Siemka! Szukam dobrych filmów związanych z muzyką, śpiewem, tańcem. Podawajcie wszystkie tytułu
Film muzyczny
http://en.wikipedia…ret_(2007_film) - znajdziesz w gdzieś w necie z agielskimi napisami.(Jeśli lubisz muzykę klasyczną)
To widziałem, bardzo fajny film.
seria Step Up ?
Widziałem Nie wypisywałem wszystkich, żeby czegoś nie pominąć. Widziałem serię Step Up, Street Dance, Lemonade Mouth, Glee, Chita Girls, Pitch Perfect, Mamma Mia
Deszczowa piosenka - klasyka. Główną rolę kobiecą gra matka aktorki która grała księżniczkę Leię w Gwiezdnych Wojnach.
Ok zasysam. Inne tytuły? Mogą być nawet z Disney Channel
School of Rock i Tenacious D in The Pick of Destiny.
Rock Star z Mark'iem Wahlberg'iem.
Jak widać filmów ogólnomuzycznych jest dużo...
Ja mam z kolei coś w podobie, ale nie do końca - bo i bez tańców i śpiewów a z tym nieuchwytnym klimatem i zagubionym człowiekiem.
"Berlin Calling" film o DJ'u (jaki rodzaj muzyki - nie wiem, elektroniczna że się wyrażę - gust nie mój to i nazw nie znam), jego problemach z własną głową, imprezach, narkotykach i powolnym upadaniu. Do tego warto dodać że Soundtrack (zapełniający prawie cały film) jest cholernie wkręcający (nomen omen reżyser filmu jest znanym muzykiem - Paul Kalbrenner - i to właśnie jego autorstwa soundtrack mamy) i jest niejako motywem przewodnim filmu.
Więc jeśli szukasz "czegoś o muzyce" (tutaj powiedzmy film raczej o branży) bez tańczących nastolatków to spróbuj.
Siemka! Szukam dobrych filmów związanych z muzyką, śpiewem, tańcem. Podawajcie wszystkie tytułu