Fallout 4 Problem z lagami w okregu Diamond City!

Witam :(

Mam mały problem z lagami w Fallout 4 w wybranym sektorze mapy a dokładniej w okolicach Diamond City(Nie w samym mieście, w mieście działa ok) gdy tam chodzę w pobliżu Strefy Walki i Stacji Metr gra strasznie mi laguje prawie nic nie da się zrobić ale jeśli jestem w mieście lub w innym dowolnym miejscu na mapie gra działa idealnie. Wiem ze mój komputer to staroć jednak laguje tylko tam. Macie może pomysł jak to naprawić ? Zmiana opcji na low nic nie daje..

UXJY44Y.jpg

I dam tez link do mapki gdzie zaznaczyłem okolice gdzie mi laguje : http://i.imgur.com/mZJLhT6.jpg

zmniejsz. ustawienia. jeśli nic nie da to procek. jeśli da to grafika. choć najbardziej prawdopodobne to brak ramu. polecam dokupić te 4GB.

edit: nie doczytałem że zmiana na low nic nie daje sry mój błąd. to więc procek albo ram.

zmniejsz. ustawienia. jeśli nic nie da to procek. jeśli da to grafika. choć najbardziej prawdopodobne to brak ramu. polecam dokupić te 4GB.edit: nie doczytałem że zmiana na low nic nie daje sry mój błąd. to więc procek albo ram.

Dokupienie 4GB ram kolejne dużo zmieni ?

Możliwe :)

Zmieni i to sporo. Pamiętam jak GTA5 na 4gb puściłem to ledwo... (a proc i grafa starsza niż twoja była) dołożyłem 3sloty po 4GB to gra mi już nie cieła na tych samych ustawieniach. Jeżeli nic nie da to włącz głębie ostrości, wyłącz SSAO, cienie i zmniejsz jakość oświetlenia na średnie - to powinno pomóc ogółem.

Lagi występują w momencie grania online, kiedy ze względu na duże opóźnienie w komunikacji gra-serwer-gra, po Twojej stronie występują opóźnienia w reakcji na Twoje akcje.

Tobie się zwyczajnie tnie gra, ze względu na dużą ilość detali.

grafa i cpu jeszcze jako tako u Ciebie stoją, ale 4GB ramu (ddr2?) na bank stanowi problem.

Okej thx :) A pomożecie w dobraniu kostki ramu ? http://mmorpg.org.pl/forum/topic/79082-pomoc-w-dobraniu-kostki-ramu/

Polecam ci jeszcze mody na zmiejszające jakość tekstur praktycznie przy zerowym spadku widzianym przez twoje oko , a fps wzrasta sporo , do tego mod fog remover z nexusa. Tnie każdemu nie tylko tobie , tobie może ciąć przez małą ilość ramu przy dużej ilości detalach. Ale reszta graczy w tych okolicach odczuwa spadki fps , jedne z takich miejsc arc jet system , corvega factory , diamond city i okolice. Tutaj to firma wydająca grę się nie popisała , bo sam pewnie słyszałeś o cięciach lub całkowitym usunięciu cieni na konsolach źle to zrobili.

Dokupiłem 4GB ramu i chodzi idealnie :)

No mówiliśmy ;)

Witam :(

Mam mały problem z lagami w Fallout 4 w wybranym sektorze mapy a dokładniej w okolicach Diamond City(Nie w samym mieście, w mieście działa ok) gdy tam chodzę w pobliżu Strefy Walki i Stacji Metr gra strasznie mi laguje prawie nic nie da się zrobić ale jeśli jestem w mieście lub w innym dowolnym miejscu na mapie gra działa idealnie. Wiem ze mój komputer to staroć jednak laguje tylko tam. Macie może pomysł jak to naprawić ? Zmiana opcji na low nic nie daje..

UXJY44Y.jpg

I dam tez link do mapki gdzie zaznaczyłem okolice gdzie mi laguje : http://i.imgur.com/mZJLhT6.jpg