Fighting Games PC

Szukam typowego fightera a'la Street Fighter na PC, interesują mnie jednak klimaty fantasy (miecz&magia) - BAAARDZO spodobał mi się Soul Calibur V, niestety został wydany tylko na konsole, a na tą jednak nie mogę sobie pozwolić w chwili obecnej.

Wyczytałem, że gry BlazBlue, Guilty Gear i Melty Blood są warte uwagi, choć nie jestem pewien, czy faktycznie są na PC.

Mam nadzieję, że wypowie się jakiś znawca (:

Z góry dziękuję.

Ostatnio na PC wyszła całkiem ciekawa pozycja, a mianowicie Street Fighter X Tekken. Jest to jak można się domyśleć skrzyżowanie tych dwóch ,,gigantów,, . Gra jest wg. mnie całkiem niezła szczególnie dlatego, że na PC porażającej ilości bijatyk nie znajdziesz, chociaż do mojej oceny może przyczyniać się to, że jestem fanem obu serii ;).

Co do innych serii które podałeś to jestem pewien, że na PC wyszła jedynie jedna część BlazBlue, a mianowicie Calamity Trigger, które jest wg. mnie średnie, chociaż są gusta i guściki :).

Dzięki za odp, ale jak wspomniałem, nie gustuję w klimatach Street Fighter ):

Nie mogę się też doszukać gdzie można kupić / ściągnąć BlazBlue

http://www.gry-online.pl/encyklopedia-gier.asp?PLA=1&KAT=5

Tyle w temacie :)

Gry-Online.... Gniot odnośnie bijatyk.

Owszem, te gry są na PC... Jednakże tylko w Melty Blood i Guilty Gear można grać przez sieć.

Poza tym polecam ci

Vanguard-Princess

Hinokakera

Crucis Fatal Fake

Ougon Musou Kyoku

Tohou Hisotensoku

Kof XIII (emulowany na PC, bez Netplaya niestety)

Możesz znaleźć mnóstwo emulowanych gier na CPS1/2/3, Neo-Geo i Snesa.

Szukam typowego fightera a'la Street Fighter na PC, interesują mnie jednak klimaty fantasy (miecz&magia) - BAAARDZO spodobał mi się Soul Calibur V, niestety został wydany tylko na konsole, a na tą jednak nie mogę sobie pozwolić w chwili obecnej.

Wyczytałem, że gry BlazBlue, Guilty Gear i Melty Blood są warte uwagi, choć nie jestem pewien, czy faktycznie są na PC.

Mam nadzieję, że wypowie się jakiś znawca (:

Z góry dziękuję.