Fallout New Vegas problemy językowe

Witam

Otóż posiadam na steam'e Fallout: NV Ultimate (ze wszystkimi dodatkami weapon packami itd itp) Cała wersja podstawowa gry jest po polsku ale dodatki i niektóre przedmioty z tych dodatków są w wersji angielskiej. I teraz rodzi się we mnie pytanie. Czy musze sciągać spolszczenie czy jest możliwość przestawienia język na polski (w co wątpie) Oczywiście steam na języku polskim, żadnych większych modów oprócz tekstur nie instalowałem. Jeżeli będzie potrzeba instalacjii spolszczenia to jakby mógł ktoś podrzucić linkiem byłbym wdzięczny.

Gdy klikasz ikonke to wyskakuje ci okienko gdzie możesz się zgodzić na gre lub wyjście.

Tam też będzie coś w stylu konfiguracji w których musisz pozaznaczać niektóre puste okienka z tego co pamiętam

Jeśli chodzi Ci o pliki danych to mam tam wszystko zaznaczone. Coś mi się zdaje że albo po prostu będe musiał grać po angielsku albo sciągnąć spolczenie (ale raczej odpada bo gry bethesdy przy spolszczeniach mają to do siebie ze lubią kraszować) No nic można zamknąć temat.

Kolego Biblioteka Gier => PPM na Falloucika => Wlasciwosci => Jezyk (Niestety gra oferuje nam tylko napisy PL)

No ja też mam ze steama tylko, że wersja pudełkowa i całe NV jest z polskimi napisami.

Wiem, żę na początku tylko podstawka bez dodatków była spolszczona i właśnie w tym pierwszym oknie musiałem coś kombinować z tymi okienkami

W bibliotece mam ustawione na język polski, tylko dobija mnie fakt ze podstawka new vegas jest po polsku (napisy), a dodatki nie :( Oczywiście nie jest to aż taki duży problem, jednak o wiele lepiej jest przejść grę( tym bardziej że jest to rpg) już w jednolitej formie językowej.

Wchodzisz na steam ( ten zainstalowany na komputerze )

Biblioteka i szukasz tej gry i klikasz na nią prawym przyciskiem myszki.

Tam masz na samym dole właściwości i w tych opcjach możesz zmienić język na polski.

http://img339.imageshack.us/img339/186/jezyk.jpg tak to wygląda.

2.

Jak odpalasz grę, to wejdź w opcję "pliki danych" i zobacz, czy masz włączone wszystkie potrzebne moduły zawierające spolszczenie do gry.

Dodam od siebie, że musisz mieć zaznaczone wszystko łącznie z "wczytaj pliki"

3.

zależnie od wersji powinieneś mieć w samej grze w opcjach taką rubryczkę z wyborem językowym.

A teraz dziękuj mi bo się naszukałem i przetestowałem.

Działa na 100 %

Wagonik kocham cie ! Jedynym moim problemem który powodował brak "polskości" w dodatkach to to że nie miałem zaznaczone "wczytaj pliki" reszte miałem dobrze :) Jeszcze raz wielkie dzięki bo nawet o tym nie pomyślałem :)
Można zamknąć

Witam

Otóż posiadam na steam'e Fallout: NV Ultimate (ze wszystkimi dodatkami weapon packami itd itp) Cała wersja podstawowa gry jest po polsku ale dodatki i niektóre przedmioty z tych dodatków są w wersji angielskiej. I teraz rodzi się we mnie pytanie. Czy musze sciągać spolszczenie czy jest możliwość przestawienia język na polski (w co wątpie) Oczywiście steam na języku polskim, żadnych większych modów oprócz tekstur nie instalowałem. Jeżeli będzie potrzeba instalacjii spolszczenia to jakby mógł ktoś podrzucić linkiem byłbym wdzięczny.