co? No i się przejechałem bo jak się okazało ta gra kompletnie nie trafiła w moje gusty (albo po prostu do niej nie dorosłem). Zaś taki F3 to takie postapokaliptyczny Gothic (jak dasz TPP) albo S.T.A.L.K.E.R. (jak dasz FPP) - a takie coś mnie bardzo kręci. Nie dbam jak to nazwali i czy ma prawo się tak nazywać, ważne aby grało się przyjemnie.

zal mi fanow fallout 1 i 2 . oczekiwali dobrej kontynuacji, a dostaja jakiegos FPSo-rpg. ale czego mopzna oczekiwac po tworcach obliviona? no na pewno nie gry rpg. ci ludzie wyznaja zasade : im wiecej i bardziej bajerancko tym lepiej. wiadomo: gra sie sprzeda i dla nich to chyba najwazniejsze. szkoda, ze nazwali to fallout 3... powinni zrobic tak, jak wczesniej bylo w przypadku fallout tactics. taka osobna nazwa, zeby nie bylo, ze to kontynuacja, bo przyznac musicie, ze to zbytnio sie rozni od poprzednich czesci. co do sciagania gry i testowania...juz widze jak to wyglada: sciagam testuje, podoba mi sie, ale przeciez nie kupie, bo juz gre koncze... ludzie nauczcie sie kupowac gry. podcinacie galaz, na ktorej siedzicie. nie wiecie czy gra jest dobra? macie rozne serwisy o grach, recenzje, dema, gameplay'e...wszystko.

trza sie pogodzic z tym ze swiat sie zmiania i gusta graczy tez. przez to ze BioWare stosowal swoj staly silnik do gier. IceWind Dale, Baldurs, Fallout... kazdy z nich byl hitem ale jednak firma po czasie omalo co nie upadla... Uratowal ich Neverwiner Nights. Ale na fallouta 3 juz ich nie bylo stac wiec oddali paleczke tworca Obliviona. Trza sie pogodzic z tym ze Fallout sie skonczyl na 2 czesci. I tyle. Fallout 3 to juz cos innego... ale trzyma klimat postapokaliptycznej rzeczywistosci Fallouta i wkoncu w 3D. Reszta wyjdzie w praniu.

Co do orginalow... zle do tego podchodzisz. Widzisz jak chcesz grac na multi MUSISZ miec orginal.. wiec zazwyczaj ogarnia sie czy warto a potem inwesrujesz 100zł w klucz. jak w CoD4 czy Frontlines albo Armed Assault konczac na Crysisie czy STALKERze. F3 nie ma MP ale kupie go dla tego ze mam poprzednie czesci w gablocie i ta tez bede mial. :)

[ Dodano: 2008-11-07, 23:19 ]

Wlasnie skonczylem Fallouta..... mam mieszane uczucia... przekombinowali troche z nim... w sumie to nawet na maxa. Do pewnego momentu robienie tych questow jest fajne a nawet bardzo... ale potem lapie mnie monotonia bo ciagle to samo... idz/zabij/znajdz/ocal a by to zrobic to musisz sie slimaczyc przez poszegolne etapy... troche zal. Ale ogolnie gra jest dobra i podobala mi sie. Co prawda zakonczenie jest zjebane na maxa :D

ale potem lapie mnie monotonia

monotonia to chyba znak rozpoznawczy bethesda softWorks. w oblivionie, po ilus tam godzinach, czulem potezne znuzenie, ktore doprowadzilo do tego, ze gry nie mialem ochoty ukonczyc. poki co gram w fallout 1 . kiedys moze fallout 3 wyjdzie w jakiejs taniej serii...wtedy sie skusze. poki co, zal mi troche tyle kasy na gre, ktora prawdopodobnie nie trafia w moj gust. szkoda.

Znaczy niee. Gra jest naprawde dobra. Trzyma klimat fallouta swiat po NIUKACH a raczej zgliszcza siata wygladaja naprawde ciekawie. Fabula jest tez interesujaca.... co ciekawsze wlasnie doszlem do wnosku ze zakonczenie fabuly jest juz nam dane na SAMYM poczatku gry... ale ciezko to zgadnac(ciekawy zabieg) tyle ze... no cholera jest naprawde przekombinowana. Bo po polowie (znaczy nie wiem czy to polowa bo sam MOZE zrobilem 2/3 questow) staje sie taka sama. Do polowy gry same nowosci... a potem to samo.... Zakonczenie jest i fajne i denne. Fajne bo czlowiek sie dowartosciowuje :) a denne bo takie proste :) No i nie mozna grac dalej po zakonczeniu ostatniego questa.... w Przeciwienstwie do F2

I teraz pare słów o tej grze. Pierwsze co robimy postac... yeaaa niby nic specialnego ALE podoba mi sie zabieg z tym ze mamy DOSLOWNIE bezposredni wplyw w rozwoj postaci. CHodzi o to ze twozymy postac od niemowlaka do wieku 19 lat. Ciekawe nie? No i sama gra. Po pierwsze tworcy Obliciona Bethesda Softworks wkurwili mnie troche bo czysto PieCowy Fallout 3 jest centralnie emulacja z konsoli... naszczescie bugi z zalamaniem textur graficznych przy przekonwertowywaniu(boze ale wyraz sklepalem :P ) sa minimalne wiec OK. Sama grafa to silnik Obliviona ale na maxa podrasowany. Grafa jest na bardzo dobrym poziomie ale nie da best. Dubling i dzwiek.... Mioodzioo :)

Sama gra.. nie gralem w to jeszcze za dlugo bo mecze ja od paru godzin... wiec nie powiem dokladnie czy questy sa dobre czy denne. Narazie jestem poczatkujacym w nowym Falloucie. Ale zapowiada sie nawet calkiem fajnie. Jakie zmiany? A no spoore fani juz pewno wiedza ze gra jest 3D z widikiem fpp/tpp. Nie ma juz systemu turowego... co prawda mozna dalej celowac w czesci ciala przeciwnikow(w tym czasie gra pauzuje na wybor tego w co chcemy strzelac/bic) ale sama gra juz jest w czasie rzeczywistym.

Teraz to co mnie najbardziej interesowalo... [glow=red:c4bc837d4f][shadow=green:c4bc837d4f]KLIMAT[/shadow:c4bc837d4f][/glow:c4bc837d4f] i powiem wam ze jestem za***iscie zaskoczony w pozytywnym znaczeniu. Pier chodzimy po tej krypcie. Robimy jakies... questy? Nie wiem czy to mozna bylo tak nazwac... no ogolnie dazylismy do tego by wyjsc z 101 :) Wychodzimy za drzwi(a raczej uciekamy, nie powiem "dla czemu" nie chce psuc gry :) ) I JEB dostajemy swiatlem slonecznym po oczach... wtedy dostajemy oczo-plasu i umieramy.... zartuje z tym umieraniem :D. Rozgladam sie mysle hmmmm.... ide do jakiegos miasteczka.. mysle... hmmm.... stwierdzam ZAJEBIOZA!! Kto ogladal MadMaxa? Powiem tak 1 wiocha jest centralnie wygladajaca jak ta wiocha z tego filmu. Pozytyw na maxa.

Wiec 1 wrazenie z gry mam bardzo pozytywne... mam nadzieje ze dalej bedzie tylko lepiej :D

PS: To nie jest recka to moje odczucia :D