Fallout 76 team na premiere discord

Szukam ekipy do zagrania w fallout 76. Uprzedzam, że nie mam totalnie pojęcia z czym to się je. Poszukuję ludzie, w wieku 22+. Możecie pisać na steamie https://steamcommunity.com/id/moorfox123/ :slight_smile:

Refresh - póki co wychodzi, że jest nas 2 szukamy dalej

Siema fajna ta gierka ? Zastanawiam sie nad kupnem ale nie wiem czy jest w niej dosyć kontentu. Moze bym do was dołączył wiek 25 lat wiec sie mieszcze w metryce

Chyba wiesz jakie są opinie i próbujesz, znaleźć kogoś kto powie Ci, że ta gra nie jest do kitu. Mi się gra super, questów jest od cholery i są zróżnicowane nie jest to idz zabij zbierz przynies, system budowania jest tez fajny, tylko faktycznie jeżeli chodzi o kontent to może nie gram za długo ale wydaje mi się, że na tą chwilę jest go mało i ze go prawie całego wymieniłem. Ja grę bardziej oceniam na poczatku jak Sea of Thieves to co jest jest bardzo fajne tylko jest tego mało. Narazie robie tylko Q i rozwijam postać i eksploruję, ale samemu tak długo się nie wytrzyma więc szukam ludzi.

Ujmijmy to w skrócie. Jeżeli lubiłeś fallout 2/3 czy nawet 4 to wyobraź sobie że to wszystko co było najgorsze w tych częściach czyli budowanie, explor bez jakiejkolwiek fabuły, pełno pustych miejsc, dbanie o osady, bezsensowane zabijanie mas potworów, zbieranie trashu na osady, granie na starym i do dupy silniku który nie wyrabia i powinien być zmieniony 5 lat temu, czy wiele innych beznadziejnych rzeczy w tych częściach, to teraz masz okazję zagrać w wersje gry w której wszystko co najgorsze jest połączone w jedno xD.

To trochę tak jak by twórcy napluli ci na twarz a ty byś to zlizywał i jeszcze im dziękował płacąc im za to.

A i najważniejsze. Jeżeli oczekujesz rozgrywki jak w rust, hurtworld czy ark, to nie licz na to, gra to raczej pokraczna podróbka tych gier która puściła się z bratem i urodziła upośledzone dziecko.

TESO jakby nie patrząc tez ssało pałke w momencie premiery, osad w 76 nie ma tylko budowanie baz które jest opcjonalne, fabuła jest ponoc ukryta własnie w lokacjach, , explor bez fabuły ‘’ chciałbym prosic o definicje eksplorowania z fabuła, czyli co rozumiem ze w kazde miejsce trzeba byc fabularnie wprowadzonym czy jak ? bo mi sie wydaje ze w 76 podobnie jak w Skyrim najlepsze historie sie będą pisac same w naszych głowach, jesli chodzi o zbieranie trashu to czy w jakiejkolwiek innej grze tego nie ma ? jest to podane w innej formie ot wszystko, a czy to będzie stalowy zlom czy dwuręczny miecz zajebistosci +5 da ataku nie ma to znaczenia. Zabijanie potworów podobnie, za przyklad podam path of exile czy inne h&s czy nawet rpg. A silnik ? Powiem tak kazdy narzeka a kazdy odpala skyrim,morrowind, oblivion czy new vegas, własnie na tym silniku. Nie bronie twórców, ale tez jednoczesnie moja przygoda z serią fallout rozpoczeła sie własnie od 3, i nie uwazam tego crap. Wręcz przeciwnie, przejscie z widoku izometrycznego na widok z 1 i 3 osoby i szczególowe modele 3d uwazam za postęp bo nie wiem jak komus ale mi cięzko sie wczuc w zlepek pikseli będący protagonistą. A porównanie z innymi survivalami, prosze cie . Powaga? Rust czy Ark? Te gry są podróbkami samych siebie, nigdy do konca nie zostaly skonczone, sa pełne toksycznych ludzi i maja jeden nadrzędny cel, nigdy sie nie konczyc.

zdaje mi się że duzo ludzi ma ból dupy bo fallout 76 jest online i nie mogą go spiracić

