Po 1 stac mnie kolego i nie wiem skad wyciagnales wnioski , ze mnie nie stac ? tylko nie widze sensu placic tyle pieniedzy jezeli mam zagrac 4 dni w miesiacu bo na tyle pozwoli mi moze czas...w normlanym kraju sa karty czasowe , ktore naliczaja czas ingame i to ma sens za taka cene... PS. w , ktorym momencie kogos obrazilem?? Stwierdzilem tylko fakt. + nie odpowiedziales na pytanie.
@donek gdzie Ty widziałeś "czasowe" karty do gry w FF14. Naprawdę jeśli masz pisać takie głupoty to sobie daruj. Abonament za FF14 w Europie jak i na całym świecie opłaca się tak samo jak w WoWie i tak samo leci w nim czas. Wiec nie wiem co ma " normalny kraj" znaczyć w Twoim stwierdzeniu.
@Derpblade system walki w FF14 wg mnie wcale nie jest dynamiczny, Ten gcd na postaciach dochodzący nawet do 2,5 sec na podstawowe skille jest denerwujący i jeśli ktoś lubi szybki, dynamiczny combat coś jak w Black Desert , Blade and Soul czy nawet Wildstar zawiedzie się. Fakt taki gcd pozwala skupić się na mechanice samej walki bo na high edn game raidach dzieje się dużo. Jednak podczas codziennego biegania po mapach będzie czuło się brak dynamizmu w walkach postaci. To samo tyczy się PvP. Szczególnie denerwujące będzie to np na takim paladynie podczas lvlowania. Wiem to z autopsji.
Ogólnie gra bardzo dobra tylko trzeba się przyzwyczaić do specyficznego combatu.