Na forum nie zauważyłem podobnego tematu, a warto sprawdzić jaka maszyna cieszy się największym powodzeniem wśród naszej małej społeczności. Podobne tematy znajdują się na stricte WoT'owych forach, ale większość z nich opierała się na bliżej nieokreślonych regułach, które doprowadziły w szybkim czasie do licytacji typu: "A mój ... to rozwali twojego ... na hita!" co jest bez sensu
Niech każdy podzieli się z resztą forum informacją o swoim ulubionym tanku w WoT. Nie swoimi trzema ulubionymi, pięcioma, dziesięcioma tylko jednym jedynym, tym, którym moglibyśmy grać, gdybyśmy mieli tylko jeden slot w garażu Żeby się dobrze zrozumieć, powtarzam: nie podajemy więcej niż jedną maszynę, w końcu ulubiony to ulubiony, może być tylko jeden.
Krótko: nazwa maszyny i w kilku zdaniach dlaczego zasłużyła sobie na miano ulubionej. Wydaje mi się, że taki wątek byłby dobrą alternatywą dla tych wielu tematów zakładanych licznie w tym dziale, w którym to pojawia się odwieczne pytanie: "Czym grać?". W tym topicu nowicjusze łatwo odpowiedzą sobie na pytania: jakie czołgi cieszą się dużą popularnością? oraz poznają ich największe atuty, przez co łatwo znajdą maszynę odpowiadającą ich osobistym preferencjom. Namieszałem? Mam nadzieję, że tylko odrobinę
A więc pora założyć naszą forumową bazę czołgów godnych polecenia.
Jeżeli temat okaże się trafiony, a informacje w nim zawarte będą pomocne i rzeczowe to będę prosił moderację w przyszłości o przyklejenie tematu, aby zatrzymać nieco przynajmniej lawinę tematów z prośbą o wybór dobrego czołgu
Jedyna zasada: 1 user = 1 ulubiony czołg
Ja zaczynam.
VK 3601 H (od niedawna VK 36.01 H)
Przede wszystkim dlatego, że bardzo lubię grać medami, a ten zdecydowanie wybija się ponad przeciętność. Posiada znakomity jak dla mnie pancerz, który mógłby konkurować nawet z równo-tierowymi czołgami ciężkimi. Do tego genialne działo 8.8cm, które świetnie łączy celność, przyzwoitą penetrację i całkiem pokaźny dmg. Choć w kilku drzewkach technologicznych poszedłem już dalej niż 6 tier, a z konieczności musiałem sprzedać ulubionego VK to żaden kolejny czołg nie dał mi takiej frajdy co ten.