FFXIV - Promocja

Witam :3

Zauważyłem promocję na FF, i tu pojawiają się moje pytania.

-Czy Można po przecenie dorwać także wersję nie-steamową?

-Jeśli nie można - To jak to jest z czasem abonamentu na steamie - te darmowe 30 dni leci od momentu zakupu czy od momentu 1 uruchomienia?

Witam Zauważyłem promocję na FF, i tu pojawiają się moje pytania.-Czy Można po przecenie dorwać także wersję nie-steamową?-Jeśli nie można - To jak to jest z czasem abonamentu na steamie - te darmowe 30 dni leci od momentu zakupu czy od momentu 1 uruchomienia?

Ten abonament to raczej od czasu wykupienia.

Ja kiedy jeszcze grałem w FF xiv to miałem dwa podejścia, za pierwszym razem kupiłem na steamie więc miałem już launcher, a drugim razem kupiłem wersję non-steam a grałem przez launcher na steamie. Ogólnie na steamie jest droższa podstawka i dodatek.

Przy zakupie wersji Steam musisz się liczyć z koniecznością zakupu także steamowego dodatku *(chyba, że nie planujesz grać tak długo, to możesz śmiało kupować steamową podstawkę). Promocja, o której pisał guru dotyczy tylko wersji steam.

Wersje "normalne" chodzą np na allegro za ok. 40zł.

Najlepszym wyjściem byłoby znalezienie kogoś, kto posiada FF14 z bundla (np humble bundle, czy tajemnicza paczka Square Enix) i odsprzeda Ci za grosze.

Hmmm... zdaje się, że mam gdzieś passy i maila do "lipnego konta", które zrobiłam właśnie na promocji, ale chyba straciło już ważność, więc nawet jeśli byś je wziął za darmo, to musiałbyś kupić sobie abonament.

Nie, promocje na Steam nie przekładają się na promocje gdziekolwiek indziej.

Od momentu aktywacji kodu na Moogle Station. Warto najpierw założyć trial, by mieć dodatkowe 14 dni gry :)

Dzięki Yami za info. Nie zależy mi na tym żeby AŻ tak bardzo oszczędzać. Po prostu teraz sesja i nie miałbym czasu na grę, więc te 30 dni by się zmarnowało. Czyli po zakupie mogę sobie pobrać przez steam'a + dostaje kod który aktywuje na Stacji i dopiero od wtedy mija czas tak?

---

Poza tym dodatek teraz też jest po przecenie więc nie widzę problemu :3

Pobrać możesz dopiero jak aktywujesz grę/trial. Tak, dostajesz kod do aktywacji na Stacji.

Okej, dzięki za pomoc, do zamknięcia :3

Witam :3

Zauważyłem promocję na FF, i tu pojawiają się moje pytania.

-Czy Można po przecenie dorwać także wersję nie-steamową?

-Jeśli nie można - To jak to jest z czasem abonamentu na steamie - te darmowe 30 dni leci od momentu zakupu czy od momentu 1 uruchomienia?