Nie ja grałem cała bete nawet preordera miałem, ale to co zobaczyłem przez te wszystkie bety tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, ze na tą chwile gra nie warta zachodu.
Preorder oczywiście anulowałem, jak gre troche poprawią i wyjdzie ona wreszcie z “alphy” to moze kupie ponownie, a tak to po prostu brzydki symulator zbierania złomu i nic więcej, jeszcze ratuje go własnie to multi bo grając ze znajomymi mozna sobie pogadac sortując własnie ten złom :slight_smile:

wystarczy zobaczyc sobie pierwszy lepszy stream wszedzie błędy, lepszym wyjscie by juz było dac normalnego fallouta nawet z tą grafiką i opcją coop.
nie dali na steam bo by było za drogo, więc dali u siebie i walneli cene z kosmosu :slight_smile: za to nawet 150zł to stanowczo za duzo, za taka alphe to powinno byc maks 80zł
kaska odłozona zobaczymy jak to sie potoczy z tym falloutem, czy go w koncu polatają

1lajk

Założyliśmy wczoraj kanał na discordzie zbieramy chętnych do gry. discord.gg/NJmnXqc

Baz, które znikają po wyjściu z serwera lub krótkim czasie, co jest wyjątkowo debilne.

Jest ukryta w notatkach, terminalach i innych miejscach. Problem z nią jest taki, że to nie jest dobry sposób jej przekazania w grze multiplayer, gdzie nie ma czasu na stanie i czytanie ścian tekstu.

A na jakim ma odpalać xD
A poważnie - może czasem ten silnik daje radę, ale najwyższa pora na zmianę - choćby przez to, jak jest podatny na bugi i glitche. Ile można…

Ja z kolei mam wrażenie w drugą stronę, bo bardziej utożsamiałem się z postacią, która faktycznie miała totalną wolność wyboru, lepszą historię i umiejętności i charakter, które faktycznie miały znaczenie, niż z fruwającymi w powietrzu rękoma z bronią (bo nie oszukujmy się, granie w trzeciej osobie w Fallouty to czysty masochizm).

Czyli dokładnie jak Fallout 76.

Gra generalnie jest taka sobie - niby jest sporo do roboty, ale bardzo szybko rzeczy zaczynają się powtarzać, nie ma tu za dużej głębi, by trzymać na dłużej - ot takie spoko strzeladło do grania ze znajomymi, ale nie w obecnej formie i nie za te pieniądze. Może za jakiś czas. Lepiej już spróbować sobie Fallouta 4, który obecnie ze wszystkimi DLC jest do wzięcia już za jakieś 70zł.

Po pierwsze i najważniejsze ktos ma kase, chce, to niej kupuje, jego sprawa. Co do reszty, odmiennie jak ty wole jednak ręce fruwające w powietrzu, a co z tym idzie mozliwosc zmiany widoku na ten zza pleców co pozwala zobaczyc wykreowaną postać, w skyrimie czy innych grach bethesdy lubilem sobie napakować modów w tym te poprawiające grafike, między innymi dlatego ze chciałem by moja postac była unikatowa, edytor fallouta 76 nie jest idealny ale pozwala na wykreowanie wyrózniającej sie postaci. Fallout dopiero co wyszedł więc nie ma co go do czegoś porównywać, minie pół roku jak sie nic nie zmieni mozemy wtedy wychodzic z porównaniami. Jak kazda gra moze sie znudzic ale developer przewiduje ze grać będą osoby min. pracujące, mające po max 2-3h wolnego czasu, a nie naparzające by wymaksowac tytuł do konca tygodnia. Wieśka 3 mozna przejsc w tydzien wraz z dodatkami. I?. Mozna przejsc go od nowa poznajac opcje fabularne lub wyjść ze stwierdzeniem , ale w sumie juz to widziałem/am’’ i odstawic gre.Jesli chodzi o notatki to nie wiem czy wiesz ale w grze nie spotkasz zadnej osoby która ci opowie co sie zdarzylo, musisz sie wykazac wyobraźnią i sam to sobie poskładac. Notatki maja cie naprowadzic. Chyba ze wolisz solucje przy podejsciu do questa, tylko to raczej nie będzie zbyt ciekawe, ile ludzi tyle opini. Bazy nie zbudowałem jeszcze ani razu, mechanizm jest niepotrzebny choc nie wiadomo moze to jeszcze wykorzystaja. Problem baz polega na tym ze nie wchodzic na np. wybrany serwer tylko na serwer otwarty. Gdy wychodzisz nie trafiasz na ten sam dlatego nie bazy . Poza tym gry umozliwiające budowanie cierpia na tą sama przypadłosc, czyli lagi serwera spowodowane zabudowaniem przestrzeni. Gra przewiduje budowe bazy a nie ostatniego bastionu ludzkosci wywalonego na poł km . Za uwage o silniku wielkie brawa, wydze ze zdolnosc kojarzenia faktów wysoka. Chyba ze kolega odpala osobno silnik gry i sama gre wtedy spoko, szanuje za indywidualność. Sam silnik jest stary, ale po dopakowaniu modami przebija nie jedna gre AAA, a ze lezy optymalizacja, cos za cos. AC Odyssey na pełnych tez potrafi klatkowac ale wygląda swietnie . A ze silnik powinien byc zmieniony byc moze powinien ale bethesda nie przewidziala tego w kosztach. Nie bronie twórców, dla mnie wsadzenie do serii Elder Scrolls multiplayera było gwałtem bo dla mnie te gry powinny pozostac singlowe, moze ewentualny coop max.Bethesda to wielka firma która zapomniała juz co to pasja przy robieniu gier, dla nich liczy sie kasa i terminy. Ale wydala wiele swietnych gier które odbiły sie echem w branzy i zmieniły podejście innych twórców, dzięki temu mamy otwarte światy, CD RED też czerpało inspiracje z np. Skyrim właśnie za wolnosc oferowana przez otwarte swiaty. Podsumowując , mnie gra sie świetnie, nabilem 25lv i zamierzam grac dalej poniewaz mnie gra nie nudzi, a komu zal kasy bądz gra mu sie nie podoba po prostu niech w nia nie gra, prosta. Tyle w temacie. Dziękuje za uwage. Dobranoc.

