Wiesz ogólnie FF ma to do siebie, że rzuca Cię na głęboką wodę, na początku dla mnie czarna magia ale z każdym krokiem jest coraz lepiej a najgorsze to, że zaczyna się bardzo podobać..Musze jeszcze popracować nad klasami tyle, że lubię postacie dystansowe a czytałem wcześniej, że bard dla początkujących jest odradzający.. mam nadzieje, że sobie z tym poradzę.
Ffxiv
cześć, szybkie pytanko od początkującej
mam zamiar zacząć grać z chłopakiem i znajomym - jaki serwer polecacie? Gdzie można znaleźć polskie gildie i casualowe i te rajdujące? Są tutaj jacyś gracze, którzy mogą podrzucić na pm strony/fora polskich gildii? Szukałam trochę informacji po googlu, znalazłam jedno polskie forum poświęcone grze, ale tam niestety pustki. Ogólnie jesteśmy weteranami w MMO, ale jakoś zawsze omijaliśmy FFXIV, czas to zmienić
z góry dzięki za odp
Na moogle ale już tam nie można robić postaci, polecam cerebrus, bo tam aktualnie gram
Można, ale jest ciężko. Postać można założyć kiedy jest mało ludzi, czyli rano.
Dzięki w takim razie, będę próbować z samego rana
Grę odpaliłam po raz pierwszy i jestem miło zaskoczona, chociaż combat (przynajmniej na ten niski lvl) jest statyczny, czyt. nie castuje się nic w ruchu.
Po tak długim czasie w którym grałam w MMO, bardziej doceniam częste i ciekawe update'y oraz dobry content, mam nadzieję, że w FF to znajdę ^^
Jeszcze jedno pytanie - czy w grze istnieje narzędzie LFG oraz jakaś wyszukiwarka odnośnie gildii? Czy wszystko będzie się odbywało poprzez czat?
Statyczny combat hmm zaleznie od klasy np Thaumaturg lub Conjurer sa statyczne ze wzgledu na czas castu , pozostale klasy moga uzywac skili w ruchu . Wiecv w tym przypadku pewnie wybralas jednego z tych dwoch casterow. Content srednio updatowany co 2 miesiace ( wieksze updaty np nowy dung , primal etx ) . Niedlugo platny dodatek ( w czerwcu ) Jest LFG dostepny od 15 lvl o ile dobrze pamietam ( pierwszego dungu ) ale nie jest on przeznaczony do wyszukiwania gildi .
Szukałem po forach ale FFXIV nie ma swojego działu więc ciężko o coś aktualnego. Ciekawi mnie gdzie gra najwięcej Polaków moogle czy phoenix (na te 2 się natknołem w postach) i czy postacie które są kwalifikowane jako tankowie czyli Gladiator i Maruder mogą także zostać dpsem jest tam jakieś drzewko talentów czy jak to funkcjonuje. Z góry dzięki za odpowiedzi.
PS. Jak działają te joby głównej klasy nie opłaci się expić do końca lepiej wybrać ten job czy jak to funkcjonuje?