Fatal1ty mikrofon :(

Witam. Mam problem z mikrofonem w słuchawkach Cretative Fatal1ty . Kiedy podłączam go do przedniego panelu to wogóle nie działa , natomiast po podłączeniu do panelu tylniego słyszę siebie cały czas w słuchawkach , wszystko co powiem itp jest po jakimś czasie słyszalne w słuchawkach (może po sekundzie) . Więc mikrofon jest sprawny , teraz moje pytanie , co mam zrobić , żeby sprzęt działał w przednim panelu? Same słuchawki działają ale mikrofon już nie. Pomocy :(

Zapomniałem dodać :

Karta dźwiękowa : SoundMaxHD Audio (Zintegrowana)

Płyta główna : ASUS P5VD2-MX

Możesz sprawdzić czy przedni panel jest podłączony do karty dźwiękowej , przynajmniej port pod mikrofon . Jeżeli jest podłączony , a mikrofon dalej nie chce działać , to może oznaczać że jest uszkodzony ( w takim przypadku zostaje podłączyć mikrofon z tyłu ) Mam nadzieję że pomogłem :)

Przedni panel jest podłączony , nie wiem czy zrozumiałem , ale mówisz , że uszkodzony może być przedni panel czy mikro?xD

Panel, też tak mam. Gniazdo w panelu przednim mam j**nięte i wtyczka nie łączy, dlatego musze podłączyć na panelu tylnym.

Kuuuurde no lipa : /

Sprawdzałem drugi mikrofon i też nie działa ;c

..., może masz ustawione, że jak coś jest podłączone w panelu tylnym to wycisza ci panel przedni, u mnie w integrowanej jest taka opcja

..., jeśli masz realteka to zobacz w zaawansowane ustawienia urządzenia i tam się pobaw

Chodzi mi o przedni port od mikrofonu , jeżeli inne mikrofony nie działają , to może być nie podłączony albo uszkodzony .

Musiałbyś sprawdzić czy na 100% masz podłączony przedni port do mikrofonu .

Na 100% jest podłączony , zresztą nigdy nie był odłączany :D

Mam karte SoundMaxHD Audio zintegrowaną ;/

Jeżeli nie działał w ogóle w przednim panelu zdejmij osłonę i sprawdź, czy nie jest czymś oblepione... ja tak miałem, wyczyściłem i działało normalnie

Jeżeli nigdy nie było grzebane w środku komputera , wymieniana płyta główna ( karta dźwiękowa zazwyczaj jest zintegrowana ) to oznacza uszkodzenie przedniego portu mikrofonu , jedyna rada to podłączaj mikrofon do tylnego albo kup nową obudowę z przednim portem :) ( nie wiem czy taki port można naprawić )

Kuuurde no to lipton : /

Jutro jeszcze postaram się to jakoś przeczyścić , może coś pomoże :(

nofy spszent -_-

Witam. Mam problem z mikrofonem w słuchawkach Cretative Fatal1ty . Kiedy podłączam go do przedniego panelu to wogóle nie działa , natomiast po podłączeniu do panelu tylniego słyszę siebie cały czas w słuchawkach , wszystko co powiem itp jest po jakimś czasie słyszalne w słuchawkach (może po sekundzie) . Więc mikrofon jest sprawny , teraz moje pytanie , co mam zrobić , żeby sprzęt działał w przednim panelu? Same słuchawki działają ale mikrofon już nie. Pomocy :(

Zapomniałem dodać :

Karta dźwiękowa : SoundMaxHD Audio (Zintegrowana)

Płyta główna : ASUS P5VD2-MX