Fellowship

Siema, bo nasz ukochany bloger wrzuca tylko hejt na wowa diablo i hype poe ffxiv next gen albo jakieś clickbaity, a nie śledzi tytułów z potencjałem to chciałem przypomnieć/oświadczyć że powstaje gra o nazwie Fellowship i w piątek zakończyły się zamknięte testy.

Prawdopodobnie czeka nas kolejna CBT, potem open beta i pod koniec roku early access. Gra ma być w systemie b2p, twórcy określają gatunek jako MODA czyli Multiplayer Online Dungeon Adventure. 4-osobowe dungeony z typową świętą trójcą (healer tank dps), przypominające mythic+ (nie grałem w wowa, ale gracze do tego porównują :D).

Jeśli ktoś jest zainteresowany zostawiam oficjalnego dc gry:

PS: Jakby chciało się zainteresować tą grą jakieś szersze grono i wyszłaby inicjatywa stworzenia wspólnej społeczności to chętnie do niej dołączę, sam nie proponuję gdyż nie mam aspiracji przywódczych xD.
PS2: Ostatnia CBT była objęta NDA w której brałem udział, ale przedtem była otwarta beta w której również uczestniczyłem i jak ktoś ma pytanie to postaram się odpowiedzieć (oczywiście nie łamiąc zasad NDA :D).

Czy oni właśnie stworzyli grę, która ma wygląda jak wow, ma implementację dungeonów jak wow, grafika przypomina wowa. I stworzyli grę dungeon only? Pojebało ich? Jakby stworzyli grę open world to japierdole… Z automatu wychodzę z każdej innej gry i wrzucam każdą złotówkę w ten tytuł.

A ogarnęli już, że 1000000 poziomów instancji przy 6 instancjach do robienia jest chujowym pomysłem?
Z czego pamiętam to w open becie dosłownie nie dało się zagrać healerem soloq.

Ale i tak gierka raczej nie ma szans przebicia się, bo cały jej content opiera się na bieganiu dungów przy czym ludzie odpowiedzialni za level design jedyne co projektowali w życiu to tor do wyścigów nascar.