Film w dwóch częściach

Witam.

Mój problem polega na tym, że mam film w dwóch częściach, CD1 i CD2. Do tego są napisy *.txt.

Gdy odpalam film nieważne czy w WMP, ALLPlayerze, czy innym odtwarzaczu, to albo na CD2 napisy są puszczane od początku albo są po prostu wyłączane.

Od razu mówię, że przejrzałem końcówkę napisów i pasuje ona do końcówki drugiej części. Czy wie ktoś jak to mam zrobić?

Proszę nie mówić mi, żeby je scalić, bo to odpada. Chodzi mi o to, żeby film łapał kontynuację napisów.

Pozdrawiam i liczę na szybkie (rzeczowe) odpowiedzi.

Program który odtwarza film odczytuje napisy od początku z tego powodu, że w pliku z napisami masz podaną klatkę/czas w którym dana linijka ma się pojawić. Jeśli odtwarzasz drugi plik, to leci on od 0:00:00 - czyli napisy lecą od początku. Do tej pory nie widziałem żadnej możliwości ustawienia offsetu, więc nie wiem czy ci się to uda. Jeśli bardzo ci zależy, skopiuj plik z napisami, wywal to co było w pierwszej części filmu i ręcznie zmodyfikuj czas (odejmując czas trwania 1 części). Innego sposobu nie widzę.

Dzięki. Jaki jest wg. Ciebie najlepszy program do edycji napisów. Mam ten zrąbany format, więc ręcznie nie zrobie:

[1182][1197]Abc

[1324][1412]Def

[1420][1495]Ghi

Pozdro

Używasz NapiProjekt? Bo ja kiedyś też oglądałem film w dwóch częściach i napisy ściągnąłem właśnie za pomocą tego programu i wszystko było ok.

W sumie NapiProjekt mam od niepamiętnych czasów a jednak nie pomyślałem żeby go użyć :D

Teraz jak patrzę, bo film jest od uploader'a A, a napisy od B. Pobrałem pasujące napisy i działa aż miło.

Piwko dla Ciebie :D

Witam.

Mój problem polega na tym, że mam film w dwóch częściach, CD1 i CD2. Do tego są napisy *.txt.

Gdy odpalam film nieważne czy w WMP, ALLPlayerze, czy innym odtwarzaczu, to albo na CD2 napisy są puszczane od początku albo są po prostu wyłączane.

Od razu mówię, że przejrzałem końcówkę napisów i pasuje ona do końcówki drugiej części. Czy wie ktoś jak to mam zrobić?

Proszę nie mówić mi, żeby je scalić, bo to odpada. Chodzi mi o to, żeby film łapał kontynuację napisów.

Pozdrawiam i liczę na szybkie (rzeczowe) odpowiedzi.