Fantasy z humorem

Tak, to znowu ja. Otóż coś ostatnio mnie wzięło na jakieś umilacze czasu w klimacie fantasy, ale z humorem. Wiecie, absurdalna fabuła, albo chociaż bajkowa kreska czy coś w tym stylu. Najlepiej, aby ta gra nie była zbyt wymagająca, bo głównie ma służyć odstresowaniu się ;). Ostatnio znalazłem tytuł o wdzięcznej nazwie Castle Crashers i o coś podobnego mi chodzi. Miła, bajkowa kreska, prosta fabuła z zabawnymi sytuacjami, wciągający gameplay. Znacie może coś takiego? Nie ukrywam, że na humorze zależy mi najbardziej, chciałbym śmiać się grając w taki tytuł.

Seria Grotesque Tactics powinna Cię zainteresować.

RPG - jest, ironiczny humor - jest, do tego przyjemna grafika.

Możesz spróbować przyjemnej, odmóżdżającej, i cholernie wciągającej sieczki - Torchlight 1 oraz 2.

No i całkiem popularny Deathspank, ARPG z fenomenalnym humorem Ron'a Gilbert'a.

Są tego trzy częsci, więc trochę czasu Ci to zajmie ^^.

Życzę miłej gry. ;)

Overlord I/II? Choć patrząc na grę, którą podałeś za przykład, gorąco polecam Little Fighter II. Odstresowuje jak mało co, bo kto nie ma ochoty po ciężkim dniu skopać parę wirtualnych tyłków? :P Tylko na początku wypada poćwiczyć używanie umiejętności. Później wszystko jest już "pod palcami" i można sobie stawiać wyzwania typu "Pokonam 3 botów na trudnym" :)

Z humorem... i fantasy (no, powiedzmy coś okołofantasy)... mój drogi, jest dla Ciebie rozwiązanie

Stare (i przez stare rozumiem stare) przygodówki Lucasa / Sierry

Seria Monkey Island (boki zrywać w klimatach pirackich), Discworld (tak, ten Discworld sir Terrego Pratcheta), Simon The Sorcerer - trzy tytuły, kupa śmiechu i bardzo wciągający gameplay. Tu pogłówkujesz, tam się pośmiejesz. Jasne, nie jest to nawalanie na śniadanie a spokojne, stare dobre przygodówki typo point and click

Jak odpalić? Część z gier wymagać będą użycia programu DosBoX (bardzo prosty w użyciu), same zaś gry w większości są już freeware / abbadon więc za darmo w kilka kliknięć może je mieć

Szukam zarówno erpegów, jak i bijatyk/sidecrollerów. W Overlordy grałem, w Little Fighter też, Torchlighta oczywiście również. Ale dzięki za resztę propozycji i czekam na więcej.

Tylko błagam bez logicznych, bo ja po ciężkim dniu nie myślę.

Bard's Tale

Może nie do końca to pasuje do tego, co opisałeś i pewnie grałeś w to... Ale niech będzie. Wiedźmak 1 i 2. Mi się za***iście podobają sentencje typu ,,picie samemu to jak sranie w towarzystwie". Jednak to kwestia gustu, jak nie skorzystasz, to ja tego posta nie pisałem :)

Tak więc idealnie pasuje Deathspank.

Action rpg, z iście h'n'sową rozgrywką, okraszony humorem twórcy Monkey Island.

Świetny na odsapnięcie po ciężkim dniu, można się dobrze odmóżdżyć i pośmiać ^^.

Polecam Wiedźmina, narazie w jedynke gram, i niektóre riposty Geralta niszczą system :D

Średnio się wpasowuje w wymagania, ale sprawdź Devil May Cry 3 i 4

w Final Fantasy VII jest spora dawka humoru ;)

Ja zaś polecę ci Magicke. Świetny system czarów, ładna grafika, ale najważniejszy jest mega humor, który występuje na każdym kroku. Dialogi, postacie, przeciwnicy i zdarzenia zawierają setki gagów i świetnych podtekstów które potrafią rozbawić i wspaniale uprzyjemnić czas.

O, na taką propozycję czekałem! Szkoda tylko, że Magicke mam juz za sobą. Ale to chyba to, czego najbardziej oczekuję od takiej gry. Dlatego Wiesiek i DMC odpadają. Klimat mają niezły, teksty Geralta jak i Dantego są dobre, ale to zupełnie inny świat.

Final Fantasy VIII?

To może polska gierka "Chłopaki nie płaczą". Przygodówka której akcja dzieje się kilka lat po wydarzeniach z filmu. Fred otrzymuje od boga drugą szanse i zostaje zesłany na ziemią by dokonać kilku dobrych uczynków, które poprawią jego sytuację w zaświatach. pomaga mu w tym Grucha, który akurat wychodzi z więzienia. Gra ma ładną, ręcznie malowaną akwarelami grafikę. Do tego trzyma klimat filmu, teksty, scenografia, jak i zadania, wiec jeżeli bawił cię film, to gra tym bardziej cię rozbawi. W grze humor występuje na każdym kroku ( nawet instalator jest nietypowy i sprawia że człowiek się uśmiecha ).

Jak nie to zostaje jeszcze "Larry" ( najlepsza siódma część ;p ), albo "Sąsiedzi z piekła rodem" ( jesteś prezenterem w reality show i twoim zadaniem jest rozśmieszyć widzów, poprzez robienie różnych numerów swojemu sąsiadowi ).

W ostateczności możesz jeszcze spróbować "Fable", "World of Goo" lub "Angry Birds", " Sam & Max". Nic innego na razie mi nie przychodzi do głowy.

EDIT

Jeżeli nie spasuje ci nic z podanych prze zemnie tytułów, zobacz sobie jeszcze "Kurka Wodna 3". Prosta, przyjemna strzelanka w lekkim stylu, przypominająca znane z Pegazusa "Kaczki" ( o ile pamiętasz czasy Pegazusa ;p ).

Tak, to znowu ja. Otóż coś ostatnio mnie wzięło na jakieś umilacze czasu w klimacie fantasy, ale z humorem. Wiecie, absurdalna fabuła, albo chociaż bajkowa kreska czy coś w tym stylu. Najlepiej, aby ta gra nie była zbyt wymagająca, bo głównie ma służyć odstresowaniu się ;). Ostatnio znalazłem tytuł o wdzięcznej nazwie Castle Crashers i o coś podobnego mi chodzi. Miła, bajkowa kreska, prosta fabuła z zabawnymi sytuacjami, wciągający gameplay. Znacie może coś takiego? Nie ukrywam, że na humorze zależy mi najbardziej, chciałbym śmiać się grając w taki tytuł.