Fanów gier kosmicznych zapraszam do nowej gry

https://www.youtube.com/@UnendingUniverse-k3f/videos

https://timo-uudev.itch.io/unending-universe
Po tym linkiem znajdziesz filmy i odnośnik (w opisach) do Unending Universe, nowej gry kosmicznej, inspirowanej początkami Battlestar Galactica Online.
Zamieszczam jeden screenshot - na zachętę :slight_smile:
Więcej na YouTube.

3
PS.
Jeśli masz jakieś pytania - napisz…

2lajki

Czemu serwery są online tylko od 17.00 do północy ?

Nie serwery tylko jeden serwer. Działa on zwykle od 16 do północy, wystarczająco dużo czasu by sobie pograć. Powodów jest wiele – przede wszystkim brak serwera testowego. Dopóki budżet gry nie zostanie zwiększony (dopóki nie pojawią się patroni albo sponsorzy) to ta rzecz się nie zmieni.

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej poczytaj >DevLogi< na itch. Tam jest wzmianka o tym jak ta gra powstawała, jak się rozwija… Znajdziesz tam całą historię :slight_smile:

Czyli standardowy skok na kilka groszy

Ja nie chcę na tej grze zarabiać. Po prostu w przyszłości nie chcę do niej dokładać. Ale dla takiego ludka jak ty jest to skok na kilka groszy :laughing:

Spróbuj zrobić grę samemu, udostępnij ją ludziom i wtedy pogadamy. A póki co pomyśl trochę, zanim zaczniesz pisać głupoty…

Na tym polega INWESTYCJA i biznes - najpierw trzeba wyłożyć żeby potem zarabiać.

A wyłączając serwery i włączając tylko w określonych godzinach temu nie pomaga.

Ja, mimo wszystko, szanuję za podjęcie się wskrzeszenia gry. Kiedyś w to grałem, co prawda dosyć krótko, ale miło wspominam. Ewidentnie większość ludzi nie rozumie kwestii rozwoju gry czy stałego hostingu, gdzie musisz mieć czas, żeby w każdej chwili postawić zcrashowany serwer na nogi, a jeszcze zanim to nastąpi to przejrzeć logi i wrzucić fixa. Nie ma sensu brać do siebie takiego pierdolenia bez pokrycia, tym bardziej, że żaden z dotychczas komentujących to nawet nie miał nigdy zamiaru w to zagrać.

2lajki

Jak nie mam czasu by prowadzić grę to tego nie robię, a nie zebram I skomle, że się nie da.
Gry w taki sposób jak piszesz to można rozwijać jak są to gry single player.

Tworzysz podstawy, a dopiero później się je rozwjja. W grach online PODSTAWĄ jest serwer i jego obsługa na równi z linijkami kodu.
Proste jak drut.

Jako przykład podam automobile. Tworzysz coś co jeździ i dopiero wtedy wypuszczasz na rynek i rozwijasz dodając np. systemy bezpieczeństwa etc.

Kurwa, debilu konsolowy. Typek nigdzie nie pisał, żeby dawać mu hajs. Jedyne co zrobił to podał powody, dla których serwer działa w podanych godzinach. Na obecny moment ewidentnie widać, że interesują go testy i feedback, a nie podbój rynku reinkarnowaną grą. Różne głupoty już pisałeś, ale ten post to skutecznie zaniżył już i tak nisko zawieszoną poprzeczkę XD

2lajki

@Dzienciou - Lepiej milczeć i nawet sprawiać wrażenie idioty, niż odezwać się rozwiewając wszelką wątpliwość.
Ty właśnie rozwiałeś wszystkie wątpliwości.

Nie wiem dlaczego, ale widzę, że masz wielki problem z moją grą. A skoro tak, to dam ci małą radę: oszczędź sobie kłapania dziobem, bo twoje absurdy nie są mi do niczego potrzebne. Zapomnij o tej grze. Zachowaj swoje mądrości dla siebie, bo mnie to kompletnie nie interesuje. A jak masz zamiar nadal pisać bzdurne teksty to nie wchodź tu więcej, nie jesteś tu mile widziany.

@Venaen – dzięki za zrozumienie sytuacji.

@Timo_UUDev jak to pobrać? Uruchomić? Klikałem już wszystko i nic totalnie nie wiem

@Wwlleon Obecnie gra jest nieczynna. Jedyne co mogę zaproponować to dołączenie do discorda i śledzenie DevLogów. Tam jest więcej informacji.