Film na wieczór

Siema, tak szukam i szukam w odmentach internetu jakiegos tytułu godnego uwagi i jakos nic nie moge znalezc :/

Moze byc jakis film:

- wojenny

- akcji

- historyczno wojenny ( o ile wgl taki gatunek jest :P )

- moze być coś na rozkmine

- ewentualnie z braku laku jakiś pełnometrażowy anime

z góry dzieki

Ogladaj breaking bad serial albo Lost, film raz obejrzysz i po filmie.

Labirynt warty polecenia film, polecam obejrzec bo pod koniec jest takie wielkie wtf?!

Nowy Hobbit powinien już być na necie. ;p

Polecam ci The Walking Dead, całe serie IV z żoną oglądałem.

wielkie dzieki za propozycje napewno cos sobie wybiore :)

Zawsze warto też jakąś klasykę obejrzeć. Ja sobie odświeżam ostatnio filmy z Arnim. Dziś ostatnią część Terminatora zapuszczam, polecam obejrzeć wszystkie. :-)

Mam teraz tylko jeden dylemat czy zacząc ogladac : The walking dead czy Breaking bad co waszym zdaniem jest lepsze ? :)

Zacznij ŻYWE TRUPY :P

Breaking Bad jest dużo lepsze. Przede wszystkim od drugiego sezonu wszystkie trzymają równie wysoki, nieosiągalny dla większości współczesnego chłamu poziom. Pierwszy sezon przy pierwszym podejściu może wydać się nieco słaby, ale naprawdę warto przez niego przejść, bo potem jest cudownie. Fabuła, zwroty akcji, ciągłe zaskakiwanie widza, świetnie nakreślone postacie i jeszcze raz fabuła, która jest przemyślana i naprawdę sprawia wrażenie, jak gdyby te wydarzenia mogły mieć miejsce w rzeczywistości.

A co do TWD, to nie mówię, że jest jakieś ultra-złe złe, ale jest słabe. Strasznie nierówny serial, moim zdaniem. Czasem przynudza tak bardzo, że ma się ochotę przestać oglądać. Aczkolwiek dwa pierwsze sezony wymiatają i naprawdę warto je obejrzeć.

Kończąc, wolałbym jeszcze raz (trzeci, bo już dwa razy widziałem) obejrzeć Breaking Bad, niż dotychczas wydane odcinki TWD.

@up, +1.

The Walking Dead ma lepsze i gorsze momenty, niektóre odcinki ciągną się w nieskończoność, a niektóre ogląda się obgryzając paznokcie. Problem w tym, że tych pierwszych jest dużo, dużo więcej. Breaking Bad to mistrzostwo pośród seriali. Fenomenalne aktorstwo, akcja, humor, zwroty akcji, po prostu serial jakich mało (jedyny, który mogę z nim porównać to Gra o Tron).

Jak chcesz coś na rozkminę, to polecam Donnie Darko albo Moon. Ostrzegam, ten pierwszy jest praktycznie niemożliwy do zrozumienia za pierwszym razem.

@ziomeknumerki, nie zgodzę się. Ja, każdy film który mi się podoba "odświeżam" wiele razy. Zawsze możesz znaleźć rzeczy, których nie zauważyłeś wcześniej.

Green Zone polecam

The Divide a co do seriali to jasne nie ma to jak wstawać co chwile z łóżka żeby włączyć kolejny odcinek

@up, lista odtwarzania? :D

Siema, tak szukam i szukam w odmentach internetu jakiegos tytułu godnego uwagi i jakos nic nie moge znalezc :/

Moze byc jakis film:

- wojenny

- akcji

- historyczno wojenny ( o ile wgl taki gatunek jest :P )

- moze być coś na rozkmine

- ewentualnie z braku laku jakiś pełnometrażowy anime

z góry dzieki