Fantasy mmo rpg po polsku

To mój pierwszy post na forum, więc może się przywitam na początek :)

Przywiodły mnie tutaj poszukiwania mmo na najbliższe miesiące...

Gatunek: RPG
Sprzęt:

Laptop Acer Aspire F5-571G

Intel i3-5005U

NVIDIA GeForce 940M

4GB RAM
Cechy:

- Fantasy/stylizowane na średniowiecze, lub coś w tych okolicach

- F2P

- Gra przetłumaczona na język polski (wiem, że to ogromne ograniczenie, ale bardzo proszę o zaproponowanie czegoś w tej kategorii... za wskazówki, że warto się uczyć języków dziękuję - wiem - pracuje nad tym :) )
- Ciekawa rozgrywka PvE, zróżnicowane questy, w miarę sensowna fabuła

- Co do trybu PVP - nie jestem graczem typowo nastawionym na ten element rozgrywki, więc nie jest to szczególnie istotne

- co do P2W... zdaję sobie sprawę, że gra musi na czymś zarabiać, więc nie burzę się szczególnie na bogate oferty ISów - po prostu niech to pozostanie w granicach jakiegoś tam zdrowego rozsądku, do grona TOPowych graczy i tak raczej nie pretenduje

- Duża ilość graczy online, w tym rodaków

Przypadły mi do gustu:
Nie przypadły mi do gustu:

Nie będę wymieniać, bo prawda jest taka, że od lat nie jestem w temacie. W czasach szkolnych grałam w Metina2, bo był modny :P ale to zdecydowanie nie jest coś czego szukam.

Ostatnio zaczęłam się rozglądać i zainstalowałam AION i Neverwinter - na pierwszy rzut oka mi się podobały, ale za krótko tam byłam, żeby mieć pewność, więc jeśli polecacie, lub odradzacie którąś z nich - chętnie poczytam.

Kilka dni spędziłam w Drakensang, ale tamtejszy tryb nieruchomej kamery jest dla mnie nie do przejscia.

Wydaje mi się, że ideałem gry jest dla mnie WoW (wydaje, bo więcej o nim słyszałam i widziałam jak inni grają niż sama grałam), ale na tą chwile abonament odpada, a i bariera językowa tam psuje mi radość z rozgrywki.

Reasumując możecie mnie potraktować jako totalnego żółtodzioba, który chce zagrać w swoje pierwsze poważne MMO RPG :)

Będę wdzięczna, za każdą konstruktywną opinie!

last chaos

Jest malo gier w jezyku pl. Moze drakensang lub poczekaj na mu legend.

Bardzo mało jest MMORPG w języku polskim. Z takich nowszych, to chyba tylko Weapons of Mithology :)

Spróbuj też NosTale. Bardzo przyjemna gra, o ile nie odstraszy cię wszechobecna cukierkowość i słodkość w każdym aspekcie. Osobiście najbardziej polecam poczekać na MU Legends.

A że tak podłączę się do pytania autora i spytam o coś dodatkowego. Kiedy wychodzi Mu Legends? można prosić o jakieś trainery tej gry itp?

Jeżeli chodzi o Mu Legend to przygotujcie się na czekanie jakiś 6 miesięcy nie śpieszy im sie, na tą chwile nic nie wiadomo więc nie ma co liczyć na to że pojawi sie do tego czasu.

A jeżeli chodzi o temat to już 3 tego typu w tym tygodniu

-Royal Quest (głównie PvP)

-Margonem (Viawww)

-Aion (GF)

-My Fantasy Online 3 (Viawww)

-Drakensang (głównie PvE)

-Metin2 (GF)

-Neverwinter (średnia populacja)

-World of Tanks, HotS,LoL,Smite (Moby ale wymieniłem bo po polsku, a może cie coś natchnie)

-Mu Legend (w fazie czekania)

-Lineage Eternal (w fazie czekania, nie jestem pewien czy będzie PL)

-Last Chaos (od paru lat umiera na mała liczbe graczy)

-Gloria Victis (PL chyba JESZCZE nie ma, fantasy niby też nie)

To tyle jeżeli chodzi o gry z językiem polskim, pewnie czegoś nie napisałem jednak po za tą listą to chyba nie ma czego szukać jeżeli ograniczasz się tylko do "PL"

