Siema,
Wlasnie zaczalem swoja przygode z FF i mysle ktory server wybrac.
Na ten moment mam 11 lvl na Phoenix to bedzie dobry wybor ? gram pierwszy raz takze sie nie orientuje ^^
chce miec co robic i z kim grac czy wszystkie serwery maja spoko online ? Gdzie warto grac?
Jak ktos chetny razem sie uczyc i pobawic to zapraszam, ja 28l jak cos
dzieki
FFXIV jaki server ?
Najwięcej polskich FC jest na moogle’u, jest też jedno na Zodiarku i Phoenixie. Ja sam aktualnie gram na Phoenixie w polskim FC, około 20 aktywnych graczy. Jeżeli chcesz więcej info możesz podać namiary na discorda.
Jak napisał przedmówca gildii polskich wielu nie ma, ale główne rezydują na Moogle, Zodiarku i Phoenixie. Wszystko zależy od tego czego wymagasz. Czy jest to zaawansowane rajdowanie, czy też gra casualowa czysto for fun
Dzięki za odp. Raczej chodziło mi o online, żeby faktycznie było z kim grać.
Na ten moment jestem codziennie w grze. A czy polska gildia czy EN to mi bez różnicy
To na każdym serwerze znajdziesz FC Poza tym party finder działa w crossie w obrębie data center
I nic o phoenixie:D czyli wychodzi na to ze musze zrobić nowa postać haha:D a ostro cisne i mam 15lvl!
No ale chyba lepiej mieć z kim grać
zrobilem postac na moogle i od poczatku widze ludzi , na phoenixie bylo pusto ^^
Dzisiaj zaczalem, robie tanka - War’a aktualnie 9lvl
Jak was znajde ?
Jeżeli chodzi o gildie Mirai znajdziesz nas tutaj:
witam zaczalem grac niedawno na serwerze Moogle jako archer jakby ktos sie nudzil i przygarnal do gildi zblakanego wedrowca to piszcie namiary na priv ^^
polecam tę gildię, jak jeszcze grałem w FF XIV to należałem do niej - bardzo pomocni i ogarnięci w grze ludzie