Kiedyś nie było reklam i wiele stron się utrzymywało bez problemu , ja płacę za neta to wymagam szybkości działania strony, informacji , a nie dodatkowych doładowujących się gównach we flashu. Tak samo streamerzy 30 min , przerwa na fajke puszczę wam reklamy 15 minut później reklamy wk***iają mnie takie łebki. Parę razy taki głos wyjebało na słuchawkach ,że myślałem że ogłuchnę. Dotacje dobrowolne i popieram ale nie zakupię bo nie popieram takiego systemu abonamentu że kup a wyłączymy ci reklamy a cebulą nie jestem. Jestem zwolennikiem braku reklam na stronach , Animezone też wjebało na kradzione materiały tłumaczone z innych stron adblocka , to słyszałem ,że się pozew szykuje ,że na tych materiałach jeszcze z ludzi doją.
Nie żebym w jednym z podpunktów napisał dlaczego, kiedyś dało się utrzymać z mniejszej ilości reklam, a obecnie nie. Nie bierzesz również pod wagę, że być może "kiedyś" portal robiła jedna osoba po pracy, a nie kilkanaście plus ta jedna osoba, które być moze zrezygnowała z pracy, aby mieć wszystko pod kontrolą. Że "kiedyś" na portal wchodziło x100 mniej osób i nie wymagała tak drogiego serwera, Że "kiedyś" strona była na darmowym szablonie WP/Joomla, a obecnie nie.
Nie rozumiem dlaczego chcesz obwinić wydawcę za treść reklam na stronie, gdy wydawca nie ma na to jakiegokolwiek wpływu. Ma do wyboru mieć reklamy lub nie mieć jakichkolwiek - tu nie masz wyboru, ze sobie wybierasz "agencje reklamową". Jest król Google z bezdusznym systemem reklam i albo jesteś w nim albo nic nie masz. Śmieszny mnie to tym bardziej, ze na każdej stronie są TE SAME reklamy, a tu nagle ktoś sobie ubzdura, że w X miejscu są inne.