Witam Was bardzo serdecznie. Piszę do was z pytaniem dotyczącym Fify 16. Otóż czytając wymagania sprzętowe Fify 16, troszkę się zmartwiłem gdyż myślałem, że mój komputer: (Windows 7, GeForce GT 630 2GB, Intel Core 2 Quad 2.40GHz i ram 4GB) nie da sobie rady z najnowszą odsłoną Fify. Jednak po ściągnięciu demo o dziwo działa...
Myślałem, że mój staruszek już nie podoła, ale tutaj zaskoczenie. Jeszcze może! I nawet mogę grać na wysokich ustawieniach grafiki bez zacinki w trakcie meczu!
Teraz moje pytanie. Czy istnieje szansa, że zmienią się wymagania, lub finalna wersja nie będzie działać?
Fifa 16 Demo i Fifa 16 Finalna Wersja
Twój staruszek zapewne ruszyłby wiedzmina 3, GTA V, mgs V phantom pain etc, gdybyś tylko miał procesor 3.0 Ghz (mowa o minimalnych). Ja mam słabszą grafike GTX 460 1gb i mogę bez problemu grać na minimalnych, ale procesor 4x3.0
Wymagania dema i wersji oficjalnej nie różnią się niczym. Fifa 16 Demo to okrojona wersja z usuniętymi składami i zablokowanymi opcjami ale silnik gry nadal jest ten sam. Ta gra nigdy nie miała dużych wymagań, ja bym powiedział że miała zawyżone.
A od pewnego czasu wydaje mi się że twórcy gier podają takie wymagania w jakich gra osiąga bez problemu 30/60 FPS
Czyli mam rozumieć, że mój staruszek nie jest taki stary? ;>
Dziękuję Ci wielkie za odpowiedź
Jeśli ktoś ma jeszcze coś do dodania to oczywiście śmiało pisać
W sumie to większość mocy komputera idzie z karty graficznej (GPU) i pamięci operacyjnej (RAM), a co do komputera to jest naprawdę stary i nie każdego cieszy gra w 20-30FPS z czasami występującymi dropami FPS.
Ja mam słabszą grafike GTX 460 1gb
GTX 460 jest o niebo lepszą kartą od GT 630
GTX 460 jest o niebo lepszą kartą od GT 630
Aż tak to na grafikach się nie znam. Kupiłem ją dawno temu i jeszcze się nie zepsuła, zmieniać nie ma sensu bo po co.
Zapomniałem też o tym ze w GF numer grafiki jest jakoś inaczej brany pod uwagę.
Jeżeli http://www.benchmark.pl/produkt/ranking/nvidia-geforce-gt-630 to jest ta grafika, to radziłbym ją wymienić na jakąś za 200zł, albo nawet za 350.
Jeżeli http://www.benchmark.pl/produkt/ranking/nvidia-geforce-gt-630 to jest ta grafika, to radziłbym ją wymienić na jakąś za 200zł, albo nawet za 350.
Tak, to jest ta grafika. Jednak nie wiem czy jest sens wymieniania samej grafiki. Funduszy na razie nie mam na takie "fiku myku" z nowymi częściami aby złożyć komputer, jednak jeśli ktoś jest w stanie polecić taką kartę graficzną do tych 350-400zł (jutro podam moc zasilacza i jego markę) to byłbym wdzięczny
Jeśli chodzi Ci o finalną wersję FIFY 16 to spokojnie Ci pójdzie.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Byliście bardzo pomocni
Moja zagwozdka została rozwiązana. Niech wam szczęście sprzyja drodzy gracze
Gralem w demo FIFA 16 dzisiaj rano i niemile zaskoczyły mnie dropy fpsow i zwalnianie gry co jakiś czas. Jest to dość szokujące... Konfiguracja mojego laptopa to : Intel Core i7, 8GB RAM, GeForce 750M... Mimo to, kupię pełną wersję i mam nadzieję, że będzie ok.
To zwalnianie gry jest chyba specjalnie. Mi tak zwalnia tylko przy kluczowych sytuacjach z udziałem mojego bramkarza. Ścinki też mam, ale może to jakiś błąd w wersji demo, albo trzeba to zgłosić do EA aby coś poprawili.
Otóż to. Prowadze załóżmy 4-0 i nagle przed samą bramką gra zwalnia niemiłosiernie... FIFA World na to cierpiała, ale tutaj jest to niedopuszczalne. Mam wrażenie, że gdy wykopujemy piłkę z ''piątki'' tekstury na koszulkach są jakieś takie niewyraźne (dziadowski antyaliasing?). Grunt, że nie ma kuriozalnych ragdoli i otoczka jest fantastycznie zrobiona. Grę i tak zakupię, ponieważ moją ostatnią częścią FIFA była 10. Może się spotkamy w starciach online.
Witam Was bardzo serdecznie. Piszę do was z pytaniem dotyczącym Fify 16. Otóż czytając wymagania sprzętowe Fify 16, troszkę się zmartwiłem gdyż myślałem, że mój komputer: (Windows 7, GeForce GT 630 2GB, Intel Core 2 Quad 2.40GHz i ram 4GB) nie da sobie rady z najnowszą odsłoną Fify. Jednak po ściągnięciu demo o dziwo działa...
Myślałem, że mój staruszek już nie podoła, ale tutaj zaskoczenie. Jeszcze może! I nawet mogę grać na wysokich ustawieniach grafiki bez zacinki w trakcie meczu!
Teraz moje pytanie. Czy istnieje szansa, że zmienią się wymagania, lub finalna wersja nie będzie działać?