Jasne, ale jednocześnie nie widzę problemu w stwierdzeniu, że F76 to słaby zakup.

Oczywiście, że można go porównywać - jest multum innych lepszych survivali, a jednak większość kupujących nie chce czekać pół roku, aż gra będzie zdatna do grania, tylko chcą mieć grę, za którą zapłacili w znośnej formie już dziś. Pomijam już, że do tej pory pojawiły się patche o łącznej wielkości 105GB, które nic nie poprawiły. Śmiech na sali.

I to, że jak już mamy się bawić w porównania, Wiedźmin oferuje ci wielogodzinną fabułę, która cię wciąga, a nie kupę fetch questów, które znasz na wylot już po dwóch godzinach. Gameplay w Wiedźminie nie jest zbyt skomplikowany, ale jest podany w ciekawej, różnorodnej formie. F76 zarzuca cię po prostu questami “idź znajdź, idź zabij”.

Co nie zmienia faktu, że one tam w grze dalej są, a w Falloucie siłą rzeczy w kilka godzin zobaczysz wszystko, co gra ma do zaoferowania. Ale porównywanie F76 do Wiedźmina 3 mimo wszystko nie jest zbyt trafne.

Ale kto ma na to czas grając ze znajomymi? Grasz z kolegami, lecisz pyk pyk, robisz to, tamto, gadasz sobie - nikt nie ma czasu na stanie w miejscu i czekanie, aż wszyscy przeczytają notatki. Jak grasz solo, to owszem, ale nie wiem po co grać w tę grę solo, skoro jest Fallout 4.

Ok, zgadzam się, ale trochę wkurwia budowanie przyczółku za każdym razem od początku.

Pamiętaj, że ty o tym napisałeś, śmieszku ty.

No nie xD Zły silnik to zły silnik. Nie ma tłumaczenia, że “eee, to dopakuj sobie modami” albo “coś za coś”, bo przez takie tłumaczenie Bethesda po raz kolejny wciska ludziom chłam po najprostszej linii oporu. A ludzie radośni, że znowu mogą brodzić w gównie, które najpierw trzeba zmodować, żeby jako tako działało. A potem lament, że dostajemy słabe, niedokończone gry - podziękujmy tym, którzy bezrefleksyjnie wywalają na nie pieniądze.

Otwarte światy były na długo, zanim Bethesda wpadła na pomysł stworzenia Daggerfall. Już bardziej trafne byłoby stwierdzenie, że Bethesdzie zawdzięczamy sposób, w jaki one są kreowane, ale na tym polu jest wielu zasłużonych, m.in. twórcy Far Cry.