Trylogia Guild Wars (1) kosztuje ok 80zł i masz tutaj wszystkie 3 kampanie do tego jakby gra ci się spodobała dokupiłsz ''Eye of the North'' za jakieś 35zł. Wiem że jednym twoich wymogów jest F2P jedank i duża ilość ludzi online jednak naprawdę opłaca się! W samego GW dużo nie grałem ale przetestowałem 3 kampanie i muszę ci powiedzieć że ta gra to coś innego - jeden z najlepszych MMO GW2 przy tym to smarkacz, świat jest ogromy a co najważniejsze gra jest naprawdę ciekawa. Nie jest już rozwijana i nie ma tylu graczy co kiedyś ale serwerów nie zamkną a Polaków znajdziesz ponieważ zostały w grze społeczności z wielu krajów. Jedyne co to możesz odczuć trochę taką samotność ponieważ większość ludzi to starzy gracze więc nie będziesz miała z kim grać jednak jestem pewien że tu na forum znajdziesz sobie ekipę jak nie tu to na jakimś forum GW.

Od kiedy TERA jest po Polsku? Coś przegapiłem?

faktycznie z TERA mnie poniosło ^^

Ja w sumie nie rozumiem po co komu polsko języczny client. Nie trzeba rozumieć aż tak angielskiego, aby nie wiedzieć co gdzie jest :)

Chodzi raczej o komfort gry niż stuprocentowe zrozumienie lore itp. Nie każdy ma angielski na takim poziomie, żeby przyjemnie mu się pykało nawet w MMO. Po coś też tłumaczą te gry :D

Dziękuję za wszystkie propozycje, poczytam więcej o wymienionych tytułach :)

Co do języka, to wiem, że da się na logikę ogarnąć gdzie jest miecz, a gdzie skille po samych obrazkach, ale ja jestem tym dziwnym typem człowieka, który czyta opisy questów itd :P I o ile ogólny sens tekstu jestem w stanie zrozumieć, to nie potrafię się wczuć w klimat nie rozumiejąc połowy słów :P

To mój pierwszy post na forum, więc może się przywitam na początek :)

Przywiodły mnie tutaj poszukiwania mmo na najbliższe miesiące...

Gatunek: RPG
Sprzęt:

Laptop Acer Aspire F5-571G

Intel i3-5005U

NVIDIA GeForce 940M

4GB RAM
Cechy:

- Fantasy/stylizowane na średniowiecze, lub coś w tych okolicach

- F2P

- Gra przetłumaczona na język polski (wiem, że to ogromne ograniczenie, ale bardzo proszę o zaproponowanie czegoś w tej kategorii... za wskazówki, że warto się uczyć języków dziękuję - wiem - pracuje nad tym :) )
- Ciekawa rozgrywka PvE, zróżnicowane questy, w miarę sensowna fabuła

- Co do trybu PVP - nie jestem graczem typowo nastawionym na ten element rozgrywki, więc nie jest to szczególnie istotne

- co do P2W... zdaję sobie sprawę, że gra musi na czymś zarabiać, więc nie burzę się szczególnie na bogate oferty ISów - po prostu niech to pozostanie w granicach jakiegoś tam zdrowego rozsądku, do grona TOPowych graczy i tak raczej nie pretenduje

- Duża ilość graczy online, w tym rodaków

Przypadły mi do gustu:
Nie przypadły mi do gustu:

Nie będę wymieniać, bo prawda jest taka, że od lat nie jestem w temacie. W czasach szkolnych grałam w Metina2, bo był modny :P ale to zdecydowanie nie jest coś czego szukam.

Ostatnio zaczęłam się rozglądać i zainstalowałam AION i Neverwinter - na pierwszy rzut oka mi się podobały, ale za krótko tam byłam, żeby mieć pewność, więc jeśli polecacie, lub odradzacie którąś z nich - chętnie poczytam.

Kilka dni spędziłam w Drakensang, ale tamtejszy tryb nieruchomej kamery jest dla mnie nie do przejscia.

Wydaje mi się, że ideałem gry jest dla mnie WoW (wydaje, bo więcej o nim słyszałam i widziałam jak inni grają niż sama grałam), ale na tą chwile abonament odpada, a i bariera językowa tam psuje mi radość z rozgrywki.

Reasumując możecie mnie potraktować jako totalnego żółtodzioba, który chce zagrać w swoje pierwsze poważne MMO RPG :)

Będę wdzięczna, za każdą konstruktywną opinie!