Witam! Mam taki oto problem, że gra nie działa najzwyczajniej w świecie płynnie, gdy bramkarz wychodzi do piłki czy podejmuje jakąkolwiek interwencję... Po prostu slow motion jak w max paynie i praktycznie nic nie mozna zrobic. Brzmi to kuriozalnie, ale wkurza mnie to niemiłosiernie, a co ciekawe zmiana ustawień grafiki na najniższe kompletnie nic nie zmienia! Tyle kasy i jeszcze dostałem takim gównem w twarz, no niewybaczalne błędy EA. Konfig mojego komputerka : Intel i7, 8gb ram ddr3, Geforce 750M 1GB. Inne nowe gry działają, aż miło.
FIFA 16 - problemy z płynnością rozgrywki
Zauwaz ze masz laptopa... Laptopy nie sa do gier. Karta graficzna z niskiej polki, a oczekujesz cudow? Twoja karta jest słabsza niz rekomendowana gtx460. Pewnie masz za niskie taktowanie na procu.
Powiedz nam coś więcej o swoim procku.
http://www.notebookcheck.pl/NVIDIA-GeForce-GT-750M.90437.0.html to jest ta karta? bo nie wiem jakim cudem ale znalazlem tylko 2gb pamieci a ty masz jeden fakt faktem ze fifa powinna latac na med bez problemu co masz w linku tylko ze tam jest 2gb a moze chodzi o te gt?
Jak zauwazyliscie karta ma szyne danych 128bit, czyli karta w sam raz do prac biurowych i serfowania na necie.
@Shon
Napisal ze ma "M" na koncu karta wiec laptopowa wersja.
@Dietetyk podalem link do M a poza tym tez mam karte w lapku na szynie 128 bit i gram w duzo gier typu poe,diablo 3,pes15,hots,BnS i wiele innych gier moze nie na max ale w fhd/med/high na telewizorze oczywiscie bo moj lap nie ma takiej rozdzialki ;/ nawet popykalem w bf 3 multi bez problemu fakt na minimalnych wiec szalu nie bylo a mam o wiele szlabsza karte od niego
@edit zobacz moze odpalasz gierke na grafice zintegrowaanej a nie na dedykowanej
Gram w World of Warships na max bez problemu (ponad 30FPS), PES 2016 działa na max płynnie, Payday 2, Injustice, ETS2... A jak już mówiłem gra niezależnie od ustawień zwalnia w momencie interwencji przez bramkarza. Procesor to Intel Core i7 4510U. Pozostaje czekać na patcha, bo coś spartaczyli. Nie odpala mi gry na zintegrowanej, a na dedykowanej. Wyłącznie origin w trakcie gry nie pomogło, instalacja nowych sterowników też nie. Jestem zapewne jedyną osobą, której się to dzieje, bo innym np. cały czas się tnie, wyłącza się, wgle się nie włącza etc. a mi włącza się slow motion jak bramkarz interweniuje. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
Skoro ponad 30 fpsow cie zadowala to masz inny tok myslenia. Gra jest jak wskazuje na rok 2016 wiec tak czy siak wymaga duzo mocniejzej maszyny niz ma podane wymagania sprzetowe. Osobiscie kiedys mialem podobne problemy i to byla wina slabego sprzetu. Caly mecz moglem grac plynnie, a jak byly zblizenia cieszynki to mialem slow motion bo gra wyswietlala zbyt duzo tekstur wysokiej jakosci jak pilkarze, trawa czy publicznosc.
Powtarzam po raz kolejny bo najwidoczniej nie zrozumiałeś. Gra zwalnia w momencie gdy interweniuje bramkarz (wychodzi do piłki, którą dajmy na to napastnik wypuści za daleko), a nie w momencie gdy są zbliżenia. Cieszynki, zbliżenia śmigają aż miło. Btw. ponad 30 fps to sporo jak na lapka przy włączonych cieniach i antyaliasingu. To nie pcet...
Ja miałem oryginalne Fify od 2013 do 2015 i powiem ci, że na patcha raczej nie masz co liczyć. W Fifie 15 przez cały rok był bug z ręka - tzn. jeśli piłka dotknęła ręki, to sędzia w ogóle nie reagował. Ile razy tak miałem, że uderzam na bramkę, a tu obrońca dostaję w rękę i nic...
EA od samego początku wiedziało o tym bugu. Napisali, że to naprawią i co ? Przez cały rok tego nie naprawili. No bo po co mają naprawiać bugi, skoro za rok moża wydać praktycznie, to samo z numerkiem w górę.
A co do GT 750M - ta karta nie jest taka słaba. Ja w Polsce mam lenovo z Y580 który ma kartę GTX 660m (jest trochę słabsza od 750m) i większość gier spokojnie na niej chodzi, a Fifa nie ma jakiś kosmicznych wymagań.
Zainstaluj MSI afterburner i zaznacz, żeby w grze pokazywało ci zużycie procesora, może tutaj tkwi problem... Wszak to procek niskonapięciowy który do gier się nie nadaje
Witam! Mam taki oto problem, że gra nie działa najzwyczajniej w świecie płynnie, gdy bramkarz wychodzi do piłki czy podejmuje jakąkolwiek interwencję... Po prostu slow motion jak w max paynie i praktycznie nic nie mozna zrobic. Brzmi to kuriozalnie, ale wkurza mnie to niemiłosiernie, a co ciekawe zmiana ustawień grafiki na najniższe kompletnie nic nie zmienia! Tyle kasy i jeszcze dostałem takim gównem w twarz, no niewybaczalne błędy EA. Konfig mojego komputerka : Intel i7, 8gb ram ddr3, Geforce 750M 1GB. Inne nowe gry działają, aż miło.