To mój pierwszy post na forum, więc może się przywitam na początek
Przywiodły mnie tutaj poszukiwania mmo na najbliższe miesiące...
Gatunek: RPG
Sprzęt:
Laptop Acer Aspire F5-571G
Intel i3-5005U
NVIDIA GeForce 940M
4GB RAM
Cechy:
- Fantasy/stylizowane na średniowiecze, lub coś w tych okolicach
- F2P
- Gra przetłumaczona na język polski (wiem, że to ogromne ograniczenie, ale bardzo proszę o zaproponowanie czegoś w tej kategorii... za wskazówki, że warto się uczyć języków dziękuję - wiem - pracuje nad tym )
- Ciekawa rozgrywka PvE, zróżnicowane questy, w miarę sensowna fabuła
- Co do trybu PVP - nie jestem graczem typowo nastawionym na ten element rozgrywki, więc nie jest to szczególnie istotne
- co do P2W... zdaję sobie sprawę, że gra musi na czymś zarabiać, więc nie burzę się szczególnie na bogate oferty ISów - po prostu niech to pozostanie w granicach jakiegoś tam zdrowego rozsądku, do grona TOPowych graczy i tak raczej nie pretenduje
- Duża ilość graczy online, w tym rodaków
Przypadły mi do gustu:
Nie przypadły mi do gustu:
Nie będę wymieniać, bo prawda jest taka, że od lat nie jestem w temacie. W czasach szkolnych grałam w Metina2, bo był modny ale to zdecydowanie nie jest coś czego szukam.
Ostatnio zaczęłam się rozglądać i zainstalowałam AION i Neverwinter - na pierwszy rzut oka mi się podobały, ale za krótko tam byłam, żeby mieć pewność, więc jeśli polecacie, lub odradzacie którąś z nich - chętnie poczytam.
Kilka dni spędziłam w Drakensang, ale tamtejszy tryb nieruchomej kamery jest dla mnie nie do przejscia.
Wydaje mi się, że ideałem gry jest dla mnie WoW (wydaje, bo więcej o nim słyszałam i widziałam jak inni grają niż sama grałam), ale na tą chwile abonament odpada, a i bariera językowa tam psuje mi radość z rozgrywki.
Reasumując możecie mnie potraktować jako totalnego żółtodzioba, który chce zagrać w swoje pierwsze poważne MMO RPG
Będę wdzięczna, za każdą konstruktywną opinie!