Film aka Carrie

Jak w tytule, poszukuję filmu podobnego do Carrie. Chodzi mi bardziej o motyw filmu niż fabułę, tzn osóbka morduje/mści się na swoich 'znajomych' którzy byli dla niej nie mili/znęcali się nad nią.

Widziałem w/w film oraz Sorority Row (przez głupi żart ginie jedna ze znajomych i mści się na swoich znajomych którzy do tego dopuścili, nie chce spoilować dlatego tak też to ujme ).

Zabójcze ciało, ale dlatego że Megan Fox to fajna d*pa, reszta filmu przeciętna.

Z Jasona kiedyś kumple się śmieli i wszyscy wiemy jak to się skończyło w filmach Piątek trzynastego.

Edit:

it will be legen... wait for it dary - V jak Vendetta, krew się nie leje ale rozrywka przednia

Nasza Klasa

nie do końca na 'znajomych', ale I Spit on your Grave 1 i 2. Pewnie pytasz po obejrzeniu tego remake'u z zeszłego roku, lecz jeżeli jakimś cudem nie oglądałeś oryginału, to sprawdź - imho nadal dużo, dużo lepszy, mimo że efekty już nie te ;x

Jak w tytule, poszukuję filmu podobnego do Carrie. Chodzi mi bardziej o motyw filmu niż fabułę, tzn osóbka morduje/mści się na swoich 'znajomych' którzy byli dla niej nie mili/znęcali się nad nią.

Widziałem w/w film oraz Sorority Row (przez głupi żart ginie jedna ze znajomych i mści się na swoich znajomych którzy do tego dopuścili, nie chce spoilować dlatego tak też to ujme ).