Film Wojenny, Średniowieczny

Witam, tak jak w temacie poszukuję filmów gdzie akcja osadzona jest w średniowieczu... wiele już obejrzałem, a jeszcze więcej chce obejrzeć :D

Nie szukam komedii typu "Goście Goście" itp. potrzebuje typowo wojenny średniowieczny film :> podsyłajcie a ja wybiorę te które nie oglądałem i na pewno sprawdzę :)

Znam tu parę filmów :

-Królestwo niebieskie

-Braveheart

- Czarna Śmierć

-Ciało i krew

- Robin Hood

- Monty Python i Święty Graal

- Polowanie na czarownice

Jak coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę :)

krzyżacy, joanna darc, ogniem i mieczem. Braveheart chyba najlepszy tego typu film jaki widzialem ;D

Taka krótka lista tych co oglądałem i, które wg. mnie, są godne polecenia :

- Śniegi wojny

- Opór

- W ciemności

- Stalingrad

- Chłopiec w pasiastej piżamie

- Jeniec : Tak daleko jak nogi poniosą (!)

- Pearl Harbor (!)

- Byliśmy żołnierzami

- Wróg u bram (!)

- Bękarty wojny (!)

- Walkiria

- Hannibal : największy koszmar Rzymu (!)

- Jak zostać królem (!)

Narazie powinno ci wystarczyć.

(!) - "te lepsze". Według mnie.

Polecam serial "Gra o Tron" a jeszcze bardziej książkę o tym samym tytule.

@UP

Czytaj ze zrozumieniem.

@UP

A faktycznie. Kierowałem się tylko tytułem tematu.

Grę o Tron już obejrzałem,

@up Nic się nie stało, te również obejrzę :)

Polecę ci gorąco "Królestwo Niebieskie" i "Zrodzony z Nadziei" .

A ja polecam Serial "Spartacus"(Klimaty rzymu)

Łoo Spartacus klasa sama w sobie KREW, FLAKI i SEX czego potrzeba więcej od filmu/serialu xD

A polecam ze swojej strony również serial Merlin, świetna Historia młodego czarodzieja i bardzo wciągająca ;)

Patriot (późne średniowiecze)

Rob Roy

Master and Commander The far side of the World

The Bounty (taka bardziej przygodówka z czasów średniowiecznych, wojna trwa ale nie biorą w niej udziału)

King Arthur

I bardzo wojenny i kultowy - Gladiator, prawdopodobnie znasz, mnie podpada pod tę samą kategorię filmów co Braveheart, tylko troochę wcześniejsze czasy ; )

Dzięki wielkie wszystkim :) Mam już czym zapełnić wolny czas wieczorami :)

A ja Ci od siebie podrzucę film "300". Niedługo ma wyjść następna część (w marcu następnego roku). Najlepszy film średniowieczny który mi się spodobał, i chyba jedyny

Polecam serial Spartacus naprawdę wciąga :)

Trochę słabe średniowiecze ale podobno dobre te gejskie wojowniki jednak w polsce nie wydane bo akurat komedia romantyczna z Karolakiem gromadzi dużo więcej widzów:

Wiem, że niezogdnie z tematem, ale ja polecam:

Django - bardzo dobry film

Bękarty Wojny - majstersztyk :D

Dwie mini serie:

• The Pillars of the Earth
  • World Without End

Szczególnie opcja numer jeden :)

Może Alexander ? :)

Witam, tak jak w temacie poszukuję filmów gdzie akcja osadzona jest w średniowieczu... wiele już obejrzałem, a jeszcze więcej chce obejrzeć :D

Nie szukam komedii typu "Goście Goście" itp. potrzebuje typowo wojenny średniowieczny film :> podsyłajcie a ja wybiorę te które nie oglądałem i na pewno sprawdzę :)