FFXIV- kilka krótkich pytań

Ogólnie jesteś w story gdzieś tak pomiędzy 25-30lv. Story odblokowuje ci różne rzeczy w grze, dungi, opcje i nowe questy. Teraz radzę rób tylko main story i po tygodniu może dwóch ogarniesz do swojego poziomu wszystko :D.

No chyba nie bo te questy są na 50lvl a podstawkę już przeszedłem więc to musi być story z patcha między podstawką a dodatkiem.

Dzięki za odpowiedzi, głównie chodziło mi o to czy nie da się czegoś ominąć no ale cóż jak mus to mus :P

No ciekawe skoro kryształy i uchodźcy są na przedziale poziomowym 25-30lv z nagrodami takimi jakimi opisałeś. Mogłeś robić zadania poboczne to swojego obecnego poziomu czyli 50lv i wydaje ci się że fabułę też masz na ten poziom ale dopóki nie podasz nazwy zadania z main story to nie będzie wiadomo na czym stoisz. Ja się sugeruję tylko tym co napisałeś.

W FFXIV już grałem kiedyś na PS4, jednak bardzo uciążliwa była dla mnie gra na padzie wprzy nieco bardziej wymagających momentach, + komunikacja (pisanie padem) to poracha. Odpuściłem, i zapomniałem o tytule. Teraz jednak mam nowy sprzęt i zastanawiam się nad powrotem. Dlatego chciałbym zapytać..

1. Czy granie średnio w ciągu tygodnia po 2-3 godziny jest wystarczające? Poczytałem troszkę forum i widziałem, że sporo osób pisze, iż w obecnym Finale ludzie casualowi zostają sporo w tyle... itp.

2. Phoenix czy Moogle? Ostatnio grałem na Mooglu w Seed z tego co pamiętam. Wspominam ludzi bardzo dobrze. Mili, sympatyczni, pomocni, można było pogadać na TS'ie. Jednak przestałem grać z dnia na dzień, a nie wiem czy tak łatwo można powrócić.

Pytając o server bardziej chodzi mi o to gdzie łatwiej znajdę Polską społeczność, która mnie zaakceptuje i wspomoże pomimo tego, że raczej na pewno w progresie będę odstawał od innych. (Praca, rodzina, obowiązki).

3. Ostatnim pytaniem jest sama zawartość gry. Skoro grałem na PS4 to chyba muszę na PC kupić ponownie grę? Czy warto od razu kupić dodatek Heaven.. czy na początku wgl nie przydatny i zrobić to ewenetualnie później.

Pozdrawiam :)