W jakim tytule? W Wiedźminie? Grze, w której trzonem rozgrywki jest fabuła? Znaczy na pewno jakieś inspiracje z gier z otwartym światem czerpali, ale szczerze nie wiem, co wzięliby ze Skyrima. Otwartość Skyrima opiera się na tym, że w dowolnym momencie robisz co chcesz i jak chcesz, do tego postacią, którą tworzysz jak chcesz, Wiedźmin z kolei jest podporządkowany fabule. Wymień mi jakieś inspiracje Skyrimem, bo serio nie wiem.

To jest dobre stwierdzenie, ale jednocześnie ktoś może nie wiedzieć, że gra jest o kant dupy i co - ma wydać pieniądze, by potem żałować? Od tego są opinie graczy i recenzje, by takiego czegoś uniknąć. A to, co odbiorca z nich wyciągnie, to już jego rzecz. Ważne, by miał perspektywę.

Widze ze ta dyskusja mogła by trwac w nieskończonosc i nie dojdzie w niej do konkluzji, ty swoje ja swoje. Co do wiedzmina prosze https://www.cdaction.pl/news-31001/wiedzmin-3-dziki-gon--a-ze-skyrima-nauczylismy-sie-ze.html, sami twórcy mówią czym sie inspirowali,Far Cry poza drzewami nie oferował nic, skyrim czy nawet taki fallout oferuja wiecej. Silnik jest stary to prawda, a kwestia modów jest taka ze na przestrzeni lat od kiedy silnik jest uzywany moderzy nauczyli sie go uzywac tworzac cuda w postaci fabularnej tresci, modów wizualnych itp dając grom drugie zycie. Gry ,dopakowywac modami’’ nie trzeba, mozna gra w zwykła vanille, ale pozbawiamy sie masy tresci stworzonej przez spolecznosc, zadna inny developer nie ma takiej spolecznosci moderskiej jak bathesda. ,Coś za cos’’ odnosilo sie do przypadku uzycia modów graficznych których jak napisalem wczesniej nie trzeba uzywac. Fallout dopiero wyszedl i staraja sie cos z nim dzialac, co z tego wyjdzie mozemy tylko obserwowac, mi sie podoba juz obecnej formie. Zadne dotychczasowe błedy nie przeszkadzaja w rozgrywce, bynajmniej ja takich nie napotkalem. Kończąc, Black Isle Studios które stworzyło pierwsze Fallouty straciło do nich prawa, przejeła je Bethesda, która moze robic z serią co jej sie podoba. I czy sie to komus podoba czy nie stworzyła Fallouta 76, odbiór gry jest dla kazdego indywidualna sprawa i bynajmniej nie sadze ze naprowadzania osób zainteresowanych opinia ze gra jest gówniana itp, nie jest własciwe. Tobie moze sie nie podobac ale ktos ja właczy i byc moze dla niej będzie dobra, ja tak to widze ty masz swoja opinie. Fala hejtu i tak niczego nie zmieni, bethesda jest zbyt mocna by moglo jej to zaszkodzic, robi kase na ESO, Doomie, Dishonored czy innych grach. Fallout jest robiony po kosztach, straty sa wiec minimalne. Nadzieja w tym ze maja go rozwijac, i ze mineły dopiero dwa tygodnie. Jesli go nie połataja gra pójdzie do piachu, a szkoda bo akurat mi sie dobrze w niego gra. Ogrywamgo od 3-4 dni i jeszcze nie odkryłem wszystkiego, budowac nie nie buduje bo nie widze potrzeby, i gram solo okazjonalnie jednoczac sily w przypadku wiekszego zagrozenia. Tyle ode mnie podsumowujac mój i twój punkt widzenia, mnie gra nie zrazila, tobie zycze zeby przyciągneła cie znowu, moze nie teraz ale po jakims czasie kiedy stanie sie dla ciebie interesująca. Pozdrawiam.

Witam! Zacząłem grać w Fallout 76 i gra pomimo jeszcze sporej ilości bugów przypadła mi do gustu. Jak ktoś gra niech się odezwie; ja obecnie lvl 60 heavy gunner build, main quest zrobiony mogę puszczać atomówki :stuck_out_tongue: