Fallout

Witam,

jako iż ostatnio zaciekawiłem się tym tytułem, prawdopodobnie ze względu na klimat i formę gry, postanowiłem że zakupię sobie tą grę. W związku z tym mam do Was pytanie, którą część uważanie za ciekawszą Fallout 3 czy Fallout New Vegas? Swoje odp proszę uzasadnić oraz do tematu nie wnosić spoilerów, ponieważ nie grałem w żadną część. Dziękuję i pozdrawiam. Jeśli są jakieś błedy lub literówki to bardzo przepraszam, piszę z telefonu.

Grałem w obie części,i wydaje mi się że lepszy fabułą jest Fallout New Vegas,ponieważ w 3 ,,fabuła'' była monotonna i poprostu taka sobie.

Ale przez to że nie grałeś w fallout 3 to polecam ci zacząć od niej.

A ja polecam zacząć od części pierwszej bo wszystko od tego się skupia. Szczerze te nowe odsłony to nie dorastają do pięt jedynce i dwójce.

Szczerze te nowe odsłony to nie dorastają do pięt jedynce i dwójce.

Dorastają, dorastają, i w wielu aspektach zostawiają ją w tyle (i nie, nie mówię o mechanice i grafice).

Czwórka jest co prawda nieco lepsza od trójki, ale nie aż tak bardzo, by nie zacząć sobie od wcześniejszej części. New Vegas jest dla trójki tym, czym dwójka była dla jedynki, choć może nieco przesadziłem.

Dorastają, dorastają, i w wielu aspektach zostawiają ją w tyle (i nie, nie mówię o mechanice i grafice).Czwórka jest co prawda nieco lepsza od trójki, ale nie aż tak bardzo, by nie zacząć sobie od wcześniejszej części. New Vegas jest dla trójki tym, czym dwójka była dla jedynki, choć może nieco przesadziłem.

Co nie zmienia faktu że wypadałoby zacząć grę od pierwszej części do New Vegas. Ale co do pytania. Ja bym bardziej proponował kupić New Vegas ponieważ na pewno jest ciekawsze od 3. Ale twój wybór :)

Wiem, że wypadałoby zacząć od początku. Wiem co to saga, jestem fanem TESa, nadal uważam że Morrowind jest królem swojego gatunku. Jednakże budżet jaki mam i wydatki z nim związane pozwala mi na zakup max 1 tytułu. Gdybym był takim ch*jem za jakiego mnie niektórzy uważają, ściągnąłbym wszystko i byłoby za free, ale przecież nie oto chodzi. TOPowe produkcje powinno się wspierać, aby nie dochodziło do takich sytuacji jak mają ostatnio - wychodzi coś, do tego 8 dodatków dlc, które są tylko poprawkami jakie powinny być zawarte w głównej części.

To wybierz Fallout New Vegas w takim razie :)

Dziękuję za wszystkie porady, jak widać obyło się bez spamów, za co też dziękuję.

Postanowiłem zacząć z Fallout New Vegas. Gdy fundusze pozwolą mi na więcej (raczej dopiero przyszły rok) oraz gdy klimat/fabuła okaże się na tyle wciągająca, z pewnością sięgnę po resztę części.

//Temat można zamknąć. :)

Witam,

jako iż ostatnio zaciekawiłem się tym tytułem, prawdopodobnie ze względu na klimat i formę gry, postanowiłem że zakupię sobie tą grę. W związku z tym mam do Was pytanie, którą część uważanie za ciekawszą Fallout 3 czy Fallout New Vegas? Swoje odp proszę uzasadnić oraz do tematu nie wnosić spoilerów, ponieważ nie grałem w żadną część. Dziękuję i pozdrawiam. Jeśli są jakieś błedy lub literówki to bardzo przepraszam, piszę z telefonu.